Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Ahilik Haftası kapsamında esnafları ziyaret ederek esnaf duasına katıdı.
Karabük’te Ahilik haftası kutlamaları kapsamında Bağ- Essan Sanayi sitesinde esnafın her hafta başında yaptığı dua programına katılan Vali Mustafa Yavuz, daha sonra esnaflarla birlikte çay içerek dükkanları ziyaret etti.
Beraberinde Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse ve kurum müdürleri ile Bağ-Essan Sanayisini ziyaret eden Vali Yavuz, ilk olarak burada Küçük sanayi camii önünde düzenlenen esnaf duasına katıldı. Dua sonrası esnafla birlikte çay içen Vali Yavuz, işyerlerini ziyaret ederek esnaflara hayırlı ve bereketli kazanç temennisinde bulundu. (İHA)


Vali Yavuz’dan, Ahilik haftasında esnaf duası
Çetinkaya: “Belki geciktik ama Karabük’e ömürlük bir eser kazandırıyoruz”
Karabük’te yıllardır vatandaşların ve şehirlerarası ulaşım esnafının şikayet konusu olan eski otobüs terminali tarihe karışıyor. Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, yapımı büyük titizlikle sürdürülen Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali Projesi’nde sona yaklaşıldığını açıkladı.
Isıtma ve soğutma sistemlerinin çalışmadığı, tavanlarında kuşların yuva yaptığı ve fiziki şartlarıyla yetersiz kalan eski terminalin yerine inşa edilen modern tesis, Karabük’ün yeni vitrini olmaya hazırlanıyor.
Projede son aşamaya gelindiğini belirten Başkan Çetinkaya, gecikmenin sebebinin daha kaliteli ve eksiksiz bir eser ortaya koymak olduğunu vurgulayarak, “Belki öngörülen takvimin biraz dışına çıktık ancak hemşerilerimizin ve esnafımızın içine tam sinecek, kusursuz bir terminal yapmak istedik. Aceleye getirilmiş geçici çözümler yerine, Karabük’e uzun yıllar hizmet edecek kalıcı bir eser kazandırıyoruz” dedi.
Karabük Belediyesi tarafından modern şehircilik anlayışıyla projelendirilen yeni terminal, 3 bin 213 metrekare kapalı alan ve 66 metrekarelik geniş terasıyla dikkat çekiyor. Sadece bir ulaşım merkezi olarak değil, aynı zamanda sosyal yaşam alanı olarak tasarlanan projede çağdaş bilet ofisleri, geniş bekleme salonları, mescit, kafeterya, kayıp eşya birimi, lostra hizmeti, berber, hediyelik eşya dükkanları ve geniş otopark yer alıyor.
Esnafın talepleri ve vatandaşların beklentileri doğrultusunda şekillendirilen terminalin, kalan eksiklerin tamamlanmasının ardından kısa süre içerisinde hizmete açılması planlanıyor.
Karabük’ün şehirlerarası ulaşımda yeni yüzü olacak modern terminal için artık geri sayım başladı.

