Reklam
Reklam
66d8318106da8 jpg
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
04 Eylül, 2024 14:20 tarihinde yayınlandı
0

Valilik Bahçesine Güneş Enerji Sistemi Kuruluyor

Karabük Valiliği bahçesine Güneş Enerji Sistemi kurulması için çalışmalar başlatıldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın desteğiyle hayata geçirilecek bu proje sayesinde, Valilik Binası’nın enerji ihtiyacının %30’unu karşılaması hedefleniyor.

Aynı zamanda otopark olarak da kullanılan alan, çalışmalar nedeniyle araç girişine kapatılmış durumda. Güneş Enerji Sistemi ile birlikte alanın altına 30 araçlık kapalı otopark da yapılacak.  Bu düzenlemeyle birlikte, hem çevreci bir enerji çözümü sağlanacak, hem de mevcut otopark kapasitesi artırılacak.

Karabük Valiliği yetkilileri, projenin hem enerji tasarrufu sağlamak, hem de sürdürülebilir enerji kaynaklarını desteklemek amacıyla önemli bir adım olduğunu belirtti. Projenin tamamlanmasıyla birlikte Valilik Binası’nın enerji maliyetlerinde ciddi bir düşüş bekleniyor.

Projeyle ilgili çalışmaların kısa sürede tamamlanarak, güneş enerjisi sisteminin devreye alınması planlanıyor. Bu sayede Karabük Valiliği, yenilenebilir enerji kaynaklarına yaptığı yatırımla, çevreye duyarlı bir örnek teşkil edecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kelkit cayi tasti agaclik alan nehre donustu seralar sular altinda kaldi Uar9EeBi
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Mayıs, 2026 16:45 tarihinde yayınlandı
0 0

Kelkit çayı taştı, ağaçlık alan nehre dönüştü, seralar sular altında kaldı

Tokat’ın Niksar ilçesinde debisi yükselen Kelkit Çayı’nın yön değiştirmesi sonucu yolun bir kısmı nehre kayarken ağaçlar suya kapıldı. Erbaa ilçesinde ise bazı seralar sular altında kaldı.

Son günlerde etkili olan yağışların ardından debisi yükselen Kelkit çayı, Niksar ilçesine bağlı Kumçiftlik Mahallesi’nde taşkın tehlikesini beraberinde getirdi. Suyun yön değiştirmesiyle birlikte çay kenarında bulunan yolda çökmeler oldu. Kıyıda bulunan ağaçlar ise köklerinden sökülerek suya kapıldı. Bölgedeki çökme ve ağaçların sürüklenme anı vatandaşlar tarafından cep telefonu ile kaydedildi.

Mahalle sakinlerinden Erhan Şahin, gece boyunca bölgede nöbet tuttuklarını belirterek; “Burada ikamet ediyorum. Sabaha kadar burada nöbet bekledim. Dört ağaç birden kayarak ırmağa aktı gitti” dedi.

Öte yandan, Tokat’ın Erbaa ilçesinde de taşkından tarım alanları etkilendi. İlçedeki bazı seraların su altında kaldığı öğrenilirken, ekiplerin bölgede inceleme ve hasar tespit çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin