blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
04 Kasım, 2024 13:25 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Vali Mustafa Yavuz, Hadrianopolis’te İncelemelerde Bulundu

Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Eskipazar ilçesinde bulunan ve bölgenin önemli tarihi miraslarından biri olan Hadrianopolis Antik Kenti'nde incelemelerde bulundu.

Ziyaret sırasında, Kazı Başkanı Doç. Dr. Ersin Çelikbaş’tan 2024 yılı kazı çalışmaları, antik kentte yürütülen koruma faaliyetleri ve inşaat süreci tamamlanmak üzere olan karşılama ünitesi hakkında bilgi alan Vali Yavuz, Hadrianopolis’in bölge için tarihi ve turistik potansiyelinin önemine dikkat çekti. Vali Yavuz, antik kentin Karabük ve çevresi için büyük bir kültürel miras değeri taşıdığını ifade ederek, kentin korunması ve turizme kazandırılması adına yürütülen çalışmalara destek verdiklerini belirtti.
Vali Mustafa Yavuz, Hadrianopolis Antik Kenti'nin ören yeri statüsü kazanmasının, Karabük’ün tarihi zenginliklerini daha geniş kitlelere ulaştıracağını ve bölgeyi turizm açısından daha cazip hale getireceğini ifade etti. Ayrıca, antik kenti ziyaret eden turistlerle sohbet eden Vali Yavuz, ziyaretçilerin görüşlerini dinleyerek, bölgenin turizm programlarına dahil edilmesinin turizm gelirlerini artıracağına ve ekonomik katkı sağlayacağına olan inancını dile getirdi.
Vali Mustafa Yavuz, ayrıca Hadrianopolis Antik Kenti'nin turizme kazandırılması adına atılan adımların da Karabük ve çevresine önemli bir katkı sağlayacağı dile getirdi.
Vali Yavuz'a, ziyaret sırasında Eskipazar Kaymakamı Fatih Günnar ve Hadrianopolis Kazı Başkanı Doç. Dr. Ersin Çelikbaş eşlik etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Kasım, 2025 12:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

KBÜ’de yapay zeka destekli tasarım iş birliği

Karabük Üniversitesi (KBÜ) ile özel bir firma ortasında, eğitim ve sanayi entegrasyonunu güçlendirmeye yönelik iş birliği protokolü imzalandı.
Protokol, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık ile firma yetkilisi Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Gümüş tarafından imzalandı. Merasime, Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Suat Altun, Endüstriyel Tasarım Kısmı Lideri Doç. Dr. Raşit Esen, öğretim üyeleri ile firma tasarım grubu ve insan kaynakları yöneticileri katıldı.
Protokol kapsamında, Endüstriyel Tasarım Kısmı öğrencileri banyo mobilyaları, vitrifiye dizaynları, modüler depolama sistemleri ve ıslak yer tahlilleri üzere alanlarda özgün projeler geliştirecek. Dizaynlarda yapay zekâ ve akıllı sistem entegrasyonlarının yer alması hedefleniyor.
Bu iş birliği sayesinde öğrenciler, gerçek bölüm projeleri üzerinde çalışarak uygulamalı tasarım deneyimi kazanacak. Firmanın tasarım takımı öğrencilere mentorluk yaparak üretim süreçleri, kullanıcı tecrübesi ve trend tahlilleri mevzularında dayanak verecek.
Projeler, "Endüstriyel Tasarım Stüdyosu V" dersi kapsamında yürütülecek. Danışmanlık vazifelerini Doç. Dr. Raşit Esen, Öğr. Gör. Vahit Fazilet ve Öğr. Gör. Sena Bican üstlenecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin