Vali Yavuz mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Türk Milleti’nin makûs talihini değiştiren büyük yürüyüşün başlangıcı olan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 106. yıl dönümü ve Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun.
Bağımsızlık aşkının yüreklerde billurlaştığı bu kutlu gün; milletin kaderinin yine milletin kendi ellerine teslim edildiği, hürriyet meşalesini Anadolu’nun dört bir yanına taşındığı destansı bir gündür.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak basmasıyla, esaret zincirlerini kırmaya ant içmiş bir milletin ruhu şahlanmış; vatan semalarında bağımsızlık nidaları yükselmiştir.
Bu anlamlı günü gençlerimize bayram olarak armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, "Bütün ümidim gençliktedir." sözleriyle çağdaş, güçlü ve bağımsız Türkiye idealini genç nesillerin omuzlarına emanet etmiştir.
Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında, Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda tarih sahnesinde daha da yükselirken; gençlerimizin taşıdığı inanç, kararlılık ve bitmek bilmeyen enerji, bizlere yalnızca umut değil, aynı zamanda gelecek adına sarsılmaz bir güç vermektedir.
Biliyor ve inanıyoruz ki; bu topraklarda yeşeren her ideal, gençlerimizin azmiyle büyüyecek, bu milletin istikbali, genç yüreklerin attığı adımlarla aydınlanacaktır.
Bilimde, sanatta, sporda ve teknolojide destanlar yazacak gençlerimiz; aziz vatanımızı her alanda daha ileri taşıyacak; bayrağımızı dünyanın dört bir yanında gururla dalgalandırmaya devam edecektir.
Bu duygu ve düşüncelerle; ecdadımızın bizlere bıraktığı mirası, Türk Milleti’nin sonsuz azmiyle taçlandırarak her yeni 19 Mayıs’ı, daha büyük bir coşku ve gurur içinde kutlamayı temenni ediyorum.
Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere; istiklal uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, sevgili gençlerimizin ve tüm Karabüklü hemşehrilerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı yürekten kutluyorum."