karabuk
İmsak 05:51
Güneş 07:16
Öğle 13:07
İkindi 16:14
Akşam 18:48
Yatsı 20:07
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
676d4e953bd40
Haber Merkezi tarafından
26 Aralık, 2024 15:40 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Vali Mustafa Yavuz, Mehmet Akif Ersoy’u Andı

Milli Şairimiz, İstiklal Marşı’mızın ölümsüz mısralarına, Türk Milleti’nin asil ruhunu nakşeden dava adamı Mehmet Akif Ersoy’u, vefatının 88. yıl dönümünde rahmet ve saygıyla anıyoruz.

Mehmet Akif, yalnızca bir şair değil;  hayatını, inandığı değerler uğruna mücadele ile geçiren bir mütefekkir, milletimizin tarih sahnesindeki en zorlu sınavlarından biri olan Kurtuluş Savaşı’nın ahlaki ve ideolojik öncüsüdür.

Arapça ve Farsçaya hâkimiyetiyle bir dil üstadı, camide bir vaiz, kürsüde etkili bir hatip, milletin meclisinde sorumluluk sahibi bir vekildir.

 Edebi gücüyle bir şair olarak adını tarihe yazdırmış; kalbinde taşıdığı millî ve dinî değerleri hiçbir zaman kaybetmeyen, kahraman bir gönül insanıdır.

 Zulmü alkışlamayan, zalimi asla sevmeyen, hak namına haksızlığa tapmayan, çiğnenme pahasına hakkı tutup kaldıran Mehmet Akif, milletin kalemi olarak yaşamıştır.

Türk Milleti ile aynı sofraya oturmuş, aynı acıyı paylaşmış ve aynı mücadeleye omuz vermiştir.

Onu anlamak; onun dizelerinde yankılanan hakikati, kalemiyle çizdiği değerler manzumesini ve hayata bakışındaki derinliği kavramaktan geçer.

Hayalini kurduğu “Asım’ın Nesli” dediği, başını eğmeden yürüyen, ilim ve irfanla donanmış, vatanına ve milletine bağlı nesiller yetiştirmekten geçer.

Tacettin Dergâhı'nın mütevazı odasında yanan, cılız kandil ışığında yazdığı, "Milletin malıdır." diyerek, Safahat'ına almadığı İstiklal Marşı’nın derin duygusunu hissetmekten geçer.

Bugün bizler, “Ey dipdiri meyyit, iki el bir baş içindir. / Davransana… Eller de senin, baş da senindir!” öğüdüyle, Akif’in azmini içimizde hissediyor; Ülkemizi daha güçlü, daha özgür bir geleceğe taşımak için birlik ve beraberlik içinde ilerliyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle; inancının sorumluluğuna yakışır bir ömür süren, İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u vefatının 88. yılında bir kez daha rahmet ve tazimle anıyorum.

Tarih seni unutmayacak, millet senden asla vazgeçmeyecek; ruhun şad olsun, büyük şair!

Bizi sosyal medyadan takip edin
alevlere teslim olan iki katli ev kullanilmaz hale geldi laWExm42
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Mart, 2026 08:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Alevlere teslim olan iki katlı ev kullanılmaz hale geldi

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde alevlere teslim olan iki katlı ev kullanılmaz hale geldi. Yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.
Olay, Kastamonu’nun İnebolu ilçesi Erkekarpa köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, iki katlı evde henüz belirlenemeyen sebeple yangın çıktı. Yangını fark eden evdeki vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Evin ahırında bulunan hayvanlar ise vatandaşlar tarafından tahliye edildi.
Yangın olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin çalışmasıyla söndürüldü. Olayda can kaybı ya da yaralanan olmazken, ev kullanılmaz hale geldi.
Yangınla ilgili inceleme başlatıldıu.

Bizi sosyal medyadan takip edin