Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Ekim, 2023 04:12 tarihinde yayınlandı
0

Vali Yardımcısı Balcı’dan Rektör Özölçer’e ziyaret

Zonguldak Vali Yardımcısı Muammer Balcı, ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’e ziyarette bulundu.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı Valiler ve Kaymakamlar Kararnamesi ile Uşak Vali Yardımcılığından Zonguldak Vali Yardımcılığına atanan Muammer Balcı’yı makamında ağırladı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Özölçer, Vali Yardımcısı Balcı ile bir süre sohbet etti.

Balcı ise misafirperverliğinden dolayı Rektör Özölçer’e teşekkür etti. Ziyaret iyi niyet temennileri ile sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
fethiye belgesel gunlerinde kbu belgesellerine cifte odul PLflRmVi
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Haziran, 2026 20:37 tarihinde yayınlandı
0 0

Fethiye Belgesel Günleri’nde KBÜ belgesellerine çifte ödül

Karabük Üniversitesi (KBÜ) akademisyenleri, personeli ve öğrencilerinin ortak çalışmasıyla hazırlanan iki belgesel, 9. Fethiye Belgesel Günleri’nde elde ettikleri başarıyla dikkat çekti.

Karabük Üniversitesi imzalı “Naif” belgeseli, 9. Fethiye Belgesel Günleri’nde en iyi üç film arasına girerek Fethiye Üçlüsü’ne seçildi. “Bir Zamanlar Yenişehir Sineması” belgeseli ise festivalin gösterim seçkisinde yer aldı.

KBÜ Safranbolu Şefik Yılmaz Dizdar Meslek Yüksekokulu Radyo ve Televizyon Programcılığı Bölümü Öğr. Gör. Serdar Sabuncu’nun yönetmenliğini yaptığı “Naif” belgeseli, festivalde en iyi üç film arasında yer alarak Fethiye Üçlüsü’ne seçildi.

Karabük Üniversitesi Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü personelinin katkı sunduğu yapımda görüntü yönetmenliği ve kurgu Mehmet Kaan Kaymaz tarafından gerçekleştirilirken, yönetmen yardımcılığını Erdal Çıtak üstlendi. Drone çekimlerinde Abdulkadir Açar ve Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Abdullatif Mirza görev aldı.

Festival kapsamında düzenlenen törende, Fethiye Üçlüsü belgesi ve plaketi, oyuncu Erkan Can tarafından belgesel ekibi adına Abdullatif Mirza’ya takdim edildi.

Emekli öğretmen ve ressam Yunus Sayım’ın yaşamını konu alan “Naif” belgeseli, sanatçının eserleriyle kurduğu ilişkiyi ve sanat anlayışını yalın bir anlatımla izleyiciye aktarıyor.

Öte yandan, KBÜ Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan “Bir Zamanlar Yenişehir Sineması” belgeseli de festivalin gösterim seçkisine kabul edildi.

Yönetmenliğini Hüseyin Ege Döngel ve Süleyman Yıldız’ın yaptığı, akademik danışmanlığını Dr. Öğr. Üyesi Musa Ak’ın yürüttüğü belgesel, Karabük’ün kültürel hafızasında önemli bir yere sahip olan Yenişehir Sineması’nın geçmişini arşiv görüntüleri ve tanıklıklar eşliğinde günümüze taşıyor.

Her iki belgesel de festival kapsamında Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi’nde izleyiciyle buluştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin