Reklam
Reklam
66f3cada9c364 jpg
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
25 Eylül, 2024 12:16 tarihinde yayınlandı
0

Vali Yavuz: “Eğitim Kenti Karabük Projesi 1. Yılını Başarıyla Tamamladı”

Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi tarafından hazırlanan “Eğitim Kenti Karabük Projesi” kapsamında, Değerlendirme ve Tanıtım Toplantısı gerçekleştirildi.

100.Yıl Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya; Vali Mustafa Yavuz ve Eşi Süreyya Yavuz Karabük Cumhuriyet Başsavcısı Selçuk Akman, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Kamil Temel, Vali Yardımcısı Mustafa Şahin, Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Elif Çepni, İlçe Kaymakamları ve Belediye Başkanları, İl Jandarma Komutanı İsmail Gökcek, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve okul aile birliği başkanları katıldı.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından, Eğitim Kenti Karabük Lansman Videosu gösterimi ve Safranbolu Borsa İstanbul Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından gerçekleştirilen müzik dinletisiyle devam etti.

Vali Mustafa Yavuz yaptığı konuşmada, Eğitim Kenti Karabük Projesi’nin birinci yılını başarıyla tamamlandığını belirterek, Eğitimin her alanında çeşitlilik, kalite ve yenilikçi uygulamaları içeren projenin, Karabük’ü kültürel, sanatsal ve bilimsel anlamda bir marka haline getirme hedefi doğrultusunda önemli bir adım olduğunu vurguladı. Projenin ilk yılında 1.660 farklı faaliyet gerçekleştirildiğini ifade eden Vali Yavuz, bununla birlikte gençlere geniş bir deneyim imkânı sunulduğunu söyledi.

Eğitim Kenti Karabük Projesi ile 65 projenin hayata geçirildiğini belirten Vali Yavuz, bu projeler arasında yer alan Bilim Şenliği’nin eğitim camiasında büyük heyecan uyandırdığını,  ayrıca, öğrencilere dağıtılan 30 bin kitapla gençlerin hayal gücünü zenginleştirmek ve bilgiye dayalı öğrenmeyi teşvik etmenin amaçlandığını ifade etti.

Vali Yavuz; “Kardemir ile kurulan Mesleki ve Teknik Eğitim İşbirliği, Karabük’ün sanayi kimliği ile eğitimi buluşturan önemli bir adım olarak öne çıktı. Bu işbirliğiyle, sanayi devinin eğitimle bir araya getirilmesi ve gençlerin donanımlı bireyler olarak yetiştirilmesi hedeflendi.

Akademik başarı açısından ise, YKS’de ilk 20 bine giren öğrenci sayısı 202’den 242’ye yükseldi öğrencilerden üçü Türkiye genelinde ilk 100’e, 14’ü ise ilk 1.000’e girdi. Ayrıca, LGS’de ilk %15’lik dilime giren öğrenci sayısının artışı ve ilköğretim bursluluk sınavında 4 öğrencinin Türkiye Birincisi olması, projenin diğer başarıları arasında yer aldı.

Kültür, sanat ve spor alanlarında da gençlerin potansiyellerini artıran proje sayesinde, ulusal ve uluslararası başarı elde eden öğrenci sayısı 30’dan 46’ya çıktı. Bu artış, gençlerin çok yönlü gelişimine önemli bir katkı sağladı” dedi.

Vali Yavuz,  Karabük’ün eğitimdeki yükselişini sürdüreceklerini, bu projenin yalnızca bir eğitim girişimi değil, aynı zamanda paydaşların ortak vizyonuyla geleceği şekillendiren bir güç birliği olduğunu belirtti. Vali Yavuz, Projenin planlanmasında ve hayata geçirilmesinde emeği geçen Vali Yardımcısına, eğitim yöneticilerine, proje ekibine, öğretmenlere, öğrencilere ve velilere teşekkür etti.

Vali Yavuz konuşmasının son bölümünde,  gençlere başarı yolunda kararlılık ve öğrenme azmi ile ilerlemelerini tavsiye etti.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ölçme ve Değerlendirme Merkezi Personeli (Öğretmen) Serkan Acar tarafından yapılan sunumda; anaokulundan lise seviyesine kadar 8 alt proje ve birçok etkinlik ve faaliyetle geniş bir kitleye ulaşan Eğitim Kenti Karabük Projesi’nin faaliyetleri, elde edilen başarılar ve güncellenen hedefler hakkında bilgi verildi.

Haber videosu için TIKLAYINIZ!

Bizi sosyal medyadan takip edin
afad baskani pehlivan taskin tedbiri kapsaminda 464 hanede tahliye yapildi 6zb4ppag
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Mayıs, 2026 08:00 tarihinde yayınlandı
0
0

AFAD Başkanı Pehlivan: “Taşkın tedbiri kapsamında 464 hanede tahliye yapıldı”

Tokat’ta taşkın riskine karşı yürütülen çalışmalar kapsamında kente gelen AFAD Başkanı Ali Hamza Pehlivan, yıkımı gerçekleştirilen ÇEDAŞ Köprüsü bölgesinde incelemelerde bulundu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı (AFAD) Ali Hamza Pehlivan, Yeşilırmak’taki su seviyesinin yükselmesi ve Almus Barajı’ndan gelebilecek suyun oluşturabileceği taşkın riskine karşı alınan tedbirleri değerlendirmek üzere kente geldi. İlk olarak taşkın tedbiri kapsamında yıkımı tamamlanan ÇEDAŞ köprüsüne gelen Pehlivan’a Tokat Belediye Başkanı Yazıcıoğlu tarafından bölgede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verildi.

“Bugün itibariyle 454 hanede tahliye çalışması yapıldı”

İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan AFAD Başkanı Ali Hamza Pehlivan, kent genelinde risk azaltmaya yönelik kapsamlı çalışmalar yürütüldüğünü belirterek, “DSİ ekipleri tarafından taşkın korumaya yönelik tahkimatlar yapıldı. Çok şükür bu ana kadar herhangi bir can kaybımız olmadı. Yaralanmamız olmadı. Risk azaltmanın bir boyutu da tahliyeler. Bugün itibariyle 464 hanede tahliye çalışması yapıldı. Yaklaşık 850 vatandaşımız kamu misafirhanelerinde misafir edildi” dedi.

Hayvan tahliyelerine de önem verildiğini ifade eden Pehlivan, “10 bin 333 büyükbaş hayvan, yaklaşık 3 bin 500 küçükbaş hayvan ve 2 bin 500 civarında arı kovanının tahliyesi gerçekleştirildi” diye konuştu.

“250 ihbarın 206’sı su baskını”

112 Acil Çağrı Merkezi’ne yaklaşık 250 ihbar ulaştığını belirten Pehlivan, bunların 206’sının su baskını yaşanan evlerle ilgili olduğunu kaydederek, tüm ihbarlara ekipler tarafından müdahale edildiğini söyledi. Su baskını yaşanan evlerde AFAD, belediye ve valilik koordinasyonunda tahliyeler yapıldığını aktaran Pehlivan, 42 iş yerinde de tahkimat ve tahliye çalışması gerçekleştirildiğini ifade etti.

“Su seviyesinin artmasına karşı her türlü önlemi aldık”

Kentte muhtemel taşkın riskine karşı birçok noktada koruma çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Pehlivan, “Almus Barajı’nın dolusavaktan gelmesi muhtemel, beklenenden fazla su seviyesinin artması riskine karşı her türlü önlem alındı. Bugün itibariyle bu önlemler sayesinde çok şükür herhangi bir kaybımız yok” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin