Vali Gürel'den Zanaatkarlara Ziyaret - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
05 Ağustos, 2022 14:51 tarihinde yayınlandı
0
0

Vali Gürel’den Zanaatkarlara Ziyaret

Vali Fuat Gürel, Safranbolu Eski Çarşıda unutulmaya yüz tutmuş meslekleri ustalarından ve babalarından öğrendikleri bilgi, becerileri ve ustalıkla icra eden zanaatkarlarımızı işyerlerinde ziyaret etti.

Eflani Kaymakamı ve Safranbolu Kaymakam Vekili Büşra Güneş, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin, KOSGEB Karabük Müdürü Serhat Saygın ve Safranbolu Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Muammer Dumaner ile birlikte, eskiden hayatı kolaylaştıran ama teknolojinin ilerlemesi ile unutulmaya yüz tutmuş meslekleri devam ettiren Demirci, Tel Kırma, Bakırcı, Yemenici, Cam Üfleme ve Kilitçi Mesleklerini icra eden ustaları işyerlerinde ziyaret eden Vali Gürel, bir süre sohbet ettiği zanaatkarlardan icra ettikleri meslekler hakkında bilgiler alarak hayırlı işler temennisinde bulundu. (Halil Kızılyer)

Bizi sosyal medyadan takip edin
fq2 6
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
27 Mart, 2026 15:14 tarihinde yayınlandı
0
0

Japon öğrenciler Başkan Köse’yi ziyaret etti

Japonya Tokyo Otsuma Tama Okulu öğrenci ve öğretmenleri, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’yi makamında ziyaret etti. Kardeş şehir ve kardeş okul projesi kapsamında kente gelen heyet, Türk-Japon dostluğunu pekiştiren görüntülere imza attı.

Ziyarette, Japon öğrenciler okullarını ve kültürlerini tanıtan kapsamlı bir slayt gösterisi sundu. Sunumda öğrencilerin okullarını tek tek anlatması dikkat çekerken, Başkan Köse misafirleriyle yakından ilgilenerek kültürel paylaşımlarda bulundu.

Ziyaretin en dikkat çekici anlarından biri, Japon öğrencilerin Başkan Köse’nin makamında hep bir ağızdan Japonya Milli Marşı’nı seslendirmesi oldu. Törensel anların ardından misafirlere Safranbolu’nun tescilli lezzetleri ikram edildi. Öğrenciler; Safranbolu yöresel gazozu, Safranbolu lokumu ve Safranbolu Belediyesi coğrafi işaretli Safranbolu kıtırını afiyetle tadarak bu lezzetleri çok beğendiklerini dile getirdi.

Ziyaret programı kapsamında Otsuma Tama Okulu öğretmenleri, Başkan Köse’ye Tokyo ve Japonya’ya özgü yöresel hediyeler takdim etti. Belediye Başkanı Elif Köse ise misafirlerine Safranbolu’nun tarihi ve kültürel değerlerini taşıyan ürünlerin olduğu çantalar hediye ederek ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirtti.

Samimi bir atmosferde geçen buluşmanın sonunda hatıra fotoğrafları çektirildi. Vedalaşma sırasında Başkan Köse’nin Japon öğrencilere “Allah’a ısmarladık” demeyi öğrettiği anlar ise renkli ve sıcak görüntülere sahne oldu. Öğrencilerin Başkan Köse’ye “Allah’a ısmarladık” diyerek veda etmesiyle ziyaret sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin