Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
27 Mart, 2017 06:50 tarihinde yayınlandı
0

Vali Kaban, Gökçebey MYO Seramik Atölyesi’ni gezdi

ZONGULDAK Valisi Ali Kaban ve Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer Bülent Ecevit Üniversitesi Gökçebey Meslek Yüksekokulu Seramik Atölyesi’ni gezdi. Zonguldak Valisi Ali Kaban ve Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Bülent Ecevit Üniversitesi Gökçebey Meslek Yüksekokulu bünyesinde faaliyet gösteren Seramik Atölyesi’ni gezdi. Atölyenin çalışmaları hakkında öğretim elemanlarından bilgi alan Vali Kaban ve Rektör Özer’e seramik ve çini sanatının incelikleri anlatıldı. Vali Kaban ve Rektör Özer seramik tabaklar, vazolar, küpler, duvar panoları gibi daha çok dekoratif amaçlı süs eşyalarının yer aldığı atölyeyi gezdi. Seramik Atölyesi’nde geleneksel çizgilerden yararlanılarak dekoratif parçalar üretildiğini söyleyen Rektör Özer, “Öğrencilerimizin mesleki açıdan gelişmeleri için tam donanımlı laboratuvarlar ve atölyeler kurduk. Bu bağlamda Gökçebey Meslek Yüksekokulumuzun atölyesinde düzenlenen kurslarda öğrencilere seramik ve çini sanatının nasıl yapıldığına yönelik bilgiler veriliyor ve aynı zamanda çini ve seramik üzerine çalışmalar da yapılıyor. Ortaya çıkan eserleri üniversitemizin çeşitli alanlarında sergiliyoruz. Atölyemizde üretim yapan ve geleneksel el sanatlarımızın geleceğe taşınmasına katkı sunan tüm öğretim elemanlarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi. Hem seramik hem de çini çalışmalarının geleneksel sanatlar çerisinde önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Vali Kaban şunları söyledi: “Seramik ve çini Türk el sanatları içinde çok önemli yer sahip. Özellikle son zamanlarda bu sanatlarımız yükselişe geçti. Böyle bir atölyenin Üniversitemiz bünyesinde hizmet veriyor olması çok güzel. Sayın Rektörümüz ve üniversitemizin öğretim elemanları gerçekten bilime ve sanata çok büyük katkılar sunuyor kendilerine çok teşekkür ediyorum.” Vali Ali Kaban ve Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, Gökçebey Meslek Yüksekokulu’nu ve seramik-çini atölyelerini gezdikten sonra öğretim elemanları tarafından Vali Ali Kaban’a seramik atölyesinde üretilen eserlerden hediye edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
06e38a16 0a5c 40d0 a430 be72a72aef61
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Mayıs, 2026 14:43 tarihinde yayınlandı
0

Jandarma Genel Komutanı Çardakçı’nın acı günü

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Ali Çardakcı’nın vefat eden kayınvalidesi Rahime Cebecik, Yenice ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Bir süredir Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören 82 yaşında Rahime Cebecik, dün gece hayatını kaybetti. İşlemlerinin ardından naaşı Karabük’ün Yenice ilçesine getirilen Cebecik için Atatürk Mahallesi’nde cenaze töreni düzenlendi. Öğle vaktine müteakip kılınan cenaze namazının ardından Cebecik’in naaşı aile mezarlığında toprağa verildi.
Cenazeye Karabük Valisi Oktay Çağatay, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Ali Çardakçı, Belediye Başkanı Sertaş Karakaş, jandarma teşkilatı ve vatandaşlar katıldı.

 

AW702215 03

Bizi sosyal medyadan takip edin