Reklam
Reklam
Yusuf Korkmaz Avatarı
Yusuf Korkmaz tarafından
03 Aralık, 2023 14:23 tarihinde yayınlandı
0

Vali Yavuz’dan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Karabük Valisi Mustafa Yavuz 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Yavuz mesajında şu ifadelere yer verdi; “3 Aralık Dünya Engelliler Günü, birlikte düşünmeyi, birbirini anlamayı ve birbirine destek olmayı simgeler. Her bireyin, yeteneklerine ve potansiyeline saygı gösterilmesi, yaşamın her alanında eşit fırsatlara erişimin sağlanması temel bir insan hakkıdır. Engelli bireylerin güçlü yönlerini vurgulamak, onların toplumda tam ve etkili bir şekilde yer almalarını sağlamak, devletimizin olduğu kadar; bütün vatandaşlarımızın da sorumluluğundadır.

Bugün, engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak ve onlara destek olmak amacıyla yapılan pek çok olumlu gelişmeye şahitlik ediyoruz. Ancak, hâlâ kat etmemiz gereken uzun bir yol olduğunu da unutmamalıyız. Engellilik, bir zayıflık değil, farklılıkların bir parçasıdır. Bu farklılıkları kucaklayarak, toplumsal uyum ve eşitlik için birlikte çalışmalıyız. Engelli bireylerin yaşamlarına dokunarak, onların hayallerini paylaşarak, güçlü bir toplumun temellerini birlikte atmış olmak; hiç şüphesiz ziyadesiyle onur vericidir.

Bu anlamlı gün vesilesiyle, engelli bireylerle olan bağlarımızı güçlendirmenin ve birbirimize daha fazla sevgiyle sarılmanın bir fırsat olduğunu unutmayalım. Hep birlikte, daha adil, daha anlayışlı ve daha sevgi dolu bir dünya inşa etme yolunda kararlılıkla yürüyelim. Sadece 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde değil; her daim engelli vatandaşlarımızın ve kıymetli ailelerinin yanında olduğumuzu hatırlatırken; hepsine sağlık, mutluluk ve başarı dolu günler diliyorum.”

(Yusuf Korkmaz)

407786284 746722974158698 2571765595581989658 n jpg

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
sw 2
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
09 Haziran, 2026 13:01 tarihinde yayınlandı
0

KTSO’da mesleki ve teknik eğitimin önemi anlatılacak

Karabük İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile Karabük Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğinde, mesleki ve teknik eğitimin üretim, istihdam ve şehir kalkınmasına katkılarının ele alınacağı önemli bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirilecek.

“Türkiye Yüzyılında Mesleki ve Teknik Eğitimin Önemi” başlıklı toplantı, 10 Haziran 2026 Çarşamba günü saat 14.00’te Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda yapılacak.

Programda, mesleki eğitimin sanayi ile entegrasyonu, nitelikli iş gücü ihtiyacı ve bölgesel kalkınmaya etkileri gibi konuların kapsamlı şekilde ele alınacağı ifade edildi.

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fatih Çapraz ise yaptığı davet açıklamasında, nitelikli ve kalifiyeli eleman ihtiyacının ülke için kritik bir konu olduğuna dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

“Tüm STK başkanlarımızı, sanayicilerimizi, müdürlerimizi, teknik ekiplerimizi, mühendislerimizi ve teknisyenlerimizi bu toplantıya davet ediyoruz. Nitelikli eleman konusu ülkemizin en önemli meselelerinden biridir. Her katkı çok değerlidir. Yapılacak her fikir paylaşımı büyük önem taşımaktadır.”

Bizi sosyal medyadan takip edin