Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
01 Ağustos, 2016 14:22 tarihinde yayınlandı
0

Vali Mehmet Aktaş, Eflani ve Ovacık’ta İncelemelerde Bulundu

 

Vali Mehmet Aktaş, Eflani Kaymakam Vekili Fatih Kayabaşı, Eflani Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun ve İl Özel İdaresi Şube Müdürleri ile birlikte Eflani’de devam eden asfalt yapım çalışmalarında incelemelerde bulundu.

2016 yılı asfalt programı kapsamında 11 asfalt programı ile 32 km’lik asfalt çalışması planlanan Eflani ilçemizde Seferler-Kabalar-Kayaaltı Köylerinin bağlantısını sağlayan ve İl Özel İdaresi ekipleri ve araçları ile yapımı devam eden 3km’lik grup yolu ile aynı güzergâh üzerinde yer alan Seferler-Soğucak-Bağlıca Köylerinin bağlantısını sağlayan 4 km’lik grup yolunda incelemelerde bulunan Vali Mehmet Aktaş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun’dan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Eflani programının ardından Devlet Su İşleri 23 Bölge 231. Şube Müdürlüğü tarafından projelendirilen Ovacık Hatipoğlu Gölet‘inde incelemelerde bulunan Vali Mehmet Aktaş, DSİ 234. Şube Müdürü Yasin Devrim ve yüklenici firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
duzcede staj dolandiriciliginda 9 tutuklama nSZyFwhE
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Mayıs, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Düzce’de staj dolandırıcılığında 9 tutuklama

DÜZCE (İHA) – Düzce’de meslek lisesinde okuyan öğrencileri staj yapıyor gibi göstererek 72 öğrenci üzerinden haksız kazanç sağladığı şüphesiyle gözaltına alınan 21 kişiden 9’u tutuklandı, 1’i serbest kaldı, 11’i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, meslek liselerinde okuyan öğrencileri firmalarda çalışıyor gibi göstererek haksız yere teşvik, prim ve stajyer ücreti tahsil edildiği tespit edildi. Soruşturma kapsamında, tespiti yapılarak ifadesi alınan 72 müştekinin beyanları doğrultusunda yapılan araştırmalarda müştekilerden 29’unun Akçakoca ilçesinde faaliyet gösteren bir kurs merkezinin, bünyesinde kayıtlı olan öğrenciler olduğu, kişisel verilerini, rızaları ve bilgileri dışında farklı firmalarda ’stajyer’ olarak kaydedilmesi amacıyla Düzce’de bir lise yetkileri ile paylaştığı tespit edildi. Diğer 50 müştekinin bilgilerinin ise Düzce’de bir lise tarafından yine rızaları dışında farklı firmalarda ’stajyer’ olarak kaydedildiği, bu yöntemle şu ana kadar tespiti yapılan 72 kişi üzerinden ilgili firmaların usulsüz haksız yere teşvik, prim ve stajyer ücreti tahsil ettiği tespit edildi.

Konuyla ilgili olarak ilk etapta 12 kişi gözaltına alındı. Ardından derinleştirilen soruşturmada gözaltı sayısı 21’e yükseldi. Emniyetteki işlemlerinin ardından 21 şüpheli, sabah saatlerinde polis ekipleri tarafından adliyeye sevk edildi.

Şahıslardan B.K., B.M., E.C., G.Ç., H.Ç., M.Ş., R.K., Ş.K ve T.H. tutuklanırken, A.Ç.D, B.N.S, F.E, M.G, A.K.A, F.Ç, K.Ş, M.Y, O.D, A.K, D.K adli kontrol şartıyla salındı, 1 kişi ise serbest kaldı. Şahıslara yurt dışına çıkma yasağı getirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin