Reklam
Reklam
66ea7a7b901b8 jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Eylül, 2024 10:00 tarihinde yayınlandı
0

Vali Yavuz Oda Başkanlarını Kabul Etti

Karabük Vali Mustafa Yavuz, Ahilik Haftası öncesinde Karabük Esnaf Odaları Birlik Başkanı Hüseyin Kılıç, Safranbolu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muammer Dumaner ve Ticaret İl Müdürü Feridun Karataş’ı makamında kabul etti.

Görüşmede, Ahilik Haftası kutlamaları çerçevesinde esnaf ve sanatkarların toplumsal değerlerine vurgu yapılarak, bu yılki etkinliklerin programı hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.
Vali Mustafa Yavuz, Ahilik kültürünün geçmişten günümüze taşınan, ticaret ahlakını ve dayanışmayı temel alan önemli bir miras olduğunu ifade ederek, esnaf ve sanatkarların bu değerleri yaşatmaya devam etmesinin Karabük için büyük bir kazanç olduğunu belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kelkit cayi tasti agaclik alan nehre donustu seralar sular altinda kaldi Uar9EeBi
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Mayıs, 2026 16:45 tarihinde yayınlandı
0 0

Kelkit çayı taştı, ağaçlık alan nehre dönüştü, seralar sular altında kaldı

Tokat’ın Niksar ilçesinde debisi yükselen Kelkit Çayı’nın yön değiştirmesi sonucu yolun bir kısmı nehre kayarken ağaçlar suya kapıldı. Erbaa ilçesinde ise bazı seralar sular altında kaldı.

Son günlerde etkili olan yağışların ardından debisi yükselen Kelkit çayı, Niksar ilçesine bağlı Kumçiftlik Mahallesi’nde taşkın tehlikesini beraberinde getirdi. Suyun yön değiştirmesiyle birlikte çay kenarında bulunan yolda çökmeler oldu. Kıyıda bulunan ağaçlar ise köklerinden sökülerek suya kapıldı. Bölgedeki çökme ve ağaçların sürüklenme anı vatandaşlar tarafından cep telefonu ile kaydedildi.

Mahalle sakinlerinden Erhan Şahin, gece boyunca bölgede nöbet tuttuklarını belirterek; “Burada ikamet ediyorum. Sabaha kadar burada nöbet bekledim. Dört ağaç birden kayarak ırmağa aktı gitti” dedi.

Öte yandan, Tokat’ın Erbaa ilçesinde de taşkından tarım alanları etkilendi. İlçedeki bazı seraların su altında kaldığı öğrenilirken, ekiplerin bölgede inceleme ve hasar tespit çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin