blank
Yusuf Korkmaz tarafından
04 Temmuz, 2024 12:04 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Vali Yavuz Koruyucu Ailelerle Bir Araya Geldi

Vali Mustafa Yavuz ve Eşi Süreyya Yavuz  “Koruyucu Aile Günü" etkinliği kapsamında Koruyucu Aileler ve Çocuklarla bir araya geldi.

Safranbolu Sadık Bey Konağında düzenlenen etkinliğe, koruyucu aile ve çocuklar katıldı. Vali  Mustafa Yavuz ve Süreyya Yavuz, koruyucu ailelerle yakından ilgilenerek çocuklarla keyifli vakit geçirdi. blank Etkinlikte konuşan Vali  Mustafa Yavuz; ”Koruyucu Aile Günü kapsamında siz değerli koruyucu aile ve çocuklarımızla bir araya gelmek istedik. Tüm çocuklarımız siz değerli ailelerimize emanet. Her birinizin sizlere emanet olan çocuklarımıza çok iyi baktığını gördüm. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Çocuklarımızı kanatlarınız altına alarak, onlara şefkat ve güler yüz gösterdiğiniz çocuklarımızın yüzlerindeki mutluluktan okunuyor zaten. Karabük'te daha fazla çocuğumuza kol kanat gerecek yeni koruyucu aileler bulmamız lazım. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Sizlerinde desteğiyle yeni ailelerimizin aramıza katılacaklarına inancım tamdır" dedi. Etkinliğe Vali  Mustafa Yavuz ve Eşi Süreyya Yavuz'un  yanı sıra, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdurrahman Bilgiç ile koruyucu aileler ve çocuklar katıldı.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Ağustos, 2025 16:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Alaplı’da 100 yıllık mahallenin adı değişti: “Ölüce” artık “Güzelyurt”

ZONGULDAK (İHA) – Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde 100 yıllık geçmişe sahip Ölüce Mahallesi, köy statüsü kazanmasının akabinde "Güzelyurt" ismini aldı.
İçişleri Bakanlığı’nın onayıyla, Kasımlı köyüne bağlı Davullar, Çöngelli, Ferahlı ve Ölüce mahalleleri ile Kabalar köyüne bağlı Leller Mahallesi resmen köy oldu. Yeni düzenlemeyle Ölüce Mahallesi’nin ismi "Güzelyurt Köyü" olarak değiştirildi.
Aralık 2024’te yapılan halk oylamasında ezici çoğunlukla köy statüsüne geçiş için "evet" denilmişti.
Köy sakinlerinden Hüseyin Yılmaz, isim değişikliğinin uzun müddettir gündemde olduğunu belirterek, "75 hanemiz bulunan eski Ölüce Mahallesi’nin ismi mahalle halkının başvurusu üzerine değiştirildi. 100 yıllık geçmişi var ancak isimden rahatsız oluyorduk. Bölgemizde kazalar olunca beşerler ‘Ölüce’ isminden korkuyor, bu yüzden köyümüzün ismi Güzelyurt oldu" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin