blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Haziran, 2025 20:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Vali Hacıbektaşoğlu; “Bir canımızın bile zarar görmesini istemiyoruz, arzu etmiyoruz”

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, Kurban Bayramı öncesinde vilayet genelinde alınan güvenlik ve trafik tedbirlerine ait bilgi vererek, vatandaşların huzur ve inanç içinde bayram geçirmesini hedeflediklerini söyledi. Sabah saatlerinden itibaren yaşanan trafik kazalarına da değinen Vali Hacıbektaşoğlu; şoförleri bilhassa dikkatli olmaya ve trafik kurallarına uymaya davet etti.
Vali Hacıbektaşoğlu, bayram boyunca Zonguldak genelinde yaşanabilecek yoğunluklara karşı kapsamlı tedbirler alındığını tabir etti. Açıklamasında şu sözlere yer verdi:
"Kurban Bayramı kapsamında ilimiz genelinde bayram mühletince yoğunluk yaşanacak kurban satış ve kesim alanları, mezarlıklar, alışveriş bölgeleri, otogarlar üzere noktalarda araç ve yaya yoğunluğu göz önünde bulundurularak hem trafik hem de genel güvenlik açısından gerekli tüm önlemler planlanmış ve alınmıştır. Ayrıyeten bayram öncesi ve müddetince artacak trafik hareketlerine karşı da gerekli planlamalar yapılmış. İlimiz genelinde 145 takım ve 1 bin 131 emniyet ile jandarma işçisi görevlendirilmiştir. Takımlarımız kontrollerini aralıksız sürdürecek ve vatandaşlarımızın huzur içinde bayramları geçirmesi için 7 gün 24 saat vazife başında olacaklardır."

"Her giden can bir evlat, bir anne, bir baba, bir aile, bir hayat demektir"
Vali Hacıbektaşoğlu, sabah saatlerinden itibaren yaşanan trafik kazalarına da değinerek, bu tıp olayların önlenebilir olduğuna dikkat çekti: "Yani bir canımızın bile ziyan görmesini istemiyoruz, istek etmiyoruz. Yani bunlar sayı değil. Her giden can bir evlat, bir anne, bir baba, bir aile, bir hayat demektir. Bu bizi çok üzüyor."
Kurban Bayramı’nın arifesinde yaşanan trafik kazalarının ayrıntılarını da paylaşan Vali Hacıbektaşoğlu, şu bilgileri verdi:
"Maalesef bugün bu sabah üzücü haberlerle uyandık. Bugün şu ana kadar 4 trafik kazası oldu. Maalesef Çaydeğirmeni’nde İstanbul’dan bayram vesilesiyle çıkıp Bartın’a hareket eden bir araçta, 4 kişinin olduğu araçta bir bayan yolcu maalesef hayatını kaybetmiştir. Yeniden Kilimli Teoman Duralı Tüneli çıkışında Uzunkum çıkışında bir arabayla bir motosikletin tıpkı istikamette seyreden araçların çarpışması sonucu maalesef motosikletteki yolcu olay yerinde, şoför de hastanede hayatını kaybetmiştir. Tekrar kent merkezinde az evvel bir kaza haberi geldi, çok şükür. Bir dolmuş bir konuta çarptı fren arızası sebebiyle fakat yolcularda hafif yaralar var. Önlem emelli hastaneye kaldırıldı yolcular. Yeniden Ereğli yolunda da tek taraflı bir trafik kazası oldu."

"Ne olur bütün kurallara riayet edelim, çok dikkatli olalım"
Kazaların büyük çoğunluğunda dikkatsizlik ve tedbirsizlik olduğunu vurgulayan Vali Hacıbektaşoğlu, bilhassa yola çıkacak şoförlere seslendi:
"Yani kurallara yani riayet etmemiz gerekiyor. Baktığımızda burada kurallara riayet etmemek ve dikkatsizlik, tedbirsizlik maalesef bu kazalarda da bunu görüyoruz. Bu hususta ne olur bütün kurallara riayet edelim, çok dikkatli olalım."

"Sürücünün uyuduğunu değerlendiriyoruz"
İstanbul’dan Bartın’a giden aracın karıştığı kazada şoförün uykusuz olabileceğini belirten Vali Hacıbektaşoğlu, şu tabirleri kullandı:
"Özellikle dinlenmeden bu toplantıda bunu söz edeceğiz, edecektik lakin bugün vilayetimizde meydana gelen bir kazada, bilhassa İstanbul’dan bayram sebebiyle Bartın’a gidenlerde arkadaşlar şoförün uyduğunu kıymetlendiriyor. Bunlar hepsi önlenebilir, dikkatle, önlemle önlenebilir kazalar."
Vali Hacıbektaşoğlu, hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar dileyerek kelamlarını tamamladı:
"Ölenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Ve bundan sonra bütün bayramın kazasız belasız geçmesini Allah’tan temenni ediyorum."

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Temmuz, 2025 16:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü havada takla attı: “Beni kurtaran başımdaki kask oldu”

Amasya’da sokakta önüne çıkan arabayla çarpışan motosiklet şoförü havada takla atarak baş üstü yere düştü. Sol bacağında 13 kırık oluşan Murat Güneş, başındaki kaskı sayesinde vefattan döndüğünü söyledi.
Kirazlıdere Mahallesi’nde yaşanan kazanın akabinde Samsun’daki Medical Park Hastanesine sevk edilen Amasya Vilayet Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Murat Güneş, 13 kırık tespit edilen bacağından ameliyat edildi. Tedavisine konutunda devam edilen Güneş, kaza anını anlattı.
Çarpışmadan birkaç dakika sonra gözlerini açtığını belirten 49 yaşındaki Güneş, "Araçla çarpışınca havaya uçup başımın üstüne düştüm. Beni kurtaran başımdaki kask oldu. Felç olabilir, beyin kanaması geçirebilirdim. Tahminen de ölebilirdim" dedi.
Motosiklete daima kask takarak bindiğine değinip yaşadığı kazanın kasksız motosiklet kullananlara örnek olduğunu vurgulayan evli ve 2 çocuk babası Güneş, "Kask taktığım için Allah’a binlerce kere şükrettim. Kaskı kolunda gezdiren gençleri, arkadaşları görüyorum. Tam muhafazalı kask kullanmalarını tavsiye ediyorum. Zira motosiklette kaporta yok. Kaporta sizsiniz" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin