Validen öğrencilere yoğurt dersi - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Kasım, 2024 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Validen öğrencilere yoğurt dersi

Bartın Valisi Nurtaç Arslan, katıldığı ilkokul öğrencilerinin kültür sergisinde, çocuklara yoğurdun nasıl yapıldığını anlattı.

Bartın Valisi Nurtaç Arslan, Amasra ilçesinde bulunan Kaleşah İlkokulu’nda Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın anısına gerçekleştirilen kültür sergisine katıldı. Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşçı ve öğretmenlerle birlikte açılışını yaptığı sergiyi gezdi. Günümüzden geçmişe uzanan kültür varlıklarının sergilendiği etkinlikte Vali Arslan, sergiyi gezerken çocukluk dönemine geri gitti. Çocuklarla ve öğretmenlerle sık sık sohbet eden Vali Arslan, eski dönemlerde bakır bakraçları sergileyen öğrencilere yoğurdun nasıl yapıldığını soran Vali Arslan, öğrencilere yoğurt yapma dersi verdi. Arslan, yoğurt yapımının aşamalarını ve püf noktalarını öğrencilere anlattı.

Renkli görüntülerin oluştuğu sergide Vali Arslan bir erkek öğrenciye sergilediği değirmenin nasıl çalıştığını anlatırken, bir kız öğrenciye ise yufkayı nasıl açması gerektiğini izah etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
v23
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
22 Nisan, 2026 10:50 tarihinde yayınlandı
0
0

Başkan Çetinkaya tarlada vatandaşla omuz omuza

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, saha çalışmaları kapsamında Fevzi Çakmak Mahallesi’ni ziyaret etti. Vatandaşlarla sohbet eden Başkan, dalından badem koparıp bahçe belleyerek emeğin önemine vurgu yaptı. “Tarlada izi olmayanın mahsülde yüzü olmaz” sözünü hatırlatan Çetinkaya, çalışmanın kıymetine dikkat çekti.

Ardından Halim Deresi ıslah çalışmalarını yerinde incelemek üzere Aydınlıkevler Mahallesi’ne geçen Başkan, makam aracı yerine yürümeyi tercih etti. Yolda bir vatandaşın tarla belirlediğini gören Çetinkaya, tereddüt etmeden yanına giderek kolları sıvadı ve yardım etti.

Tarla sahibi Başkan’ın samimi yaklaşımı karşısında şaşkınlık yaşarken, çevredekiler “Elinden her iş geliyor” yorumunda bulundu.

Başkan Özkan Çetinkaya, sahada hemşehrileriyle bir araya gelmeye büyük önem veriyor. Belediye binasında olduğu zamanlarda da ziyaretine gelen vatandaşları geri çevirmeyerek samimi bir iletişim kuruyor. Çay davetini geri çevirmeyip sohbetlere eşlik eden, derdini anlatana omuz veren Çetinkaya, şehrin her bir ferdine ayrı ayrı değer veriyor. Kimi zaman bir kardeş, kimi zaman bir abi, kimi zaman da bir evlat gibi vatandaşlarının yanında yer alıyor.

Türkiye’nin en genç İl Belediye Başkanı olan Özkan Çetinkaya, gençliğinin enerjisini sahaya ve hizmete yansıtmayı sürdürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin