Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, Türk Polis Teşkilatının 170. Kuruluş Yıldönümü nedeiyle kutlama mesajı yayınladı.
Vali Alimoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Türk Polis Teşkilatı, 170 yıllık köklü yapısıyla milletin asayişini, huzurunu temin, mal, can ve namus güvenliğini sağlamak, hak ve özgürlükleri korumak için fedakarca faaliyet gösteren, bu gayret ve fedakarlığıyla da milletin gözdesi haline gelmiş bir teşkilattır.
Gücünü halktan ve kanunlardan alan Türk Polisi, görevini her zaman fedakârca yapmış, gerektiğinde canını hiçe sayarak görevlerini yerine getirmiş, halkımızın güvenini ve sevgisini kazanmıştır.
Halkımızın huzur ve güvenliğini sağlamak için günün her saatinde görev yapan, her türlü zorluğa göğüs gererek, huzurlu ve güvenli bir şehirde rahatça yaşamamızı sağlayan Emniyet Teşkilatımızın, 170’nci kuruluş yıldönümünü kutluyor, şehit polislerimizi rahmetle anıyor, görevleri başındaki fedakâr polislerimize ve bütün teşkilat mensuplarına aileleriyle birlikte sağlıklı, huzurlu, başarılı bir hayat temenni ediyorum”


Vali Orhan Alimoğlu’nun Polis Haftası Kutlama Mesajı
Trabzon’dan sel felaketinin yaşandığı Havza’ya yardım eli
Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekipleri, dün meydana gelen selden etkilenen Samsun’un Havza ilçesinde yürütülen çalışmalara destek veriyor.
Havza’da dün akşam saatlerinde Hacı Osman Deresi ile Tersakan Deresi’nin taşması sonucu ilçeyi sel aldı. Çok sayıda ev ve iş yeri sular altında kaldı, araçlar sürüklendi. Yaşanan afetin ardından Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve TİSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, anında harekete geçerek gece saatlerinde olay yerine ulaştı. Bölgeye sevk edilen personel ve iş makineleri, afetin ilk saatlerinden itibaren sahada görev alırken, olumsuzlukların giderilmesi adına koordineli çalışmaya devam ediyor. Özellikle su baskınlarının yaşandığı alanlarda tahliye işlemleri sürdürülürken, altyapı hatlarının yeniden işler hale getirilmesi için ekipler aralıksız çalışıyor.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, afetlerden etkilenen vatandaşlara “Geçmiş olsun” dileklerini ileterek, “Karadeniz’in insanı zor günlerde birbirinin yanında olmayı bilir. Samsun’da yaşanan sel felaketinin ardından ekiplerimizi hiç vakit kaybetmeden bölgeye yönlendirdik. Komşu şehrimizin yaralarını sarmak için tüm imkanlarımızla sahadayız. Bu dayanışma, sadece bir kamu hizmeti değil aynı zamanda gönül birlikteliğidir. Karadeniz’in gücü birlikten, kardeşlikten ve yardımlaşmadan gelir. Ekiplerimiz ihtiyaç duyulduğu sürece bölgede çalışmalarını sürdürecek” diye konuştu.


