Reklam
Reklam
66d8318106da8 jpg
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
04 Eylül, 2024 14:20 tarihinde yayınlandı
0

Valilik Bahçesine Güneş Enerji Sistemi Kuruluyor

Karabük Valiliği bahçesine Güneş Enerji Sistemi kurulması için çalışmalar başlatıldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın desteğiyle hayata geçirilecek bu proje sayesinde, Valilik Binası’nın enerji ihtiyacının %30’unu karşılaması hedefleniyor.

Aynı zamanda otopark olarak da kullanılan alan, çalışmalar nedeniyle araç girişine kapatılmış durumda. Güneş Enerji Sistemi ile birlikte alanın altına 30 araçlık kapalı otopark da yapılacak.  Bu düzenlemeyle birlikte, hem çevreci bir enerji çözümü sağlanacak, hem de mevcut otopark kapasitesi artırılacak.

Karabük Valiliği yetkilileri, projenin hem enerji tasarrufu sağlamak, hem de sürdürülebilir enerji kaynaklarını desteklemek amacıyla önemli bir adım olduğunu belirtti. Projenin tamamlanmasıyla birlikte Valilik Binası’nın enerji maliyetlerinde ciddi bir düşüş bekleniyor.

Projeyle ilgili çalışmaların kısa sürede tamamlanarak, güneş enerjisi sisteminin devreye alınması planlanıyor. Bu sayede Karabük Valiliği, yenilenebilir enerji kaynaklarına yaptığı yatırımla, çevreye duyarlı bir örnek teşkil edecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin
7 kemerli bir zaman gecidi filmi universite ogrencileriyle bulustu tvY5alkD
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mayıs, 2026 04:45 tarihinde yayınlandı
0
0

“7 Kemerli Bir Zaman Geçidi” filmi üniversite öğrencileriyle buluştu

Taşköprü Belediyesi tarafından yapay zekayla hazırlanan “7 Kemerli Bir Zaman Geçidi Taşköprü” filmi, Kastamonu Üniversitesi’nde üniversite öğrencilerine izletildi.

Taşköprü Belediyesi tarafından yapay zeka teknolojisiyle hazırlatılan “7 Kemerli Bir Zaman Geçidi: Taşköprü” filmi, Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde üniversite öğrencilerle buluşturuldu. İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programda, Taşköprü’nün binlerce yıllık tarihini anlatan yapay zeka filmi öğrencilere izletildi.

“Dünyada çok az örneği bulunan bir çalışmaya imza attık”

Programda konuşan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, “Türkiye’de bir ilk, dünyada ise çok az örneği bulunan çalışmaya imza attık ve tamamen yapay destekli 14 dakikalık kısa bir filmi hayata geçirdik. Bu filmle amacımız, Pompeipolis’in iki bin yıllık ihtişamını, yedi kemerli köprümüzün tarihe meydan okuyuşunu ve atalarımızın mirasını tüm dünyaya yeniden hatırlatmak ve kayıt altına almaktır” dedi.

“Karakter ve sahne dağılımında çok emek var”

Filmi izleyen Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencisi Sadullah Menekşe ise, “Taşköprü yapay zeka filmini izledik, Taşköprü’yü tanıtan çok güzel bir çalışma olmuş. Yapımcılar yapay zeka ile çok büyük işler çıkarmışlar, gerçekten çok beğendim. Baktığımda sekiz saniyelik videolarla karakter ve sahne dağılımının tutarlılığını sağlamak çok büyük bir emek istiyor. Biz iletişim fakültesi öğrencileri olarak çok beğendik. Bizim işimiz de ileride kamera önünde veya arkasında bu filmleri çekmek olduğu için bizler adına çok güzel bir deneyim oldu” diye konuştu.

Film gösteriminin ardından filmin senaristliğini yapan Arkeolog Dr. Murat Karasalihoğlu, öğrencilerle bir söyleşi gerçekleştirerek merak edilenleri soru-cevap şeklinde yanıtladı. Etkinliğe, Taşköprü Belediyesi Kent Tarihi Müzesi Müdürü Lütfi Gültekin, Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi akademisyenleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Program, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin