Reklam
Reklam
vali jpg
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
02 Nisan, 2024 13:14 tarihinde yayınlandı
0

Vali Yavuz Huzurevi Sakinleriyle İftar Yaptı

Vali Mustafa Yavuz ve Eşi Süreyya Yavuz Yücel Huzurevinde kalan yaşlılarla birlikte iftar yaptı.

Yücel Huzurevi  Müdürlüğü tarafından düzenlenen iftarın ardından bir konuşma yapan  Vali Mustafa Yavuz; “Bugün yine sizlerle bir arada olma imkânımız oldu. Tuttuğunuz oruçları Allah kabul etsin. Sağlıkla, huzurla inşallah daha nice Ramazanlara ve Bayramlara kavuşmanızı diliyorum. Sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Ellerinizden öpüyorum. İyi ki varsınız, Allah sizleri başımızdan eksik etmesin.” dedi. (Ramazan Öztürk)

Vali Yavuz Huzurevi Sakinleriyle Iftar Yapti2 jpg Vali Yavuz Huzurevi Sakinleriyle Iftar Yapti3 jpg

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
dunya saglik icin hareket et gununde yuruduler KDCUSQ4Q
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Mayıs, 2026 20:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü’nde yürüdüler

Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde 10 Mayıs Dünya Sağlık için Hareket Et Günü etkinlikleri kapsamında Kemal Köksal Şehir Stadyumu’nda “Sağlıklı ve Hareketli Yaşama Merhaba ” yürüyüşü düzenlendi.

İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Koordinasyonunda düzenlenen yürüyüş etkinliğinde sağlık çalışanlarının yanı sıra Fener İlkokulunda eğitim gören minik öğrenciler düzenlenen etkinliğe katılarak renkli görüntülere sahne oldular. Yürüyüşün ardından Fener İlkokulu öğrencilerine yönelik eski Milli Atlet Hüseyin Orhun Demircan tarafından öğrencilere Şehir stadyumda koşu ve çeşitli fiziksel aktiviteler de bulundurdu. Programın ardından minik öğrencilere elma ikram edildi.

Güzel bir organizasyon altında düzenlenen Yürüyüşün ardından bir açıklama yapan Zonguldak İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Özkan Gün , Fiziksel aktif olmanın ve düzenli sağlık kontrolleri yaptırmanın önemine dikkat çekerek , ‘’Toplumda fiziksel aktivitenin artırılması hükümetler, tüm kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum örgütleri dahil herkesin sorumluluğunda olup her yaş ve cinsiyetten engelli bireyler de dahil toplumun her kesimi için günlük 30-60 dakika orta yoğunlukta bir fiziksel aktivite ciddi hastalıkları önlemek için güçlü bir araç ve uygun maliyetli bir halk sağlığını iyileştirme yöntemidir.

Ülkemizde de 10 Mayıs Sağlık İçin Hareket Et Günü, her yıl Bakanlığımızın Koordinasyonunda diğer paydaş kurum, kuruluşlar ve sivil toplum örgütleri ile birlikte toplum bilincini ve farkındalığını arttırmak amacı ile 81 ilimizde düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Fiziksel aktivite, günlük yaşam içerisinde kas ve eklemlerimizi kullanarak enerji tüketimi ile gerçekleşen herhangi bir bedensel hareket olarak tanımlanmaktadır. Bireylerin fiziksel ve ruhsal sağlığının geliştirilmesinde temel araçlardan biridir. Bir halk sağlığı sorununu gidermenin yanında, aynı zamanda toplum refahını, çevrenin korunmasını teşvik eder ve gelecek nesillere yönelik bir yatırım oluşturur.

Sağlığın korunması ve geliştirilmesi için haftada 150 dakikalık (haftanın 5 günü 30 dakikalık) orta şiddette bir egzersiz yetişkinler açısından yeterlidir. 1-4 yaş arası çocuklar, gün içinde farklı şiddetlerde toplam 180 dakikalık fiziksel aktivite yapmalıdırlar. 5-18 yaş arasındaki çocuk ve ergenler için ise, günde 60 dakika, orta şiddetliden yüksek şiddetli aktivitelere doğru şiddeti değişen aktiviteler önerilmektedir.’’ diyerek sağlıklı yaşam için fiziksel aktivitenin önemini vurguladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin