Kastamonu Valisi Vali Meftun Kısımlı, eğitim sürecinin inançlı, huzurlu ve sağlıklı bir formda yürütülmesi için hazırlıkların tamamlandığını belirterek, “Eğitim sürecinin inançlı halde yürütülmesi için her türlü önlem alındı” dedi.
Kastamonu Valisi Meftun Kollu başkanlığında 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Okul Güvenliği toplantısı gerçekleştirildi. Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda gerçekleştirilen Okul Güvenliği Toplantısı hürmet duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Okulların açılmasına kısa bir mühlet kalırken, yapılan hazırlıkların ele alındığı toplantıda konuşan Vali Meftun Kollu, “Eğitim sürecinin inançlı, huzurlu ve sağlıklı bir halde yürütülmesi için her türlü önlem alındı. Eğitim-öğretim yılının başta öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize ve tüm eğitim topluluğumuza iyi olmasını diliyorum” dedi.
Toplantıda, Kastamonu’nun eğitim ve öğretimiyle ilgili sunumlar gerçekleştirilirken okul güvenliği ile ilgili değerlendirmelerde bulunuldu.
Vali Meftun Kısımlı başkanlığında Üniversite Güvenlik ve Barınma Önlemleri toplantısı da Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. 2023-2024 Akademik Öğretim periyodunda alınacak güvenlik önlemlerinin konuşulduğu toplantıda üniversiteler ve üniversitelere bağlı yükseköğretim kurumlarında, yurtlarda, üniversite içerisinde ve etrafında alınacak güvenlik tedbirleri görüşülerek, öğrencilerin barınma ve ulaşım sorunun giderilmesi için kurumların alternatif tahliller getirmeleri ve yapılacak çalışmalar görüşüldü.
Toplantıya Belediye Lider Vekili Mehmet Yurt, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Vilayet Emniyet Müdürü Kayhan Ay, Vilayet Jandarma Kumandanı Jandarma Albay Zafer Özden, İlçe Ulusal Eğitim Müdürleri ve öbür ilgili ünite müdürleri katıldı.


Vali Kısımlı: “Eğitim sürecinin inançlı biçimde yürütülmesi için her türlü önlem alındı”
Başkan Cıva’dan su kesintisi açıklaması
Eskipazar Belediye Başkanı Serkan Cıva, ilçede iki gündür devam eden su kesintileri nedeniyle arızanın yaşandığı bölgede incelemelerde bulundu. Kazı alanında eline aldığı parçalanmış asbest boruyu gösteren Başkan Cıva, mevcut şehir şebekesinin artık kullanım ömrünü tamamladığını söyledi.
Yaklaşık 48 saattir süren su kesintileri vatandaşların tepkisine neden olurken, çalışmaları yerinde takip eden Cıva, ekiplerin arızayı gidermek için yoğun mesai harcadığını belirtti. Eskiyen altyapının ciddi sorunlara yol açtığını ifade eden Cıva, “Vatandaşımız haklı, susuz yaşamak kolay değil. Ancak kullanılan borular 30-40 yıllık asbest hatlardan oluşuyor. Şebeke artık dayanmıyor ve parçalanıyor. Ekiplerimiz gece geç saatlere kadar çalıştı, bugün de çalışmalar sürüyor” dedi.
İlçedeki su kaybının ciddi boyutlarda olduğunu kaydeden Başkan Cıva, depodan çıkan suyun büyük bölümünün kaçaklar nedeniyle yer altında kaybolduğunu söyledi. Altyapının yıllardır yenilenmediğini vurgulayan Cıva, doğalgaz çalışmaları sırasında boruların da değiştirilmesi gerektiğini ancak bunun yapılmadığını dile getirdi.
Sorunun kalıcı çözümü için yeni bir altyapı projesi hazırladıklarını açıklayan Cıva, “Bahane üretmeye değil, çözüm üretmeye geldik. En kısa sürede şebekeyi yenileyerek ilçemizin su sorununu kökten çözmek istiyoruz. Yaşanan aksaklık nedeniyle vatandaşlarımızdan özür diliyor, biraz daha sabır bekliyoruz” diye konuştu.

