Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
19 Ağustos, 2023 17:09 tarihinde yayınlandı
0

Vali Mustafa Yavuz görevine başladı

Valiler kararnamesi ile Karabük’e atanan Mustafa Yavuz görevine başladı. Adana’nın Seyhan ilçe Kaymakamlığı görevini yürüten Vali Yavuz, Karabük’te kalbi bu şehir için atan bu şehrin tüm aktörleriyle iş birliği içerisinde hareket etmenin temel ilkeleri olacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Adana’nın Seyhan ilçe Kaymakamlığından Karabük Valiliği’ne atanan Mustafa Yavuz için Karabük Valiliği önünde karşılama programı düzenlendi.
Vali Yavuz’un tören birliğini selamlamasıyla başlayan programa mülki idareciler, kurum ve kuruluşların idarecileri, muhtarlar, siyasi parti il başkanları ve STK temsilcileri katıldı. Programa katılanlarla tek tek tanışan Vali Yavuz, daha sonra makama geçerek, göreve başlama yazısını imzaladı.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Mustafa Yavuz, yeşiliyle, turizmiyle, sanayisiyle, tarihiyle, coğrafyasıyla Batı Karadeniz’in bu güzel şehrine hizmet edecek olmaktan onur ve şeref duyduğunu belirterek, “Görevde bulunduğumuz süre içerisinde şehrimizin daha yaşanabilir daha güvenli ve daha huzurlu bir şehir olması, ilerleyip gelişmesi ve kalkınması için var gücümüzle çalışacağız. Çalışırken bu şehre gönül veren, kalbi bu şehir için atan bu şehrin tüm aktörleriyle iş birliği içerisinde hareket etmek temel ilkemiz olacaktır. Hepinizin bildiği gibi ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışı temel düsturumuz olacaktır. Bu bağlamda devletimizin dezavantajlı vatandaşlarımız olmak üzere tüm vatandaşlarımızın yanlarında olduğunu bilmelerini isterim. Şehrimizde görev yapan tüm kurum ve kuruluşlardan beklentim, bu anlayışın hakim kılınmasıdır. En kısa sürede bu güzel şehrimizi yakından tanıyarak şehrin potansiyelini harekete geçirecek proje ve çalışmaları harekete geçirmek için gayret sarf edeceğiz. Bu çalışmaları yürütürken de değerli basın mensuplarımızdan yakın ilgi, destek ve katkılarını esirgemeyeceğinizi ümit ediyorum ve buna yürekten inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle bizden önce bu güzel şehirde görev yapan, bu şehrin gelişip kalkınması için çaba sarf eden başta kıymetli valilerimize, milletvekillerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza, meslek odalarımıza, üniversitemize, yerel yönetimlerimize, kamu kurum ve kuruluşlarımıza ve çok değerli Karabüklü hemşehrilerimize teşekkür ediyorum” dedi.
Vali Yavuz, daha sonra vali yardımcıları, kaymakamlar ve kurum müdürleri ile bir araya gelerek, kentle ilgili brifing aldı. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
duzcede staj dolandiriciliginda 9 tutuklama nSZyFwhE
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Mayıs, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Düzce’de staj dolandırıcılığında 9 tutuklama

DÜZCE (İHA) – Düzce’de meslek lisesinde okuyan öğrencileri staj yapıyor gibi göstererek 72 öğrenci üzerinden haksız kazanç sağladığı şüphesiyle gözaltına alınan 21 kişiden 9’u tutuklandı, 1’i serbest kaldı, 11’i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, meslek liselerinde okuyan öğrencileri firmalarda çalışıyor gibi göstererek haksız yere teşvik, prim ve stajyer ücreti tahsil edildiği tespit edildi. Soruşturma kapsamında, tespiti yapılarak ifadesi alınan 72 müştekinin beyanları doğrultusunda yapılan araştırmalarda müştekilerden 29’unun Akçakoca ilçesinde faaliyet gösteren bir kurs merkezinin, bünyesinde kayıtlı olan öğrenciler olduğu, kişisel verilerini, rızaları ve bilgileri dışında farklı firmalarda ’stajyer’ olarak kaydedilmesi amacıyla Düzce’de bir lise yetkileri ile paylaştığı tespit edildi. Diğer 50 müştekinin bilgilerinin ise Düzce’de bir lise tarafından yine rızaları dışında farklı firmalarda ’stajyer’ olarak kaydedildiği, bu yöntemle şu ana kadar tespiti yapılan 72 kişi üzerinden ilgili firmaların usulsüz haksız yere teşvik, prim ve stajyer ücreti tahsil ettiği tespit edildi.

Konuyla ilgili olarak ilk etapta 12 kişi gözaltına alındı. Ardından derinleştirilen soruşturmada gözaltı sayısı 21’e yükseldi. Emniyetteki işlemlerinin ardından 21 şüpheli, sabah saatlerinde polis ekipleri tarafından adliyeye sevk edildi.

Şahıslardan B.K., B.M., E.C., G.Ç., H.Ç., M.Ş., R.K., Ş.K ve T.H. tutuklanırken, A.Ç.D, B.N.S, F.E, M.G, A.K.A, F.Ç, K.Ş, M.Y, O.D, A.K, D.K adli kontrol şartıyla salındı, 1 kişi ise serbest kaldı. Şahıslara yurt dışına çıkma yasağı getirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin