Valilik Bahçesine Güneş Enerji Sistemi Kuruluyor - Karabük Haber Postası
66d8318106da8 jpg
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
04 Eylül, 2024 14:20 tarihinde yayınlandı
0
0

Valilik Bahçesine Güneş Enerji Sistemi Kuruluyor

Karabük Valiliği bahçesine Güneş Enerji Sistemi kurulması için çalışmalar başlatıldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın desteğiyle hayata geçirilecek bu proje sayesinde, Valilik Binası’nın enerji ihtiyacının %30’unu karşılaması hedefleniyor.

Aynı zamanda otopark olarak da kullanılan alan, çalışmalar nedeniyle araç girişine kapatılmış durumda. Güneş Enerji Sistemi ile birlikte alanın altına 30 araçlık kapalı otopark da yapılacak.  Bu düzenlemeyle birlikte, hem çevreci bir enerji çözümü sağlanacak, hem de mevcut otopark kapasitesi artırılacak.

Karabük Valiliği yetkilileri, projenin hem enerji tasarrufu sağlamak, hem de sürdürülebilir enerji kaynaklarını desteklemek amacıyla önemli bir adım olduğunu belirtti. Projenin tamamlanmasıyla birlikte Valilik Binası’nın enerji maliyetlerinde ciddi bir düşüş bekleniyor.

Projeyle ilgili çalışmaların kısa sürede tamamlanarak, güneş enerjisi sisteminin devreye alınması planlanıyor. Bu sayede Karabük Valiliği, yenilenebilir enerji kaynaklarına yaptığı yatırımla, çevreye duyarlı bir örnek teşkil edecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin
nasadaki turk bilim adami dr umut yildiz omude evrenin sirlarini anlatti XV4YclRY
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Nisan, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

NASA’daki Türk bilim adamı Dr. Umut Yıldız, OMÜ’de evrenin sırlarını anlattı

NASA bünyesindeki Jet İtki Laboratuvarı’nda (JPL) uzun yıllar derin uzay iletişimi ve büyük veri analizi üzerine çalışmalar yürüten astrofizikçi Dr. Umut Yıldız, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ) düzenlenen konferansta öğrencilerle bir araya geldi. “Evrenin Doğumu ve Ölümü” başlıklı etkinlikte, kozmik süreçler ve modern bilimin temel sorunları ele alındı.

OMÜ Fizik Topluluğu ve OMÜ Gözlemevi iş birliğiyle UZEM Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe, Rektör Yardımcı Alper Kesten, Fen Fakültesi Fizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ufuk Çoruh, Astronomi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Metin Yavuz’un yanı sıra çok sayıda akademisyen, lise ve üniversite öğrencisi katıldı. Konferansta, evrenin başlangıcından nihai kaderine kadar uzanan geniş bir yelpazede güncel bilimsel veriler paylaşıldı.

“Bilim cevaplardan çok sorularla ilerler”

Konferansın açılışında konuşan OMÜ Fen Fakültesi Fizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ufuk Çoruh, bilimin yalnızca bilgi üretme süreci değil, sistematik bir düşünme biçimi olduğunu vurguladı. Bilimsel yöntemin insanlık için en güvenilir rehber olduğunu belirten Çoruh, “Eğer evrenin bir başlangıcı varsa, öncesinde ne vardı? Bilim, hazır cevaplardan ziyade doğru soruları sorabilme yeteneğiyle gelişir. Belki de bu salon, gelecekte evrenin sırlarını çözecek fikirlerin ilk kez filizlendiği ana tanıklık edecektir” dedi.

Dr. Umut Yıldız OMÜ’de evrenin sırlarını anlattı

Türkiye’ye döndükten sonra uzay ekosistemine katkı sağlamak amacıyla çeşitli teknoloji firmalarında üst düzey bilimsel sorumluluklar üstlenen Dr. Umut Yıldız, “Evrenin Doğumu ve Ölümü” başlıklı ilgi çeken sunumunu kendine has üslubuyla dinleyicileriyle paylaştı. Konferansta, evrenin başlangıcından nihai kaderine kadar uzanan geniş bir yelpazede güncel bilimsel veriler ele alındı.

Halen Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) bünyesinde Bilim İletişimi Direktörü ve öğretim elemanı olarak görev yapan Yıldız, güncel çalışmalarına dair bilgiler verdiği konferansta bilimsel bilginin toplumun her kesimine ulaşması için yürüttüğü çalışmaları sürdüreceğini ifade etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alper Kesten’in de katılarak emeği geçenlere teşekkür ettiği program, plaket töreniyle sona erdi. Etkinlik, soru-cevap bölümünün ardından çekilen hatıra fotoğrafıyla tamamlandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin