Vali Mustafa Yavuz ve Eşi Süreyya Yavuz “Koruyucu Aile Günü" etkinliği kapsamında Koruyucu Aileler ve Çocuklarla bir araya geldi.
Safranbolu Sadık Bey Konağında düzenlenen etkinliğe, koruyucu aile ve çocuklar katıldı.
Vali Mustafa Yavuz ve Süreyya Yavuz, koruyucu ailelerle yakından ilgilenerek çocuklarla keyifli vakit geçirdi.
Etkinlikte konuşan Vali Mustafa Yavuz; ”Koruyucu Aile Günü kapsamında siz değerli koruyucu aile ve çocuklarımızla bir araya gelmek istedik. Tüm çocuklarımız siz değerli ailelerimize emanet. Her birinizin sizlere emanet olan çocuklarımıza çok iyi baktığını gördüm. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Çocuklarımızı kanatlarınız altına alarak, onlara şefkat ve güler yüz gösterdiğiniz çocuklarımızın yüzlerindeki mutluluktan okunuyor zaten. Karabük'te daha fazla çocuğumuza kol kanat gerecek yeni koruyucu aileler bulmamız lazım. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Sizlerinde desteğiyle yeni ailelerimizin aramıza katılacaklarına inancım tamdır" dedi.
Etkinliğe Vali Mustafa Yavuz ve Eşi Süreyya Yavuz'un yanı sıra, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdurrahman Bilgiç ile koruyucu aileler ve çocuklar katıldı.
Geleneksel Hacet Bayramı için yarım ton et kavruldu
Bolu’nun Mudurnu ilçesinde yüzyıllardır sürdürülen Hacet Bayramları, bu yıl Dedeler köyünde başladı. Dev kazanlarda kavrulan kavurmalar vatandaşlara ikram edilirken, klâsik güreş karşılaşmaları ise büyük ilgi gördü.
Bolu’da her yıl klasik olarak düzenlenen Hacet Bayramı aktiflikleri başladı. Bu yıl birinci olarak Mudurnu ilçesine bağlı Dedeler köyünde başlayan bayrama, yüzlerce kişi katıldı. Günler öncesinden yapılan hazırlıkla 500 kilogram et ve 500 kilogram bulgur, dev kazanlarda kaynatıldı. Traktörlerle alana getirilen yiyecekler, yüzlerce bireye ikram edildi. Hacet Bayramı, farklı köylerden ve etraftan yaklaşık 4 bin kişinin iştirakiyle kutlandı. Cet sporu olan güreşlerde de muvaffakiyet gösteren gençlere ödül olarak 50 bin lira verildi.
"4 bin kişilik et kavurduk"
500 kilogram et ve 500 kilogram bulgur hazırladıklarını söyleyen Dedeler Köyü Muhtarı Mehmet Çamlıca, "Bu asırlardır devam eden bir gelenek. İnşallah bizden sonra da bu geleneği devam ettirirler. 500 kilogram et, 500 kilogram bulgur hazırladık. 4 bin kişilik et kavurduk" dedi.
"Böyle geleneklerin yapılması lazım ki gençlerimizi cet sporumuza alıştıralım"
Bayramda düzenlenen ödüllü güreşlerde cazgırlık yapan İsmail Efe ise uzun yıllardır bu vazifesi üstlendiğini belirterek, "Mudurnu’muzda yıllardır cazgırlık geleneğini yürütüyorum. Cet sporumuz olan güreşi canlandırıyoruz. Geleceğe bu sporu aktarmaya çalışıyoruz. Genelde 20’ye yakın köy bu hacet bayramlarını yapmakta. Bu türlü geleneklerin yapılması lazım ki gençlerimizi cet sporumuza alıştıralım" sözlerini kullandı.
Bayram aktiflikleri yaz boyunca farklı köylerde devam edecek.