Reklam
Reklam
6741aa97df122
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
23 Kasım, 2024 13:13 tarihinde yayınlandı
0

Vali Yavuz’dan Bayram Ailesine Ziyaret

Karabük Valisi Mustafa Yavuz ve eşi Süreyya Yavuz, Kartaltepe Mahallesi’nde ikamet eden Canan ve İbrahim Bayram ailesini ziyaret etti.

Ziyaret sırasında, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Yasemin Canbaz ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdurrahman Bilgiç de hazır bulundu. Vali Yavuz ve eşi, Bayram ailesiyle evlerinde samimi bir sohbet gerçekleştirdi, ailelerinin çocuklarıyla ilgilenerek, huzur ve refahları hakkında görüş alışverişinde bulundular.

Vali Yavuz, ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, “Vatandaşlarımızla bir araya gelmek, onların taleplerini dinlemek ve çözüm yolları aramak bizler için büyük bir sorumluluktur. Her bir vatandaşımızın huzur ve refahı için tüm kurumlarımızla yanlarında olmaya devam edeceğiz,” dedi.

Ziyaret, ailenin dileklerini ve teşekkürlerini iletmesinin ardından son buldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta asiri yagislar erkenci kirazi vurdu 8ZBr5t7U
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Mayıs, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Tokat’ta aşırı yağışlar erkenci kirazı vurdu

Tokat’ta etkili olan yoğun yağışlar nedeniyle erkenci kirazlar dalında zarar gördü. Üreticiler 2 yıldır üst üste erkenci kirazdan zarar gördüklerini belirtti.

Tokat’ta son aylarda etkili olan yoğun yağışlar, kirazı etkiledi. Kentte taşkın nedeniyle birçok tarım arazisi sular altında kalırken, Büyükyıldız beldesinde yetiştirilen erkenci kirazlar da aşırı yağıştan olumsuz etkilendi. Birçok üreticinin kirazları dalında zarar gördü.

Beldede çiftçilikle uğraşan Alaattin Öncü’ye ait 65 adet erkenci kiraz ağacındaki meyveler, yağmur nedeniyle dalında yarıldı. Bölgede geç hasat edilen kiraz çeşitleri için ise şimdilik risk bulunmadığı öğrenildi.

“Erkenci kirazlar komple yarıldı”

Geçtiğimiz yıl yaşanan don olayında ürün alamadıklarını belirten üretici Alaattin Öncü, bu yıl da aşırı yağış nedeniyle büyük zarar yaşadıklarını söyledi. Bahçesindeki kirazları gösteren Öncü, meyvelerin pazara sunulamayacak hale geldiğini ifade etti.

Öncü, “Bir buçuk aydır yağmur yağıyor. Kirazlarda yenecek durum hiç kalmadı. Gördüğünüz gibi komple yarıldı. Erkenci kiraz umutları bitti. Geçen sene don komple vurdu. Bir gram bile hasat alamadık. Bu sene de erişen kirazları yağmur patlattı, erkenci kiraz yine yok. Arkasından gelen geç kirazlarda şu an bir sorun yok. Ama erkenci kirazlar komple patladı, yarıldı. Satılacak, tezgaha koyulacak kiraz değil” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin