KASTAMONU Vali Mesut Yıldırım, Devlet Su İşleri 23. Bölge Müdürlüğüne yaptığı ziyarette, Bölge Müdüründen yürütülen çalışmalar hakkında brifing aldı. Vali Mesut Yıldırım, DSİ 23. Bölge Müdürü Sait Umucu, Müdür Yardımcıları Ali Naci Köksalı, Celalettin Demir ile birim müdürleri ve diğer personel tarafından karşılandı. Toplantıda, Kastamonu’nun içme, kullanma ve sanayi suyu durumu, içme suyu potansiyeli, hidroelektrik enerji potansiyeli, HES projeleri, tamamlanan ve projesi devam eden baraj, gölet, sulama ve taşkın tesisleriyle ilgili olarak DSİ 23. Bölge Müdürü Sait Umucu tarafından ayrıntılı bilgi verilerek bir sunum gerçekleştirildi. Toplantıda ayrıca Kastamonu’ya 2055 yılına kadar yıllık 13,82 milyon metreküp içme suyu temin edecek olan Kırık Barajı’nın ihalesinin yakın zamanda sonuçlanacağını ifade eden Umucu, bu barajdan alınan isale hattı ile modern bir arıtma tesisinin kurulacağını ve vatandaşların musluklardan memba suyu kalitesinde su içecekleri bilgisini de verdi. Vali Yıldırım, 23. Bölge Müdürlüğünün Kastamonu’daki konuşlanmış olmasının avantajlarına dikkat çekerek tüm çalışanlara görevlerinde başarılar diledi.


Vali Yıldırım, DSİ Bölge Müdürlüğü’nden Brifing aldı
Yeni annelerin ilk Anneler Günü sürprizi Derya Çetinkaya’dan
Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’nın eşi Derya Çetinkaya, Anneler Günü dolayısıyla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni ziyaret ederek yeni anne olan kadınların mutluluğuna ortak oldu.
Anneler Günü kapsamında düzenlenen anlamlı programda Derya Çetinkaya, hastanenin lohusa servisinde tedavi gören anneleri ziyaret etti. Ziyaret sırasında duygusal anlar yaşanırken, Çetinkaya yeni doğum yapan annelerle yakından ilgilenerek sağlık durumları hakkında bilgi aldı.
Derya Çetinkaya, lohusa servisindeki annelere günün anısına karanfil ve özel olarak hazırlanan hediye setlerini takdim etti. Çetinkaya, sadece servisteki anneleri değil, hastanede görev yapan kadın personeli ve polikliniklerde sıra bekleyen vatandaşları da unutmadı. Hastane koridorlarında karşılaştığı vatandaşlara ve sağlık çalışanlarına karanfil takdim ederek günlerini kutladı.
Anneliğin kutsiyetine vurgu yapan Derya Çetinkaya; “Sevginin, fedakarlığın ve merhametin dünyadaki en güzel temsilcisi olan tüm annelerimizin ve anne adaylarımızın Anneler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum. Bugün burada evlatlarını kucaklarına yeni alan annelerimizin heyecanına ortak olmak bizler için çok kıymetliydi. Her birine bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, evlatlarıyla mutlu ve uzun bir ömür diliyorum.” dedi.
Vatandaşlar ve hastane personeli, bu nazik ziyaretten dolayı memnuniyetlerini dile getirerek Derya Çetinkaya’ya teşekkür etti.

