blank
Yusuf Korkmaz tarafından
04 Temmuz, 2024 12:04 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Vali Yavuz Koruyucu Ailelerle Bir Araya Geldi

Vali Mustafa Yavuz ve Eşi Süreyya Yavuz  “Koruyucu Aile Günü" etkinliği kapsamında Koruyucu Aileler ve Çocuklarla bir araya geldi.

Safranbolu Sadık Bey Konağında düzenlenen etkinliğe, koruyucu aile ve çocuklar katıldı. Vali  Mustafa Yavuz ve Süreyya Yavuz, koruyucu ailelerle yakından ilgilenerek çocuklarla keyifli vakit geçirdi. blank Etkinlikte konuşan Vali  Mustafa Yavuz; ”Koruyucu Aile Günü kapsamında siz değerli koruyucu aile ve çocuklarımızla bir araya gelmek istedik. Tüm çocuklarımız siz değerli ailelerimize emanet. Her birinizin sizlere emanet olan çocuklarımıza çok iyi baktığını gördüm. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Çocuklarımızı kanatlarınız altına alarak, onlara şefkat ve güler yüz gösterdiğiniz çocuklarımızın yüzlerindeki mutluluktan okunuyor zaten. Karabük'te daha fazla çocuğumuza kol kanat gerecek yeni koruyucu aileler bulmamız lazım. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Sizlerinde desteğiyle yeni ailelerimizin aramıza katılacaklarına inancım tamdır" dedi. Etkinliğe Vali  Mustafa Yavuz ve Eşi Süreyya Yavuz'un  yanı sıra, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdurrahman Bilgiç ile koruyucu aileler ve çocuklar katıldı.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Temmuz, 2025 20:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

33 yıldır yapılan festival coşkulu başladı

Trabzon’un Akçaabat ilçesinde klâsik hale gelen Memleketler arası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Şenliği 33. sefer coşkulu bir biçimde başladı.
Türkiye’nin farklı bölgelerinin yanı sıra yurt dışından da iştirakin olduğu Memleketler arası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Şenliği, kortej yürüyüşüyle başlarken şenlikle ilgili açıklamalarda bulunan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, tertibin hem kültürel hem sanatsal taraflarıyla bölgeye değerli katkı sunduğunu belirtti. Şenliğin 33 yıldır kesintisiz sürdüğünü kaydeden Ekim, "Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Şenliği, 33 yıldır kesintisiz devam eden bir aktiflik. Şenliğimizde hem mahallî hem ulusal sanatkarlarımız sahne alıyor. Birebir vakitte sanatsal ve kültürel faaliyetlere de geniş yer veriyoruz" dedi.
Festivalin en dikkat cazibeli etkinliklerinden birinin yayla göçünü temsilen düzenlenen program olduğuna kaydeden Ekim, "Temmuz ayının 20’sinde, yani ‘Orağın Yedisi’ dediğimiz günde yaylada düzenlenecek aktiflik alanında hemşehrilerimizle, lokal sanatkarlarımız ve yaylacılarımızla birlikte horon oynayacağız. Bu aktiflikle kültürümüzü yaşatıyor, yaylaya göç geleneğimizi canlandırıyoruz" sözlerini kullandı.
Akçaabat’ın "Horonun başkenti" olduğunu vurgulayan Ekim, horonun yalnızca lokal değil, milletlerarası alanda da bilinen bir halk oyunu olduğunu tabir ederek, "Folklor şovları için gelen konuklarımızı kentimizde ağırlıyoruz. Hem kendi kültürümüzü tanıtıyoruz hem de onların folklor şovlarına konut sahipliği yapıyoruz. Bu sayede kültürel bir kaynaşma ortamı sağlıyoruz. Şenlik, bu yıl Etiyopya, Azerbaycan ve Rusya başta olmak üzere Türkiye’nin çeşitli kentlerinden gelen halk oyunları gruplarını bir ortaya getiriyor.. Onlarla birlikte bir bütün içerisinde halk oyunları şovumuzu gerçekleştiriyoruz "diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin