ZONGULDAK Valisi Ali Kaban ve Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer Bülent Ecevit Üniversitesi Gökçebey Meslek Yüksekokulu Seramik Atölyesi’ni gezdi. Zonguldak Valisi Ali Kaban ve Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Bülent Ecevit Üniversitesi Gökçebey Meslek Yüksekokulu bünyesinde faaliyet gösteren Seramik Atölyesi’ni gezdi. Atölyenin çalışmaları hakkında öğretim elemanlarından bilgi alan Vali Kaban ve Rektör Özer’e seramik ve çini sanatının incelikleri anlatıldı. Vali Kaban ve Rektör Özer seramik tabaklar, vazolar, küpler, duvar panoları gibi daha çok dekoratif amaçlı süs eşyalarının yer aldığı atölyeyi gezdi. Seramik Atölyesi’nde geleneksel çizgilerden yararlanılarak dekoratif parçalar üretildiğini söyleyen Rektör Özer, “Öğrencilerimizin mesleki açıdan gelişmeleri için tam donanımlı laboratuvarlar ve atölyeler kurduk. Bu bağlamda Gökçebey Meslek Yüksekokulumuzun atölyesinde düzenlenen kurslarda öğrencilere seramik ve çini sanatının nasıl yapıldığına yönelik bilgiler veriliyor ve aynı zamanda çini ve seramik üzerine çalışmalar da yapılıyor. Ortaya çıkan eserleri üniversitemizin çeşitli alanlarında sergiliyoruz. Atölyemizde üretim yapan ve geleneksel el sanatlarımızın geleceğe taşınmasına katkı sunan tüm öğretim elemanlarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi. Hem seramik hem de çini çalışmalarının geleneksel sanatlar çerisinde önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Vali Kaban şunları söyledi: “Seramik ve çini Türk el sanatları içinde çok önemli yer sahip. Özellikle son zamanlarda bu sanatlarımız yükselişe geçti. Böyle bir atölyenin Üniversitemiz bünyesinde hizmet veriyor olması çok güzel. Sayın Rektörümüz ve üniversitemizin öğretim elemanları gerçekten bilime ve sanata çok büyük katkılar sunuyor kendilerine çok teşekkür ediyorum.” Vali Ali Kaban ve Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, Gökçebey Meslek Yüksekokulu’nu ve seramik-çini atölyelerini gezdikten sonra öğretim elemanları tarafından Vali Ali Kaban’a seramik atölyesinde üretilen eserlerden hediye edildi.


Vali Kaban, Gökçebey MYO Seramik Atölyesi’ni gezdi
Kiraz toplamak için çıktığı ağaçtan düştü
Rize’nin Pazar ilçesinde kiraz toplamak için çıktığı ağaçtan dengesini kaybederek yaklaşık 10 metre yükseklikten düşen bir kişi yaralandı.
Olay Pazar ilçesine bağlı Hisarlı köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kiraz toplamak amacıyla ağaca çıkan Tayfun Tafralı, bir anlık dikkatsizlik sonucu dengesini kaybederek yaklaşık 10 metre yükseklikten yere düştü. Tafralı’nın düştüğünü gören yakınları durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine kısa sürede sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralı genç, engebeli arazide sağlık ekipleri ve çevredeki vatandaşların yoğun çabasıyla sedyeyle taşınarak hazır bekletilen ambulansa ulaştırıldı. Olay yerinde yapılan ilk müdahalesinin ardından Kaçkar Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Tayfun Tafralı, buradaki ilk müdahalesinin ardından Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.


