blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
04 Kasım, 2024 13:25 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Vali Mustafa Yavuz, Hadrianopolis’te İncelemelerde Bulundu

Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Eskipazar ilçesinde bulunan ve bölgenin önemli tarihi miraslarından biri olan Hadrianopolis Antik Kenti'nde incelemelerde bulundu.

Ziyaret sırasında, Kazı Başkanı Doç. Dr. Ersin Çelikbaş’tan 2024 yılı kazı çalışmaları, antik kentte yürütülen koruma faaliyetleri ve inşaat süreci tamamlanmak üzere olan karşılama ünitesi hakkında bilgi alan Vali Yavuz, Hadrianopolis’in bölge için tarihi ve turistik potansiyelinin önemine dikkat çekti. Vali Yavuz, antik kentin Karabük ve çevresi için büyük bir kültürel miras değeri taşıdığını ifade ederek, kentin korunması ve turizme kazandırılması adına yürütülen çalışmalara destek verdiklerini belirtti.
Vali Mustafa Yavuz, Hadrianopolis Antik Kenti'nin ören yeri statüsü kazanmasının, Karabük’ün tarihi zenginliklerini daha geniş kitlelere ulaştıracağını ve bölgeyi turizm açısından daha cazip hale getireceğini ifade etti. Ayrıca, antik kenti ziyaret eden turistlerle sohbet eden Vali Yavuz, ziyaretçilerin görüşlerini dinleyerek, bölgenin turizm programlarına dahil edilmesinin turizm gelirlerini artıracağına ve ekonomik katkı sağlayacağına olan inancını dile getirdi.
Vali Mustafa Yavuz, ayrıca Hadrianopolis Antik Kenti'nin turizme kazandırılması adına atılan adımların da Karabük ve çevresine önemli bir katkı sağlayacağı dile getirdi.
Vali Yavuz'a, ziyaret sırasında Eskipazar Kaymakamı Fatih Günnar ve Hadrianopolis Kazı Başkanı Doç. Dr. Ersin Çelikbaş eşlik etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Kasım, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Dere yataklarına mesken atık ve moloz dökülüyor

Zonguldak’ın Alaplı ilçesine bağlı Gümeli ile Geçmiş altı mevkileri ortasındaki dere yatakları, etraf kirliliğine sahne oluyor. Çam ve meşe ağaçlarıyla kaplı ormanlık alanın doğal hoşluğu, denetimsiz formda dökülen binlerce ton mesken atığı ve moloz nedeniyle her geçen gün tahrip ediliyor.
Gümeli-Geçmiş altı deresi boyunca inşaat hafriyatlarının gelişi hoş boşaltıldığı tez edilirken, bu durum hem vatandaşların hem de çevrecilerin büyük reaksiyonunu çekti. Geçmişaltı’nda yaşayan Hüseyin Kumuz, dere yatağının muhafaza alanı statüsünde olduğunu hatırlatarak sert sözlerle reaksiyon gösterdi:
"Bu alanın şahıslara yahut firmalara bu formda kullanım hakkını kim veriyor, bilmiyoruz. Dere yataklarına yığılan bu molozlar bilhassa yağışlı havalarda dereye akıyor, birikmelere ve ilerleyen süreçte taşkınlara sebep oluyor. Buna göz yumulması kabul edilemez."
Kumuz, yetkililerin kontrol zafiyetine dikkat çekerek şunları söyledi:
"Türkiye’nin hiçbir yerinde dere ve çay yataklarına mesken atığı ve moloz dökülmez. Valilik ve ilgili kamu kurumları kontrollerini artırmalı, cezalar yükseltilmeli. Şayet caydırıcı yaptırımlar uygulanmazsa bunu yapanlar moloz döküm alanlarına gitmeyip atıklarını buraya taşımaya devam eder. Üstelik akşam saatlerinden sonra hiçbir yetkiliye ulaşamıyoruz."
Vatandaşlar, bölgenin süratle yok olmasına neden olan bu kirliliğin bir an evvel durdurulmasını ve sorumlular hakkında süreç yapılmasını istedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin