Vali Mehmet Aktaş, Yenice’de Ziyaret ve İncelemelerde Bulundu

Karabük Postası tarafından
07 Şubat, 2017 14:14 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Vali Mehmet Aktaş, Yenice Kaymakamlığını ziyaret ederek, göreve yeni başlayan Kaymakam Muhammet Fatih Demirel’e hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı’nın da hazır bulunduğu ziyarette Kaymakam Demirel’e hayırlı olsun dileklerini ileten Vali Aktaş, görevinde başarılar diledi. Yenice ziyaretine yapımı devam eden ve bitme aşamasına gelen Yenice Devlet Hastanesinde yaptığı inceleme ile devam eden Vali Aktaş, yeni hastane binasını gezerek İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı ve yüklenici firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Son olarak Yenice Meslek Yüksek Okulunu ziyaret eden Vali Mehmet Aktaş, Yenice MYO Müdürü Doç. Dr. İsmail Karacan ile birlikte yüksekokulda incelemelerde bulundu. Yenice ilçesi dönüşünde mezbahane önünde bulunan Jandarma Uygulama noktasını ziyaret eden Vali Mehmet Aktaş, Jandarma personeli ile bir süre sohbet ederek görevlerinde başarılar diledi.

Az Tehlikeli İş Yerlerinde İSG Hizmetleri Kolaylaştırılıyor

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB), az tehlikeli iş yerleri ve 50’nin altında çalışanı bulunan işletmeler için İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) hizmetlerinin kolaylaştırılması talebinde bulundu.

Aylin Sarıoğlu tarafından
24 Şubat, 2025 13:15 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından bu talep dikkate alındı ve talepleri şöyle sonuçlandı!

TALEPLER VE GERÇEKLEŞEN SONUÇLAR

TÜRMOB'un sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda: İlk talep, yeterli sayıda anlaşmalı eğitim kurumu bulunmadığı yönünde oldu. İSG eğitimleri yaygınlaştırılarak işverenlere ve çalışanlara eğitim verecek kurum sayısı artırılmasını talep etti.
Gerçekleşen Sonuç: İşverenlere, İSG eğitimi için uzaktan eğitim yöntemiyle online eğitim alma imkanı sağlandı.

İkinci talep, yeterli sayıda İSG uzmanı bulunmadığı oldu. İşverenlere ve çalışanlarına anlaşmalı eğitim kurumlarından tek seferlik eğitim verilerek belge almaları kolaylaştırılması talep edildi.
Gerçekleşen Sonuç: İş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini kendileri vermek isteyen işverenlere, almak zorunda oldukları 16 saatlik eğitim İSGÜM tarafından uzaktan eğitim yöntemiyle verilecek. Taleplerin toplanması süreci devam ediyor. Kayıt için: Online Başvurular alınıyor.

Üçüncü talepte ise yeterli sayıda işyeri hekimi bulunmadığı yer aldı. Az tehlikeli iş yerlerinin işverenleri ve çalışanları, aile hekimlerine yönlendirilmeli ve iş yeri hekimi hizmetini buradan almaları kolaylaştırılmalıdır, talepleri oldu.
Gerçekleşen Sonuç: Az tehlikeli iş yerlerinin işverenleri, iş yeri hekimlerinden alabilecekleri hizmetin yanı sıra kamu sağlık hizmet sunucuları veya aile hekimlerinden de hizmet alabileceklerdir. Bu hizmetler; işe giriş/periyodik muayene hizmetlerini ÇASMER'lerden, aile hekimlerinden veya diğer kamu sağlık hizmeti sunucularından (kamu hastaneleri, devlet üniversite hastaneleri vb.) alabilme imkanı tanımaktadır. TÜRMOB’un paylaşımında: “T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımıza ve İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğümüze, bu önemli gelişmeler için teşekkür ederiz! İSG hizmetlerinin kolaylaştırılması, iş yerlerimizde daha sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamı oluşturacaktır." ifadeleri yer aldı.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.