Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
17 Haziran, 2022 13:23 tarihinde yayınlandı
0

Vali Gürel’den Okul İnşaatlarında İnceleme

Vali Fuat Gürel, Safranbolu’daki  Okul inşaatlarında incelemelerde bulundu. Vali Fuat Gürel, Milli Eğitim Bakanlığı yatırım programında yer alan ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından ihalesi yapılarak müteahhit firmaya yer tesliminin ardından çalışmalara başlanan 8 Derslikli Yazıköy İlkokulu ile 12 Derslikli Bağlar Şehit Atilla Bodur İlkokulunda devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgiler aldı.

Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, Yazıköy Muhtarı Mehmet Büyüközdemir ve yüklenici firma yetkilileri ile okul inşaatlarında incelemelerde bulunan Vali Fuat Gürel, okullardaki çalışmaların 2022-2023 Eğitim Öğretim başlamadan tamamlanarak öğrencilerin yeni eğitim yılına yeni binalarında girmeleri için gerekli planlamaların yapılması talimatı verdi. (Halil Kızılyer)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
Is makineleri operatorlerine hizmet ici egitim
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
14 Haziran, 2026 14:18 tarihinde yayınlandı
0

İş makineleri operatörlerine hizmet içi eğitim

Ormancılık faaliyetlerinde görev yapan iş makineleri operatörlerine yönelik hizmet içi eğitim programı gerçekleştirildi.

Yenice Orman İşletme Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde düzenlenen eğitime, Zonguldak Orman Bölge Müdürü Halil Oflu, Bölge Müdür Yardımcıları Mehmet Pınar ve Osman Araz, Makine ve İkmal Şube Müdürü Erhan Korkmaz, Yenice Orman İşletme Müdürü Bahri Yücel, işletme müdür yardımcıları, iş makineleri operatörleri ve firma yetkilileri katıldı.

Eğitim kapsamında; iş makinelerinin etkin, güvenli ve ekonomik kullanımı, bakım-onarım süreçleri, iş sağlığı ve güvenliği kuralları, makine kontrol kartlarının doğru ve eksiksiz doldurulması, trafik kazaları sonrasında yapılması gereken işlemler ile arıza durumlarında izlenecek prosedürler hakkında detaylı bilgiler verildi.

Programa katılarak değerlendirmelerde bulunan Orman Bölge Müdürü Halil Oflu, ormancılık faaliyetlerinde iş makineleri ve operatörlerin büyük sorumluluk üstlendiğini belirtti. Oflu, makinelerin verimli ve güvenli kullanımının hem zaman hem de enerji tasarrufu açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

Bölge Müdürü Oflu, kurum olarak her meslek grubundaki personelin bilgi ve becerisini artırmaya yönelik eğitimlere önem verdiklerini ifade ederek şunları söyledi:

“Amacımız; arazide görev yapan şoför ve operatörlerimizin bilgi donanımını artırmak, iş makinelerinin güvenli çalıştırılmasını sağlamak, bakım ve kontrol süreçlerinde farkındalığı yükseltmektir. Operatör; kullandığı makinenin teknik özelliklerini bilen, çalışma öncesi ve sonrası kontrolünü yapabilen, makinesini bakımlı ve faal tutan, tehlikelere karşı eğitimli, işini hızlı ve ekonomik şekilde yaparken iş güvenliği kurallarından asla taviz vermeyen nitelikli personeldir.”

Eğitimin uygulamalı bölümünde ise dozer ve greyderlerin kullanımı, kontrolü, periyodik bakımları ve çalışma performanslarının artırılmasına yönelik dikkat edilmesi gereken hususlar, iş makineleri üzerinde uygulamalı olarak gösterildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin