Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
10 Kasım, 2021 10:07 tarihinde yayınlandı
0

Vali Gürel’den Mesleki Eğitim Merkezine ziyaret

Vali Fuat Gürel Karabük Mesleki Eğitim Merkezini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş ve Şube Müdürü Mehmet Özdemir’in eşlik ettiği ziyarette, Okul Müdürü Ahmet Çelebi’den bilgiler alan Vali Fuat Gürel okul binasını gezerek öğrencilerle birebir ilgilendi

Mesleği olan kişilerin ülkemizin en önemli ekonomik değeri olduğunu ifade eden Vali Fuat Gürel Mesleki Eğitim Merkezinde çeşitli alanlarda çıraklık kalfalık ve ustalık eğitimi görerek belge alan gençlerin bir meslek öğrenerek ve kendilerine bir iş kapısı ve gelecek elde etmenin yanısıra ülkemizin ekonomisine gelişimine de katkı sağladıkları ve en önemlisi böylelikle ülkemizin üretim gücünün arttığını söyledi.

Vali Gürel; “Gençlerimiz eğitim aldıkları meslek noktasında sürekli olarak kendilerini geliştirebilir ve süreç sonunda kendi iş yerlerini açarak üretime katkı sunabilir. Okulumuzda başta sanayii olmak üzere diğer iş ve işletmelerin ihtiyaç duyduğu alanlarda önemli eğitimler veriliyor. Ayrıca burada aldıkları eğitimle kendine güvenen, bilgili, donanımlı bireyler olarak yetişmelerine imkân sağlanıyor. Günümüz teknolojisine ayak uyduracak, ihtiyaçlara cevap verebilecek beceriler kazandırarak onları hayata hazırlamak asıl amaçlarımızdan biri.” şeklinde konuştu.
Merkezde görevli idareci, öğretmen ve usta öğreticilerle de bir araya gelerek onlarla sohbet eden Vali Gürel’in kurum ziyareti çeşitli meslek dallarında uygulama eğitimlerinin verildiği saç kesim atölyesi, moda tasarım atölyesi ve yenilenebilir enerji kaynakları laboratuarında incelemelerde bulunması ile ziyaret sona erdi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
kelkit cayi tasti agaclik alan nehre donustu seralar sular altinda kaldi Uar9EeBi
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Mayıs, 2026 16:45 tarihinde yayınlandı
0 0

Kelkit çayı taştı, ağaçlık alan nehre dönüştü, seralar sular altında kaldı

Tokat’ın Niksar ilçesinde debisi yükselen Kelkit Çayı’nın yön değiştirmesi sonucu yolun bir kısmı nehre kayarken ağaçlar suya kapıldı. Erbaa ilçesinde ise bazı seralar sular altında kaldı.

Son günlerde etkili olan yağışların ardından debisi yükselen Kelkit çayı, Niksar ilçesine bağlı Kumçiftlik Mahallesi’nde taşkın tehlikesini beraberinde getirdi. Suyun yön değiştirmesiyle birlikte çay kenarında bulunan yolda çökmeler oldu. Kıyıda bulunan ağaçlar ise köklerinden sökülerek suya kapıldı. Bölgedeki çökme ve ağaçların sürüklenme anı vatandaşlar tarafından cep telefonu ile kaydedildi.

Mahalle sakinlerinden Erhan Şahin, gece boyunca bölgede nöbet tuttuklarını belirterek; “Burada ikamet ediyorum. Sabaha kadar burada nöbet bekledim. Dört ağaç birden kayarak ırmağa aktı gitti” dedi.

Öte yandan, Tokat’ın Erbaa ilçesinde de taşkından tarım alanları etkilendi. İlçedeki bazı seraların su altında kaldığı öğrenilirken, ekiplerin bölgede inceleme ve hasar tespit çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin