Reklam
Reklam
Yusuf Korkmaz Avatarı
Yusuf Korkmaz tarafından
03 Aralık, 2023 14:23 tarihinde yayınlandı
0

Vali Yavuz’dan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Karabük Valisi Mustafa Yavuz 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Yavuz mesajında şu ifadelere yer verdi; “3 Aralık Dünya Engelliler Günü, birlikte düşünmeyi, birbirini anlamayı ve birbirine destek olmayı simgeler. Her bireyin, yeteneklerine ve potansiyeline saygı gösterilmesi, yaşamın her alanında eşit fırsatlara erişimin sağlanması temel bir insan hakkıdır. Engelli bireylerin güçlü yönlerini vurgulamak, onların toplumda tam ve etkili bir şekilde yer almalarını sağlamak, devletimizin olduğu kadar; bütün vatandaşlarımızın da sorumluluğundadır.

Bugün, engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak ve onlara destek olmak amacıyla yapılan pek çok olumlu gelişmeye şahitlik ediyoruz. Ancak, hâlâ kat etmemiz gereken uzun bir yol olduğunu da unutmamalıyız. Engellilik, bir zayıflık değil, farklılıkların bir parçasıdır. Bu farklılıkları kucaklayarak, toplumsal uyum ve eşitlik için birlikte çalışmalıyız. Engelli bireylerin yaşamlarına dokunarak, onların hayallerini paylaşarak, güçlü bir toplumun temellerini birlikte atmış olmak; hiç şüphesiz ziyadesiyle onur vericidir.

Bu anlamlı gün vesilesiyle, engelli bireylerle olan bağlarımızı güçlendirmenin ve birbirimize daha fazla sevgiyle sarılmanın bir fırsat olduğunu unutmayalım. Hep birlikte, daha adil, daha anlayışlı ve daha sevgi dolu bir dünya inşa etme yolunda kararlılıkla yürüyelim. Sadece 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde değil; her daim engelli vatandaşlarımızın ve kıymetli ailelerinin yanında olduğumuzu hatırlatırken; hepsine sağlık, mutluluk ve başarı dolu günler diliyorum.”

(Yusuf Korkmaz)

407786284 746722974158698 2571765595581989658 n jpg

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
trabzonspor kupada 295 macina cikacak FP7v8wZe
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Mayıs, 2026 12:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Trabzonspor kupada 295. maçına çıkacak

Ziraat Türkiye Kupası’nda 295. maçına çıkacak olan Trabzonspor, 18. finalini Konyaspor ile oynayacak. Daha önce 9. kez kupayı müzesine getiren bordo-mavililerde Teknik Direktör Fatih Tekke ve futbolcular 10. kupayı kazanmak için mücadele edecek.

Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası finalinde yarın saat 20.45’te Corendon Airlines Park Antalya Stadı’nda Konyaspor ile karşılaşacak.

Bu sezon Ziraat Türkiye Kupası’na 4. turdan başlayan Karadeniz ekibi, Vanspor FK’yı 2-0 yenerek gruplara kaldı. A Grubu’nda Alanyaspor’a sahasında 1-0 mağlup olan bordo-mavililer, deplasmanda ise İstanbulspor’u 6-1 mağlup etti. Sahasında ise Fethiyespor’u 3-0 mağlup eden Karadeniz ekibi grubun son maçında Başakşehir’i deplasmanda 4-2 mağlup ederek 9 puanla çeyrek final bileti aldı. Karadeniz ekibi, bu turda da Samsunspor’u penaltılar sonucu eleyerek yarı finale yükselirken, Gençlerbirliği’ni 2-1 ile geçerek adını finale yazdırdı.

Kupada 294 maç yaptı

Trabzonspor, Türkiye Kupası finalindeki Konyaspor maçıyla birlikte kupada 295. maçına çıkacak. Geride kalan 294 karşılaşmada bordo-mavililer, 178 galibiyet, 55 beraberlik ve 61 yenilgi aldı. Bu maçlarda rakip fileleri 512 kez havalandıran Karadeniz ekibi, kalesinde ise 237 gol gördü.

18. finalde 10. kupa hedefi

Trabzonspor, Türkiye Kupası’nda bugüne kadar oynadığı 17 finalde 9. kez mutlu sona ulaştı. Konyaspor ile oynayacağı maçla birlikte kupada 18. kez finalini oynayacak olan Karadeniz ekibi, 10. kez kupayı müzesine getirmek için mücadele edecek.

Bordo-mavililer, Galatasaray ve Beşiktaş’ın ardından organizasyonda en çok şampiyonluk yaşayan üçüncü takım konumunda yer alıyor.

Farklı rakiplere karşı tarihi zaferler

Trabzonspor, Türkiye Kupası’nı 1976-1977 ve 1983-1984 sezonlarında Beşiktaş, 1977-1978’de Adana Demirspor, 1991-1992’de Bursaspor, 1994-1995’te Galatasaray, 2002-2003 ve 2003-2004 sezonlarında Gençlerbirliği, 2009-2010’da Fenerbahçe ve 2019-2020 sezonunda da Alanyaspor’u yenerek kazandı.

Son finallerde istediğini alamadı

Son yıllarda finale yükselme başarısını sürdüren Trabzonspor, kupada son iki finalde ise mutlu sona ulaşamadı. 3. kez üst üste finale kalma başarısı gösteren bordo-mavililer, Beşiktaş ile Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynadığı finali 3-2 kaybederken, geçtiğimiz sezon da Galatasaray karşısında sahadan 3-0 mağlubiyetle ayrıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin