Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
28 Ağustos, 2017 08:31 tarihinde yayınlandı
0

Vali Kemal Çeber’in Kurban Bayramı mesajı

Karabük Valisi Kemal Çeber Kurban Bayramı mesajı yayımladı. Vali Çeber mesajında; “Ülkemizin ve dünyanın dört bir yanında insanların birbirleri ile kaynaştığı; başta sevgi olmak üzere, milletimizin kültüründe ve tarihi derinliklerinde var olan bütün ahlaki meziyetlerin bir bütün halinde milletçe paylaşıldığı bir kurban bayramına daha erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Bayramlar; toplumun manevi bir zenginliği olup, birlik ve beraberliği perçinleyen, insani vasıfları ön plana çıkaran, dostluk, kardeşlik ve dayanışma duygularının en yükseğe çıktığı çok özel ve kutsal günlerdir.

Bayramlarda; dargınlık ve kırgınlıkları unutturarak, dayanışma ve yardımlaşmayı artırarak, kardeşlik duygularımızı güçlendirmeli, bayramlarımızı günün anlam ve önemine uygun olarak kutlamalıyız.

Bayramlar; asırlardır olduğu gibi dini inanç, milli ve manevi kültürün yeniden tazelendiği ve güçlendiği dönemlerdir. Bu günler büyüklerin ziyaret edilerek, muhtaçlara yardım elinin uzatıldığı, çocukların sevindirildiği, dargınlıkların unutulduğu, sevgi, saygı ve kardeşlik temalarının öne çıktığı, bereket, umut ve özlemle beklenen günlerdir.

Son dönemde yaşadıklarımız göstermiştir ki,  millet olarak içte ve dıştaki ihanet unsurlarına karşı birlik, beraberlik ve kardeşlik kültürüyle hareket ederek dik duruş sergileme yeteneğimiz diğer mazlum unsurlara da örnek teşkil etmiştir. Milletimizle ne kadar övünsek azdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, kurban bayramının ülkemize, milletimize, İslam âlemine ve tüm insanlığa huzur, barış ve kardeşlik getirmesini diliyor,  tüm İslam âleminin ve Karabüklü hemşehrilerimin Kurban Bayramı’nı kutluyor, esenlikler diliyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
vatandaslarin dikkati cevre kirliligini ortaya cikardi dereye karisan kimyasal atik karadenize akti ZbId8pUn
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Mayıs, 2026 00:30 tarihinde yayınlandı
0 0

Vatandaşların dikkati çevre kirliliğini ortaya çıkardı: Dereye karışan kimyasal atık Karadeniz’e aktı

Kastamonu’nun Cide ilçesinde, Kuz Deresi’nin rengi değişen suyu vatandaşları endişelendirdi. Ekiplerin incelemesinde, tanktan sızan kimyasal atığın dere suyuna karışarak denize kadar ulaştığı belirlendi.

Edinilen bilgiye göre, Cide ilçe merkezinden geçerek Karadeniz’e dökülen Kuz Deresi’ndeki suyun renginin değiştiğini fark eden vatandaşlar, durumu belediye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine Cide Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri bölgede inceleme başlattı. Dere yatağında yapılan çalışmada, atığın kaynağının bir spor salonu olduğu belirlendi. Spor salonunda yapılan kontrolde, tank bakımı sırasında yaşanan hatalı işlem nedeniyle kimyasal atığın dereye karıştığı tespit edildi. Belediye ekipleri, kirliliğe sebebiyet verdiği gerekçesiyle işletme hakkında tutanak tuttu.

Bölgede yaşayan vatandaşlar da yaşanan çevre kirliliğine tepki gösterdi. Mevlüt Yenliç de rengi değişen suyu cep telefonu kamerasıyla görüntüledi. Kimyasal maddenin yaklaşık 2 saat boyunca dereye aktığını söyleyen Yenliç, kirliliğin ciddi boyuta ulaştığını belirtti. Yenliç, olay yerine ilgili ekiplerin tutanak tuttuğunu ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin