Reklam
Reklam
Yusuf Korkmaz Avatarı
Yusuf Korkmaz tarafından
03 Aralık, 2023 14:23 tarihinde yayınlandı
0

Vali Yavuz’dan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Karabük Valisi Mustafa Yavuz 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Yavuz mesajında şu ifadelere yer verdi; “3 Aralık Dünya Engelliler Günü, birlikte düşünmeyi, birbirini anlamayı ve birbirine destek olmayı simgeler. Her bireyin, yeteneklerine ve potansiyeline saygı gösterilmesi, yaşamın her alanında eşit fırsatlara erişimin sağlanması temel bir insan hakkıdır. Engelli bireylerin güçlü yönlerini vurgulamak, onların toplumda tam ve etkili bir şekilde yer almalarını sağlamak, devletimizin olduğu kadar; bütün vatandaşlarımızın da sorumluluğundadır.

Bugün, engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak ve onlara destek olmak amacıyla yapılan pek çok olumlu gelişmeye şahitlik ediyoruz. Ancak, hâlâ kat etmemiz gereken uzun bir yol olduğunu da unutmamalıyız. Engellilik, bir zayıflık değil, farklılıkların bir parçasıdır. Bu farklılıkları kucaklayarak, toplumsal uyum ve eşitlik için birlikte çalışmalıyız. Engelli bireylerin yaşamlarına dokunarak, onların hayallerini paylaşarak, güçlü bir toplumun temellerini birlikte atmış olmak; hiç şüphesiz ziyadesiyle onur vericidir.

Bu anlamlı gün vesilesiyle, engelli bireylerle olan bağlarımızı güçlendirmenin ve birbirimize daha fazla sevgiyle sarılmanın bir fırsat olduğunu unutmayalım. Hep birlikte, daha adil, daha anlayışlı ve daha sevgi dolu bir dünya inşa etme yolunda kararlılıkla yürüyelim. Sadece 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde değil; her daim engelli vatandaşlarımızın ve kıymetli ailelerinin yanında olduğumuzu hatırlatırken; hepsine sağlık, mutluluk ve başarı dolu günler diliyorum.”

(Yusuf Korkmaz)

407786284 746722974158698 2571765595581989658 n jpg

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
2d7bd6f9 f62f 4af7 bdd0 8591d87718d6
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
11 Mayıs, 2026 09:30 tarihinde yayınlandı
0

 KARABÜK’TE İMECE USULÜ ESTETİK

Karabük’te cephe yenileme projesinde maliyet paylaşımı netleşti. Belediye yüzde 50’yi üstlendi, kalan kısmı mülk sahipleri karşılayacak

Karabük şehir merkezinde uzun süredir dikkat çeken dış cephe yenileme çalışmalarında maliyet paylaşımı modeli resmiyet kazandı. Karabük Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı toplantısında alınan oy birliği kararıyla, şehir merkezinin en yoğun üç ana caddesinde gerçekleştirilen cephe yenileme çalışmalarının maliyetinin yüzde 50’sinin belediye, kalan yüzde 50’sinin ise bina ve iş yeri sahipleri tarafından karşılanması kabul edildi.

Kararla birlikte kamuoyunda uzun süredir tartışılan “projenin tüm maliyetini belediye mi karşılıyor?” sorusu da netlik kazanmış oldu. Belediye yönetimi, uygulanan modelin hem kamu kaynaklarının verimli kullanılmasını hem de mülk sahiplerinin şehir estetiğine ortak olmasını hedeflediğini açıkladı.

ŞEHRİN KALBİNDE BAŞTAN SONA DEĞİŞİM

Karabük Belediyesi tarafından yürütülen kapsamlı çalışma kapsamında şehir merkezinin en işlek noktaları arasında bulunan Albay Karaoğlanoğlu Caddesi, Ömer Lütfü Özaytaç Caddesi ve Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerindeki binalar modern bir görünüme kavuşturuldu.

Proje kapsamında eski ve düzensiz görüntü oluşturan dış cepheler yenilenirken, cephe kaplamaları, boya uygulamaları, dekoratif mimari detaylar ve bütünlük sağlayan estetik düzenlemeler gerçekleştirildi. Özellikle cadde siluetinde sağlanan uyumlu görünüm vatandaşlardan olumlu geri dönüş aldı.

Şehir merkezine gelen vatandaşlar ve esnaflar, yapılan düzenlemelerle birlikte bölgenin daha ferah, düzenli ve çağdaş bir görünüme kavuştuğunu ifade etti.

“İMECE MODELİ” VURGUSU

Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle kabul edilen karar kent kamuoyunda “imece usulü şehirleşme modeli” olarak yorumlandı. Projede belediyenin mali yükün yarısını üstlenmesi dikkat çekerken, mülk sahiplerinin de sürece dahil edilmesi ortak sorumluluk anlayışının örneği olarak değerlendirildi.

Belediye kaynakları, uygulanan sistem sayesinde hem şehir estetiğinin güçlendiğini hem de vatandaş-belediye iş birliğinin somut bir örneğinin ortaya çıktığını belirtti. Yetkililer, “Şehrin vitrini olan ana arterlerde yapılan bu dönüşüm, sadece fiziksel bir yenilenme değil, aynı zamanda ortak şehir bilincinin gelişmesine de katkı sağlıyor” değerlendirmesinde bulundu.

ESNAF MEMNUN

Cephe yenileme çalışmalarının ardından bölgede faaliyet gösteren esnaflar da uygulamadan memnun olduklarını dile getirdi. Yenilenen görüntünün müşteri hareketliliğini artırdığını belirten işletme sahipleri, modern şehir görünümünün ticari canlılığa olumlu katkı sunduğunu ifade etti.

Özellikle akşam saatlerinde aydınlatmalarla birlikte ortaya çıkan yeni cadde görüntüsünün şehir merkezine farklı bir atmosfer kazandırdığı belirtilirken, vatandaşlar yapılan çalışmanın diğer bölgelerde de uygulanmasını istedi.

Karabük Belediyesi yetkilileri, proje ile birlikte şehir merkezinde görsel bütünlüğün sağlanmasının amaçlandığını vurguladı. Kent estetiğini ön plana çıkaran çalışmaların ilerleyen süreçte farklı bölgelerde de devam edebileceği ifade edilirken, Karabük’ün daha modern, düzenli ve çağdaş bir şehir kimliği kazanmasının hedeflendiği kaydedildi.

Şehir merkezindeki dönüşümün tamamlanmasıyla birlikte Karabük’ün ana caddelerinde uzun yıllardır ilk kez bu ölçekte bütüncül bir estetik düzenleme gerçekleştirilmiş oldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin