ZONGULDAK Valisi Ali Kaban ve Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer Bülent Ecevit Üniversitesi Gökçebey Meslek Yüksekokulu Seramik Atölyesi’ni gezdi. Zonguldak Valisi Ali Kaban ve Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Bülent Ecevit Üniversitesi Gökçebey Meslek Yüksekokulu bünyesinde faaliyet gösteren Seramik Atölyesi’ni gezdi. Atölyenin çalışmaları hakkında öğretim elemanlarından bilgi alan Vali Kaban ve Rektör Özer’e seramik ve çini sanatının incelikleri anlatıldı. Vali Kaban ve Rektör Özer seramik tabaklar, vazolar, küpler, duvar panoları gibi daha çok dekoratif amaçlı süs eşyalarının yer aldığı atölyeyi gezdi. Seramik Atölyesi’nde geleneksel çizgilerden yararlanılarak dekoratif parçalar üretildiğini söyleyen Rektör Özer, “Öğrencilerimizin mesleki açıdan gelişmeleri için tam donanımlı laboratuvarlar ve atölyeler kurduk. Bu bağlamda Gökçebey Meslek Yüksekokulumuzun atölyesinde düzenlenen kurslarda öğrencilere seramik ve çini sanatının nasıl yapıldığına yönelik bilgiler veriliyor ve aynı zamanda çini ve seramik üzerine çalışmalar da yapılıyor. Ortaya çıkan eserleri üniversitemizin çeşitli alanlarında sergiliyoruz. Atölyemizde üretim yapan ve geleneksel el sanatlarımızın geleceğe taşınmasına katkı sunan tüm öğretim elemanlarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi. Hem seramik hem de çini çalışmalarının geleneksel sanatlar çerisinde önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Vali Kaban şunları söyledi: “Seramik ve çini Türk el sanatları içinde çok önemli yer sahip. Özellikle son zamanlarda bu sanatlarımız yükselişe geçti. Böyle bir atölyenin Üniversitemiz bünyesinde hizmet veriyor olması çok güzel. Sayın Rektörümüz ve üniversitemizin öğretim elemanları gerçekten bilime ve sanata çok büyük katkılar sunuyor kendilerine çok teşekkür ediyorum.” Vali Ali Kaban ve Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, Gökçebey Meslek Yüksekokulu’nu ve seramik-çini atölyelerini gezdikten sonra öğretim elemanları tarafından Vali Ali Kaban’a seramik atölyesinde üretilen eserlerden hediye edildi.


Vali Kaban, Gökçebey MYO Seramik Atölyesi’ni gezdi
Tünelde feci kaza: Motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti
Artvin’de tünelde otomobil ile motosikletin çarpıştığı kazada 26 yaşındaki Asım Özdemir yaşamını yitirdi, 2 kişi yaralandı.
Artvin’in Borçka ile Murgul ilçelerini birbirine bağlayan kara yolundaki tünelde meydana gelen kazada, otomobil ile motosiklet çarpıştı. Dün gece saatlerinde yaşanan kazada, R. Kumaş idaresinde ki 08 ABK 961 plakalı otomobil ile Asım Özdemir (26) idaresindeki motosiklet çarpıştı.
Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde motosiklet sürücüsü Asım Özdemir’in olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi.
Kazada otomobilde bulunan R. Kumaş (73) E. Kumaş (71) ise yaralandı. Yaralılar, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi. Asım Özdemir’in cenazesi, olay yerinde yapılan incelemenin ardından otopsi için morga götürüldü.
Jandarma ekipleri kazayla ilgili inceleme başlattı.


