Reklam
Reklam
33333333333
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
24 Şubat, 2025 13:55 tarihinde yayınlandı
0

Vali Mustafa Yavuz, Gönüllü Gençlerle Buluştu

Vali Mustafa Yavuz, gençlerle bir araya gelerek onların fikir ve projelerini dinledi.

Gençlerin ülkenin geleceğini şekillendiren en önemli değerler olduğunu vurgulayan Yavuz, bu tür buluşmaların gençlerin kendilerini ifade etmelerine ve sorumluluk almalarına katkı sağlayacağını belirtti.

Gençlerle yapılan görüşmelerin, ortaya koydukları fikir ve çözüm önerilerinin kendileri için önemli bir yol haritası olduğunu ifade eden Vali Yavuz, “Gençlerimiz, ülkemizin geleceğini inşa edecek en önemli değerlerimizdir. Onların fikirleri, çözüm önerileri ve projeleri bizim için çok kıymetli. Bu tür bir araya gelmeler, gençlerimizin kendilerini ifade etmelerine ve sorumluluk almalarına vesile olacaktır” dedi.

Vali Yavuz, bundan sonra da belirli aralıklarla gençlerle bir araya gelmeye devam edeceklerini belirterek, tüm katılımcı gençlere teşekkür etti. Bu tür buluşmaların gençlerin gelişimine ve toplumsal katkılarına katkı sağlamak amacıyla sürdürüleceği ifade edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tarihi kentte tulum sesi yukseldi iTdM8F2V
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Mayıs, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Tarihi kentte tulum sesi yükseldi

Düzce Belediyesi’nin yürüttüğü kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkan Konuralp Antik Kenti, bu kez tarihin içinden yükselen tulum ezgilerine ev sahipliği yaptı. 8 yaşındaki Ahmet Semih Toraman, tarihi atmosferde tulum çaldı, geleceğe dair en büyük hayalini paylaştı.

Yakın zamanda restorasyon çalışmalarının başlayacağı Konuralp Antik Kenti bir yandan yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekerken, diğer yandan da sanatla ilgilenenlerin uğrak noktası haline geldi. Konuralp İlkokulu öğrencisi 8 yaşındaki Ahmet Semih Toraman da babası ile birlikte tulum provalarını Konuralp Antik Kenti’nde yapıyor. Enstrümana ilgisinin babası sayesinde başladığını söyleyen Toraman; “Tulum çalmayı babamdan öğrendim, sonra kendi kendime geliştirdim. İleride de bu işi yapmayı düşünüyorum” dedi.

Provalar; arabada, tarlada ve Konuralp sokaklarında

Oğlunun müziğe olan ilgisini büyük bir gururla destekleyen baba Nedim Toraman ise tulum serüveninin küçük bir hediye ile başladığını anlattı.

Tulum sanatçısı bir arkadaşının hediye ettiği küçük tulumun ardından Ahmet Semih’in kendini geliştirdiğini ifade eden Toraman, oğlunun her fırsatta prova yaptığını söyledi.

Kendisi de kemençe çaldığını belirten Toraman, “Akşamları arabada çalıyoruz, Konuralp’in sokaklarında ve bazen hafta sonu tarlaya gittiğimizde prova yapıyoruz. Kültürünü yaşatıp geliştirmesi çok kıymetli. Başka enstrüman çalarsa da yardımcı olacağım” diye konuştu.

Konuralp’in tarihi dokusunun kendileri için çok özel olduğunu vurgulayan Toraman, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından antik kentte oğluyla birlikte konser verme hayali kurduklarını belirterek, “Burada yürümek, burada çalmak, burayı hissetmek farklı bir duygu. İnşallah restorasyon bittikten sonra bu atmosfer içerisinde baba oğul bir konser vermek istiyoruz. Çocuğumla birlikte aynı sahneyi paylaşmayı hayal ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Düzce Belediyesi’nin çalışmalarıyla tarihi mirası yeniden ayağa kaldırılan Konuralp Antik Kenti, kültür ve sanatın buluştuğu özel anlara ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin