Vali Koltuğuna Oturdu, Millet Bahçesine Oyun Alanı İstedi
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Karabük Valisi Mustafa Yavuz'un koltuğuna oturan 2. sınıf öğrencisi Ece Supçin Millet Bahçesine çocuk oyun alanları yapılmasını istedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş ve beraberinde yönetici, öğretmen ve öğrencilerden oluşan heyet, Vali Mustafa Yavuz’u makamında ziyaret etti.
Vali Mustafa Yavuz, makam koltuğunu Şehit Metin Arslan İlkokulu 2.sınıf öğrencisi Ece Supçin’e devretti.
Ziyarette; Vali Mustafa Yavuz, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu anlamlı günü çocuklarımıza bayram olarak hediye etti. Sizler, bizlerin geleceğisiniz, bizler sizlerin gözlerindeki ışığa güvenerek geleceğimizi sizlere emanet ediyoruz.
Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitlerimizi saygıyla anıyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten dileklerimizle kutluyorum.” şeklinde konuştu.
Vali Makam koltuğuna oturan Ece Supçin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayarak, “Vatanımızı bayrağımızı korumayı, çalışkan olmayı, değerli öğretmenlerimizden, annelerimizden, babalarımızdan öğreniyoruz. Bugünün çocukları, yarının büyükleri olarak sizlerden aldığımız emaneti, ülkemizin en güzel yerlerine taşıyacağız.
Dünyanın en şanslı çocukları olarak bütün çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlu olsun" dedi.
Ece Supçin Vali olarak, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürü Şenol Ayyıldız’ı arayarak; yapım çalışmaları devam eden Millet Bahçesi Projesi içerisinde çocuklar için oyun alanlarının artırılmasını talep etti.
Ayrıca; yetim ve öksüz çocukların bayramlarının kutlanması adına her birine dondurma ikram edilmesini istedi.
Ziyarete gelen Şehit Metin Arslan İlkokulu 3.sınıf öğrencisi İmren Asya Durak ve Şehit Metin Arslan İlkokulu 4.sınıf öğrencisi Kamil Şahin ile yakından ilgilenen Vali Mustafa Yavuz, öğrencilere çeşitli hediyeler vererek Bayramlarını tebrik etti. (Ramazan Öztürk)
Samsun’un Atakum ilçesinde, "Mandıra Filozofu" sinemasıyla tanınan direktör Müfit Can Saçıntı, "Bir Trajikomik 80’ler Hikayesi"ni sahneledi.
Atakum Belediyesi ile Atakum Kent Kurulu iş birliğinde düzenlenen tertiple "Mandıra Filozofu" sinemasıyla tanınan direktör, senarist ve oyuncu Müfit Can Saçıntı, sanatseverlerle buluştu. Sanatçı, 80’li yılların siyasi atmosferinden kesitler sunduğu gösterisiyle Cet Sahne Sanat Merkezinde seyircilere unutulmaz gece yaşattı. Büyük ilgi gören "Bir Trajikomik 80’ler Hikayesi", iki gün sahnelendi.
"Kemanın Efendisi" lakabıyla tanınan Suat Fazilet, şov öncesi, 80’lerin unutulmaz müziklerini kemanıyla seslendirdi. Salonda nostalji rüzgarı estiren resital seyircilerin büyük beğenisini topladı. Erdem’in kemanıyla ses verdiği, periyoda damga vurmuş müzikler seyirciler tarafından tek ağızdan seslendirildi.
Usta Sanatçı Müfit Can Saçıntı, 80’ler konserinin akabinde "Bir Trajikomik 80’ler Hikayesi"ni sahneledi. Saçıntı gösterisinde, 80 devrinin atmosferini anılarından kesitler sunarak anlattı. Sanatkarın kendine has üslubuyla anlattığı "Bir Trajikomik 80’ler Hikayesi" seyircileri kimi vakit güldürürken kimi vakit duygusal anlar yaşattı. 80’lerin trajikomik hikayesiyle Cet Sahne’de unutulmaz geceye imza atan Saçıntı, seyirciler tarafından ayakta alkışlandı.