Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu ve eşi Güney Hacıbektaşoğlu 2024-2025 eğitim-öğretim yılının sona ermesi hasebiyle TOKİ Yeni Mahalle İlkokulu’nda düzenlenen karne dağıtım merasimine katıldı.
Öğrencilerin karne sevincine ortak olan Vali Hacıbektaşoğlu, sınıfları gezerek öğrencilere karne ve muvaffakiyet dokümanlarını takdim etti. Karne merasimine, Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü, okul yöneticileri, öğretmenler ve veliler iştirak sağladı. Öğrencilerle yakından ilgilenen Vali Hacıbektaşoğlu konuşmasında “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın hem akademik hem de ahlaki istikametten en yeterli halde yetişmesi en büyük önceliğimizdir. Eğitim-öğretim yalnızca bilgi aktarmak değil, karakter inşa etmektir. Bugün buradaki coşku ve memnunluk, hepimiz için büyük bir umut kaynağıdır. Çocuklarımızın nitelikli ve sağlıklı bir eğitim ortamında yetişmesi için tüm imkânlarımızla eğitim faaliyetlerini desteklemeye devam edeceğiz” sözlerini kullandı.
Vali Hacıbektaşoğlu, Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü nezdinde emeklerinden dolayı eğitim topluluğuna teşekkür ederek, tüm öğrencilere uygun tatiller diledi.


Vali Hacıbektaşoğlu öğrencilere karnelerini verdi
Oda Başkanları, esnafın sorunlarını konuştu
Karabük Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (KESOB), bağlı odaların başkanlarının katılımıyla geniş kapsamlı bir Başkanlar Kurulu toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda esnafın yaşadığı sıkıntılar masaya yatırılırken, çözüm için yol haritası belirlendi.
Karabük’te esnaf ve sanatkarların sorunlarına çözüm bulmak amacıyla bir araya gelen KESOB ve oda başkanları, sektörün nabzını tuttu. Yoğun katılımla gerçekleştirilen toplantıda, üye esnaflardan gelen şikayetler, öneriler ve talepler tek tek ele alındı. Karşılıklı fikir alışverişinin yapıldığı toplantıda, özellikle acil çözüm bekleyen konular önceliklendirildi.
Toplantıya ilişkin değerlendirmelerde bulunan KESOB yetkilileri, “Amacımız esnafımızın sesini en üst mercilere duyurmak. Bugün burada aldığımız notları ve çözüm önerilerini kapsamlı bir rapor haline getireceğiz. Bu raporu, birliğimiz öncülüğünde ilgili makamlara ileteceğiz. Bu konudaki hassasiyetimiz dün olduğu gibi bugün de devam ediyor” ifadelerini kullandı.
Toplantıda alınan kararların ve başlatılacak çalışmaların tüm esnaf için hayırlı olması temennisinde bulunulurken, birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı.
Yetkililer, hazırlanan raporun önümüzdeki günlerde resmi kurum ve kuruluşlara sunulacağını ve sürecin yakından takip edileceğini belirtti.

