Vali Mehmet Aktaş, Eflani ve Ovacık’ta İncelemelerde Bulundu - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
01 Ağustos, 2016 14:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Vali Mehmet Aktaş, Eflani ve Ovacık’ta İncelemelerde Bulundu

 

Vali Mehmet Aktaş, Eflani Kaymakam Vekili Fatih Kayabaşı, Eflani Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun ve İl Özel İdaresi Şube Müdürleri ile birlikte Eflani’de devam eden asfalt yapım çalışmalarında incelemelerde bulundu.

2016 yılı asfalt programı kapsamında 11 asfalt programı ile 32 km’lik asfalt çalışması planlanan Eflani ilçemizde Seferler-Kabalar-Kayaaltı Köylerinin bağlantısını sağlayan ve İl Özel İdaresi ekipleri ve araçları ile yapımı devam eden 3km’lik grup yolu ile aynı güzergâh üzerinde yer alan Seferler-Soğucak-Bağlıca Köylerinin bağlantısını sağlayan 4 km’lik grup yolunda incelemelerde bulunan Vali Mehmet Aktaş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun’dan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Eflani programının ardından Devlet Su İşleri 23 Bölge 231. Şube Müdürlüğü tarafından projelendirilen Ovacık Hatipoğlu Gölet‘inde incelemelerde bulunan Vali Mehmet Aktaş, DSİ 234. Şube Müdürü Yasin Devrim ve yüklenici firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
diyanet isleri baskan yardimcisi demirden ogrencilere onemli bilgiler LhQguBrm
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Nisan, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Demir’den öğrencilere önemli bilgiler

Kastamonu Üniversitesi’nde düzenlenen konferansta konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet İshak Demir, din istismarını önlemek için doğru kaynakların rehber alınmasının önemine dikkat çekti.

Kastamonu Üniversitesi’nin kuruluşunun 20. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Kutsalın Araçsallaştırılması: Din İstismarının Sosyo-Politik Boyutları” konferansı, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Demir’in katılımıyla gerçekleştirildi. İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda, İlahiyat Fakültesi, Muhammed İhsan Oğuz Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Muhammed İhsan Oğuz Vakfı iş birliğiyle düzenlenen konferansta konuşan Prof. Dr. Ahmet İshak Demir, dinin doğru anlaşılması ve yorumlanmasının önemine dikkat çekerek, Müslümanların tarihteki tecrübesi ile dinin asli kaynaklarının her zaman birebir örtüşmeyebileceğini ifade etti. Demir, bu noktada zaman zaman yaşanan sapmaların, Kur’an ve Sünnet ekseninde yapılacak sürekli bir muhasebe ile giderilebileceğini vurguladı. Demir, maddi ve manevi çıkarlar için yapılan din istismarının hem dini hem de toplumsal güven açısından ciddi sonuçlar doğurabileceğine dikkat çekti.

Gençlere de seslenen Prof. Dr. Demir, dinin insanı özgürleştiren bir rehber olduğunu vurgulayarak, bilgi kirliliğine karşı eleştirel düşünmenin ve doğru kaynaklardan faydalanmanın önemine vurgu yaptı.

Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Atalan ve Prof. Dr. Ömer Küçük, Muhammed İhsan Oğuz Vakfı Başkan Vekili M. İhsan Oğuz ile Merkez Müdürü Doç. Dr. Mustafa Aykaç’ın da katıldığı konferans, Muhammed İhsan Oğuz’un Vesiletü’n Necat İlmihal Kitabı Yarışması’nda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdim edilmesiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin