Vali Gürel’in “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı” Mesajı
Karabük Valisi Fuat Gürel 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.
Vali Gürel mesajında; “24 Temmuz’da Gazeteciler ve Basın Bayramı ile birlikte “Basından Sansürün Kaldırılışının” bu yıl 112. yıldönümünü kutluyoruz.
Topumda meydana gelen olaylar hakkında kamuoyunu objektif, tarafsız ve doğru bilgilendirmek basınımızın temel görevidir. Böylesine önemli bir misyonu üstlenen gazetecilerin, bu ilkeler doğrultusunda ortaya koydukları emek, çaba ve gayretleri takdire şayandır.
Kamu yönetimi ve vatandaşlarımız arasındaki ilişkilerde önemli bir görev üstlenen basınımızın, vatandaşlarımızın gözü, kulağı ve sesi olarak, onların doğru bilgilendirilmesi ve haber alma haklarının en iyi şekilde gerçekleşmesi için ortaya koyacakları çalışmalar büyük önem arz etmektedir.
Bu duygu ve düşüncelerle 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutlar, görevlerini büyük bir fedakârlık ile yerine getiren basın mensuplarına sağlık, mutluluklar ve çalışma hayatlarında başarılar dilerim” dedi.
OMÜ Ziraat Fakültesi’nden yarım asırlık başarı: 7 bin 500 mezunla tarıma güç kattı
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi, 50’nci yılında 150 yeni mezun daha vererek toplamda 7 bin 500’den fazla ziraat mühendisi yetiştirmenin gururunu yaşadı.
Ziraat Fakültesi 2024-2025 Mezuniyet Merasimi, Ömür Merkezi’nde coşkulu bir atmosferde gerçekleştirildi. Hürmet duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra konuşmalara geçildi. İlk olarak konuşmasını yapan fakültesi birincisi Emre Bayrak, "Artan bu besin gereksiniminin karşılanmasında temel misyonu ziraat mühendislerine düşmektedir. Yaşadığımız pandemi sürecinde tarım eserlerinin, besinin ve beslenmenin ehemmiyeti daha âlâ anlaşılmıştır. Bizler de bu ehemmiyetin şuurunda olarak ’milli iktisadın temeli ziraattir’ kelamının gerektirdiği üzere, tarımımızın daha ileriye gitmesi için milletimizin efendisi olan çiftçimizle omuz omuza verip daha çok çalışmaya kararlıyız. Mesleğimizin, insanlığın geleceği açısından büyük bir kıymete sahip olduğunu bilerek, ülkemiz ve milletimiz için elimizden gelenin en güzelini yapmayı ve ülkemize faydalı birer ziraat mühendisleri olmayı hedefledik. Bu gayeyle eğitim sürecinde bu gayeme ulaşmak için çalıştık" dedi.
"Ziraat Fakültemiz, bugüne kadar 7 bin 500 ziraat mühendisi yetiştirdi"
Mezuniyet töreninde konuşma yapan Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Özcan, "Fakültemiz 137 akademik ve 47 idari olmak üzere 184 işçi ile 9 kısımda lisans ve lisansüstü seviyede eğitim-öğretim ve araştırma aktifi faaliyetlerini sürdürmektedir. Fakültemiz, akademik takımının yetkinliğiyle birlikte ulusal ve memleketler arası projeleriyle ülkemizin önde gelen ziraat fakültelerinden bir adedidir. Fakültemiz öğrencilerinin bu taraftan çok şanslı olduklarını bilmelerini ve bu bahtı mezuniyet sonrasında da uygun kullanabilmelerini diliyorum. Hala faal bin 450 öğrencisi bulunan Ziraat Fakültemiz, bugüne kadar 7 bin 500 ziraat mühendisi yetiştirmenin haklı gururunu taşımaktadır. Bu sayıya, bugün mezun olan 150 öğrencimizi de eklememiz gerekmektedir. Fakültemizde, 25 farklı ülkeden gelen 130 milletlerarası öğrenci de lisans tahsili görmektedir. Fakültemiz, lisans yanında lisansüstü tahsilde de memleketler arası öğrencileri mesleksel bilgilerle donatmaya çalışmaktadır" diye konuştu.
"Ülke iktisadına, ülkenin geleceğine ışık tutan bir fakültemizdir"
OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çetin Kurnaz ise "Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Ziraat Fakültemiz 50. yılını kutlayan esaslı bir çınardır. Ziraat Fakültemiz bu 50 yıllık süreç içerisinde mezunlar veren, mühendisler yetiştiren, ülke iktisadına, ülkenin geleceğine ışık tutan bir eğitim kurumumuzdur" biçiminde konuştu.
Tören sonunda dereceye giren öğrencilere ikramları ve muvaffakiyet dokümanları takdim edildi. Yeminin akabinde keplerini fırlatan öğrenciler, aileleriyle birlikte mezuniyetin coşkusunu yaşadı.