Reklam
Reklam
66d8318106da8 jpg
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
04 Eylül, 2024 14:20 tarihinde yayınlandı
0

Valilik Bahçesine Güneş Enerji Sistemi Kuruluyor

Karabük Valiliği bahçesine Güneş Enerji Sistemi kurulması için çalışmalar başlatıldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın desteğiyle hayata geçirilecek bu proje sayesinde, Valilik Binası’nın enerji ihtiyacının %30’unu karşılaması hedefleniyor.

Aynı zamanda otopark olarak da kullanılan alan, çalışmalar nedeniyle araç girişine kapatılmış durumda. Güneş Enerji Sistemi ile birlikte alanın altına 30 araçlık kapalı otopark da yapılacak.  Bu düzenlemeyle birlikte, hem çevreci bir enerji çözümü sağlanacak, hem de mevcut otopark kapasitesi artırılacak.

Karabük Valiliği yetkilileri, projenin hem enerji tasarrufu sağlamak, hem de sürdürülebilir enerji kaynaklarını desteklemek amacıyla önemli bir adım olduğunu belirtti. Projenin tamamlanmasıyla birlikte Valilik Binası’nın enerji maliyetlerinde ciddi bir düşüş bekleniyor.

Projeyle ilgili çalışmaların kısa sürede tamamlanarak, güneş enerjisi sisteminin devreye alınması planlanıyor. Bu sayede Karabük Valiliği, yenilenebilir enerji kaynaklarına yaptığı yatırımla, çevreye duyarlı bir örnek teşkil edecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin
d100de otomobil refuje carpti 2 yarali Z8Hb1zBA
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Haziran, 2026 08:00 tarihinde yayınlandı
0 0

D100’de otomobil refüje çarptı: 2 yaralı

Kastamonu’nun Tosya ilçesi D100 karayolunda otomobilin refüje çarpması neticesinde meydana gelen kazada 2 kişi yaralandı.

Kaza, Tosya ilçesi D100 karayolu Çevlik köyü mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 34 DMA 929 plakalı Toyota marka otomobil, ismi öğrenilemeyen sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi neticesinde refüje çarptı. Sürüklenen otomobil demir bariyerlerin üzerine çıkarak durabildi. Kazada araçta bulunan N.O. ve A.O. yaralandı.

Kazayı gören diğer sürücülerin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yaptığı ihbar üzerine olay yerine sağlık, polis, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkartılan yaralılar, ilk müdahalelerinin ardından Tosya Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin