Reklam
Reklam
Yusuf Korkmaz Avatarı
Yusuf Korkmaz tarafından
03 Aralık, 2023 14:23 tarihinde yayınlandı
0

Vali Yavuz’dan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Karabük Valisi Mustafa Yavuz 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Yavuz mesajında şu ifadelere yer verdi; “3 Aralık Dünya Engelliler Günü, birlikte düşünmeyi, birbirini anlamayı ve birbirine destek olmayı simgeler. Her bireyin, yeteneklerine ve potansiyeline saygı gösterilmesi, yaşamın her alanında eşit fırsatlara erişimin sağlanması temel bir insan hakkıdır. Engelli bireylerin güçlü yönlerini vurgulamak, onların toplumda tam ve etkili bir şekilde yer almalarını sağlamak, devletimizin olduğu kadar; bütün vatandaşlarımızın da sorumluluğundadır.

Bugün, engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak ve onlara destek olmak amacıyla yapılan pek çok olumlu gelişmeye şahitlik ediyoruz. Ancak, hâlâ kat etmemiz gereken uzun bir yol olduğunu da unutmamalıyız. Engellilik, bir zayıflık değil, farklılıkların bir parçasıdır. Bu farklılıkları kucaklayarak, toplumsal uyum ve eşitlik için birlikte çalışmalıyız. Engelli bireylerin yaşamlarına dokunarak, onların hayallerini paylaşarak, güçlü bir toplumun temellerini birlikte atmış olmak; hiç şüphesiz ziyadesiyle onur vericidir.

Bu anlamlı gün vesilesiyle, engelli bireylerle olan bağlarımızı güçlendirmenin ve birbirimize daha fazla sevgiyle sarılmanın bir fırsat olduğunu unutmayalım. Hep birlikte, daha adil, daha anlayışlı ve daha sevgi dolu bir dünya inşa etme yolunda kararlılıkla yürüyelim. Sadece 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde değil; her daim engelli vatandaşlarımızın ve kıymetli ailelerinin yanında olduğumuzu hatırlatırken; hepsine sağlık, mutluluk ve başarı dolu günler diliyorum.”

(Yusuf Korkmaz)

407786284 746722974158698 2571765595581989658 n jpg

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
tarihi kentte tulum sesi yukseldi iTdM8F2V
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Mayıs, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Tarihi kentte tulum sesi yükseldi

Düzce Belediyesi’nin yürüttüğü kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkan Konuralp Antik Kenti, bu kez tarihin içinden yükselen tulum ezgilerine ev sahipliği yaptı. 8 yaşındaki Ahmet Semih Toraman, tarihi atmosferde tulum çaldı, geleceğe dair en büyük hayalini paylaştı.

Yakın zamanda restorasyon çalışmalarının başlayacağı Konuralp Antik Kenti bir yandan yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekerken, diğer yandan da sanatla ilgilenenlerin uğrak noktası haline geldi. Konuralp İlkokulu öğrencisi 8 yaşındaki Ahmet Semih Toraman da babası ile birlikte tulum provalarını Konuralp Antik Kenti’nde yapıyor. Enstrümana ilgisinin babası sayesinde başladığını söyleyen Toraman; “Tulum çalmayı babamdan öğrendim, sonra kendi kendime geliştirdim. İleride de bu işi yapmayı düşünüyorum” dedi.

Provalar; arabada, tarlada ve Konuralp sokaklarında

Oğlunun müziğe olan ilgisini büyük bir gururla destekleyen baba Nedim Toraman ise tulum serüveninin küçük bir hediye ile başladığını anlattı.

Tulum sanatçısı bir arkadaşının hediye ettiği küçük tulumun ardından Ahmet Semih’in kendini geliştirdiğini ifade eden Toraman, oğlunun her fırsatta prova yaptığını söyledi.

Kendisi de kemençe çaldığını belirten Toraman, “Akşamları arabada çalıyoruz, Konuralp’in sokaklarında ve bazen hafta sonu tarlaya gittiğimizde prova yapıyoruz. Kültürünü yaşatıp geliştirmesi çok kıymetli. Başka enstrüman çalarsa da yardımcı olacağım” diye konuştu.

Konuralp’in tarihi dokusunun kendileri için çok özel olduğunu vurgulayan Toraman, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından antik kentte oğluyla birlikte konser verme hayali kurduklarını belirterek, “Burada yürümek, burada çalmak, burayı hissetmek farklı bir duygu. İnşallah restorasyon bittikten sonra bu atmosfer içerisinde baba oğul bir konser vermek istiyoruz. Çocuğumla birlikte aynı sahneyi paylaşmayı hayal ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Düzce Belediyesi’nin çalışmalarıyla tarihi mirası yeniden ayağa kaldırılan Konuralp Antik Kenti, kültür ve sanatın buluştuğu özel anlara ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin