Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
05 Ağustos, 2022 14:51 tarihinde yayınlandı
0

Vali Gürel’den Zanaatkarlara Ziyaret

Vali Fuat Gürel, Safranbolu Eski Çarşıda unutulmaya yüz tutmuş meslekleri ustalarından ve babalarından öğrendikleri bilgi, becerileri ve ustalıkla icra eden zanaatkarlarımızı işyerlerinde ziyaret etti.

Eflani Kaymakamı ve Safranbolu Kaymakam Vekili Büşra Güneş, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin, KOSGEB Karabük Müdürü Serhat Saygın ve Safranbolu Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Muammer Dumaner ile birlikte, eskiden hayatı kolaylaştıran ama teknolojinin ilerlemesi ile unutulmaya yüz tutmuş meslekleri devam ettiren Demirci, Tel Kırma, Bakırcı, Yemenici, Cam Üfleme ve Kilitçi Mesleklerini icra eden ustaları işyerlerinde ziyaret eden Vali Gürel, bir süre sohbet ettiği zanaatkarlardan icra ettikleri meslekler hakkında bilgiler alarak hayırlı işler temennisinde bulundu. (Halil Kızılyer)

Bizi sosyal medyadan takip edin
barulu ogrenciler dogal golette kano egitimi aldi aF72xHZt
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Haziran, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0 0

BARÜ’lü öğrenciler doğal gölette kano eğitimi aldı

BARTIN (İHA) – Bartın Üniversitesi (BARÜ) Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri, Kutlubey Yerleşkesi’nde bulunan doğal gölette düzenlenen etkinlikte kano sporunun temel tekniklerini uygulamalı olarak öğrenirken doğayla iç içe eğitim deneyimi yaşadı.

Bartın Üniversitesinde sürdürülebilirlik vizyonu ve “Yeşil Kampüs” çalışmaları kapsamında öğrencilerin doğayla etkileşimini artırmaya yönelik etkinliklere bir yenisi daha eklendi. Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü öğrencileri, Doç. Dr. Ayça Genç tarafından yürütülen Egzersiz ve Yaşam Koçluğu dersi kapsamında düzenlenen kano etkinliğine katıldı.

Kutlubey Yerleşkesi’nde eğitim ortamı olarak da kullanılan doğal gölette gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler, kano sporunun temel tekniklerini uygulamalı olarak öğrenme fırsatı buldu. Etkinlikte kürek çekme teknikleri, denge kontrolü, yön verme ve ekip koordinasyonu gibi temel beceriler uygulamalı olarak anlatıldı.

Takım çalışması ve koordinasyon becerilerini geliştirme imkânı bulan öğrenciler, doğayla iç içe gerçekleştirilen etkinlik sayesinde hem sportif hem de akademik açıdan farklı bir öğrenme deneyimi yaşadı.

Farklı spor branşlarının tanıtılması ve antrenör adaylarının uygulamalı eğitim modeliyle yetiştirilmesi amacıyla düzenlenen etkinliğin, öğrencilerin mesleki gelişimlerine ve kişisel deneyimlerine katkı sağladığı belirtildi.

Bartın Üniversitesinin, yerleşkelerinde bulunan doğal ve yeşil alanları eğitim süreçlerine dâhil ederek öğrencilerin teorik bilgilerini uygulama ortamına taşımaya yönelik çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin