17 Kasım, 2023 13:41 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 28.12.2023 11:52
Bu Yazıyı Paylaş
veya linki kopyala
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0
Vali Mustafa Yavuz, Çocuklarla Bir Araya geldi
Karabük Valisi Mustafa Yavuz, İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen “Umut Hep Var” Çocuk ve Gençleri Sosyal Koruma ve Destek (ÇOGEP) Projesi kapsamında, “Dünya Çocuk Hakları Günü” münasebetiyle Güleç Çocuk Evleri Sitesi’nde kalan çocuklarla bir araya geldi.
Valilik Toplantı Salonunda çocuklarla bir araya gelen Vali Mustafa Yavuz, “Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi, 1989 yılında kabul edildi. Bu Sözleşme, 193 ülke tarafından onaylandı ve çocukların eğitim, sağlık, barınma gibi hukuken sahip oldukları hakları tanımladı. Farkındalık yaratmak adına her yıl Çocuk Hakları Günü olarak kutlanmaktadır.” şeklinde konuştu.
Vali Yavuz, çocuklara da seslenerek; “İl Emniyet Müdürlüğümüzün uyguladığı “Umut Hep Var” Projesi ile buradasınız. Polislik mesleğinin tanıyorsunuz faaliyetlerini öğreniyor, bilgileniyorsunuz. Sizleri burada polis üniformalı olarak görmek, bizi son derece mutlu etti. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Polislik vatandaşlarımızın huzuru ve güvenini esas alan kutsal bir meslek.” dedi.
İl Emniyet Müdürü başta olmak üzere; Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü Ekipleri’ne de teşekkür eden Vali Mustafa Yavuz, günün anısına çocuklara çeşitli hediyeler verdi. (Ramazan Öztürk)
Kastamonu Üniversitesi’nden 15 Temmuz’un yıl dönümünde çevrim içi sergi
Kastamonu Üniversitesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Ulusal Birlik Günü kapsamında erişime açılan çevrim içi stant, 30 Temmuz’a kadar ziyaret edilebilecek.
Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Ulusal Birlik Günü kapsamında düzenlenen "Zaferin İsmi Türkiye" temalı Memleketler arası Çevrim İçi 2025 Karma Standı erişime açıldı. 15-30 Temmuz tarihleri ortasında çevrim içi olarak gerçekleştirilen stant, farklı coğrafyalardan sanatkarları bir ortaya getirdi. Kastamonu Üniversitesi öğretim üyelerinin yanı sıra, Türkiye, Mısır, Makedonya, Çeçenistan, Fas, Arnavutluk, Özbekistan, Sırbistan ve Bangladeş’ten katılan sanatkarlarla birlikte toplam 9 farklı ülkeden eserler stantta yer aldı.
Toplam 30 yapıtın sunulduğu stantta; demokrasi, bağımsızlık, ulusal birlik ve toplumsal hafıza üzere temalar, sanatkarlar tarafından farklı disiplinlerde ve özgün tekniklerle yorumlandı.
Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nin mesken sahipliğinde hazırlanan stant, hem ulusal hem de memleketler arası seviyede akademisyen ve sanatkarların katkılarıyla oluşturuldu.
Sergiye ise Kastamonu Üniversitesi’nin resmi web sitesi üzerinden ulaşılabiliyor.