Vali Yavuz, "Şubat ayında 14 dolandırıcılık olayı meydana geldi" - Karabük Haber Postası
vali yavuz subat ayinda 14 dolandiricilik olayi meydana geldi EmZQENZu
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Mart, 2025 20:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Vali Yavuz, “Şubat ayında 14 dolandırıcılık olayı meydana geldi”

Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Şubat ayında 14 dolandırıcılık olayı meydana geldiğini bildirerek vatandaşları dolandırıcılık konusunda yapılan ikazlara karşı daha hassas olmaya çağırdı.

Şubat ayı asayiş ve güvenlik kıymetlendirme toplantısı, Karabük Valiliği’nde gerçekleştirildi.

Toplantıda, Karabük’ün inançlı ve huzurlu bir kent olduğuna vurgu yapan Vali Yavuz, “Bu huzur ve güvenliğin sağlanmasında katkılarından ötürü kolluk kuvvetlerimize ve tüm Karabüklü hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Bu huzurun ve güvenliğin bozulmasına asla müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Vali Yavuz, kabahat ve hatalarla çabanın artarak devam edeceğini tabir ederek, hukukun üstünlüğü çerçevesinde şunları söyledi: “Terör örgütlerinden organize hata örgütlerine, uyuşturucudan her türlü kaçakçılığa, kamu nizamının sağlanmasından trafik güvenliğine, aranan şahısların yakalanarak adalete teslim edilmesinden ruhsatsız silah taşınmasına kadar bayana ve çocuğa karşı şiddetin önlenmesinden tüm bireylere ve mal varlığına karşı işlenen hatalara kadar uğraşımız kararlılıkla devam edecektir.”

Şubat ayında meydana gelen olayların bir evvelki aya nazaran yüzde 7.97 azaldığını belirten Yavuz, kolluk üniteleri tarafından düzenlenen 34 operasyonda yakalananlardan 24’ünün tutuklandığını, 15 kişinin ise isimli denetime tabi tutulduğunu aktardı.

Yüzde 0.88 artış yaşanan bireylere karşı işlenen hatalardaki olayların yüzde 97.81’inin aydınlatıldığını söz eden Yavuz, mala karşı hatalarda ise yüzde 27.14 azalış yaşandığını, bu olayların yüzde 78.43’ünün tahlile kavuşturulduğunu söyledi.

“Dolandırıcılık konusunda vatandaşlarımızı ikazlara karşı hassas olmaya davet ediyorum”

“Şubat ayında 14 dolandırıcılık olayı meydana gelmiş olup bir evvelki aya nazaran dolandırıcılık olaylarında yüzde 50 azalış meydana geldiği görülmektedir” diyen Yavuz, “Vatandaşlarımızın güvenliği, huzuru ve kabahat işlenmesinin önlenmesi tüm birimlerimizle birlikte 24 saat alanda olmaya bundan bu türlü de devam edeceğiz. Maksadımız aydınlatılmayan bir olayımızın dahi kalmamasıdır. Tüm hatalıların yakalanarak adalete teslim edilmesi, bundan sonra da temel amacımız olacak. Bilhassa dolandırıcılık konusunda vatandaşlarımızı yapılan ikazlara karşı hassas olmaya ve kuşkulu durumları vakit kaybetmeden kolluk ünitelerimize bildirmeye davet ediyorum” sözlerini kullandı.

Şubat ayında “Hayvanları Muhafaza Kanununa muhalefet” nedeniyle 8 süreç yapıldığını ve toplam 59 bin 934 TL idari para cezası uygulandığını açıklayan Yavuz, ayrıyeten, İl Hayvanları Koruma Kurulu Toplantısı’nda sahipsiz hayvanların korunması ve rehabilitasyonu ile ilgili kararlar alındığını belirtti.

Karabük’teki 3 belediyeye ilişkin barınakların kapasitelerinin artırılması için çalışmaların devam ettiğini anlatan Yavuz, “İlimizde 192 kapasiteli Karabük Belediyesi Bakımevi, 100 kapasiteli Safranbolu Belediyesi Bakımevi ve 90 kapasiteli Eflani Belediyesi Bakımevi olmak üzere toplam 382 kapasiteli 3 barınak bulunmaktadır. Karabük Belediyesi, Safranbolu Belediyesi ve Eflani Belediyesi tarafından kapasite artışıyla ilgili çalışmalar devam etmekte olup 2025 yılı içerisinde kapasitenin yüzde 319 artışla 1220’ye çıkarılması hedeflenmektedir. Eskipazar ve Yenice belediyelerimiz tarafından ise barınak kurulmasıyla ilgili proje çalışmaları devam etmektedir” biçiminde konuştu.

Sahipsiz hayvanların korunması, sahiplendirilmesi, kısırlaştırılması ve rehabilite edilmesi üzere çalışmaların yakından takip edildiğini tabir eden Yavuz, bu faaliyetlerin kontrollerinin de tertipli olarak yapıldığını kelamlarına ekledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
xxxx
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
23 Nisan, 2026 13:27 tarihinde yayınlandı
0
0

Başkan Köse koltuğunu çocuklara devretti

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında koltuğunu Ünsal Tülbentçi İlkokulu öğrencilerine devretti.

Safranbolu Belediye Başkanlığı makamında gerçekleşen ziyarette, Ünsal Tülbentçi İlkokulu 3. sınıf öğrencileri Yiğit Alp Barış, Erva Bilen ve Hatice Sahra Gülden, Belediye Başkanı Elif Köse tarafından karşılandı. Temsili devir teslim töreninde çocuklar, bir günlüğüne tarihi kentin yönetimini üstlendi.

Makam koltuğuna oturan minik başkanlar, UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Safranbolu gibi önemli bir turizm merkezinde belediye başkanı olmanın heyecanını yaşadı. Görev süresince yapmak istedikleri projeleri anlatan öğrenciler, Safranbolu’nun tarihi dokusunu korumanın önemine değindi.

Öğrenciler, ortak açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Böylesine köklü bir tarihe sahip ve dünyanın her yerinden turist çeken bir kentte başkanlık yapmak hem çok zor bir sorumluluk hem de çok büyük bir gurur. Şehrimizi korumak ve geliştirmek için çalışmak çok önemli.”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, bir süre sohbet ettiği öğrencilere belediyecilik faaliyetleri hakkında sorular sordu. Başkan Köse, günün anısına öğrencilere Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümsüz eseri “Nutuk” kitabını hediye etti.

Başkan Köse, yaptığı açıklamada, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın özgüveni ve bu tarihi kente duydukları aidiyet bizleri çok mutlu etti. 23 Nisan, onlara olan güvenimizin en büyük simgesidir” dedi.

Programda çocuklara Okul Müdürü Latif Gürbüzce ve Sınıf Öğretmeni Meral Akyürek de eşlik etti.

Tören, hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin