Reklam
Reklam

Vali Gürel’den Mesleki Eğitim Merkezine ziyaret

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
10 Kasım, 2021 10:07 tarihinde yayınlandı
0

Vali Fuat Gürel Karabük Mesleki Eğitim Merkezini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş ve Şube Müdürü Mehmet Özdemir’in eşlik ettiği ziyarette, Okul Müdürü Ahmet Çelebi’den bilgiler alan Vali Fuat Gürel okul binasını gezerek öğrencilerle birebir ilgilendi

Mesleği olan kişilerin ülkemizin en önemli ekonomik değeri olduğunu ifade eden Vali Fuat Gürel Mesleki Eğitim Merkezinde çeşitli alanlarda çıraklık kalfalık ve ustalık eğitimi görerek belge alan gençlerin bir meslek öğrenerek ve kendilerine bir iş kapısı ve gelecek elde etmenin yanısıra ülkemizin ekonomisine gelişimine de katkı sağladıkları ve en önemlisi böylelikle ülkemizin üretim gücünün arttığını söyledi.

Vali Gürel; “Gençlerimiz eğitim aldıkları meslek noktasında sürekli olarak kendilerini geliştirebilir ve süreç sonunda kendi iş yerlerini açarak üretime katkı sunabilir. Okulumuzda başta sanayii olmak üzere diğer iş ve işletmelerin ihtiyaç duyduğu alanlarda önemli eğitimler veriliyor. Ayrıca burada aldıkları eğitimle kendine güvenen, bilgili, donanımlı bireyler olarak yetişmelerine imkân sağlanıyor. Günümüz teknolojisine ayak uyduracak, ihtiyaçlara cevap verebilecek beceriler kazandırarak onları hayata hazırlamak asıl amaçlarımızdan biri.” şeklinde konuştu.
Merkezde görevli idareci, öğretmen ve usta öğreticilerle de bir araya gelerek onlarla sohbet eden Vali Gürel’in kurum ziyareti çeşitli meslek dallarında uygulama eğitimlerinin verildiği saç kesim atölyesi, moda tasarım atölyesi ve yenilenebilir enerji kaynakları laboratuarında incelemelerde bulunması ile ziyaret sona erdi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin

Oda Başkanları, esnafın sorunlarını konuştu

Oda Baskanlari esnafin sorunlarini konustu2
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
22 Haziran, 2026 14:17 tarihinde yayınlandı
0 0

Karabük Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (KESOB), bağlı odaların başkanlarının katılımıyla geniş kapsamlı bir Başkanlar Kurulu toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda esnafın yaşadığı sıkıntılar masaya yatırılırken, çözüm için yol haritası belirlendi.

Karabük’te esnaf ve sanatkarların sorunlarına çözüm bulmak amacıyla bir araya gelen KESOB ve oda başkanları, sektörün nabzını tuttu. Yoğun katılımla gerçekleştirilen toplantıda, üye esnaflardan gelen şikayetler, öneriler ve talepler tek tek ele alındı. Karşılıklı fikir alışverişinin yapıldığı toplantıda, özellikle acil çözüm bekleyen konular önceliklendirildi.

Toplantıya ilişkin değerlendirmelerde bulunan KESOB yetkilileri, “Amacımız esnafımızın sesini en üst mercilere duyurmak. Bugün burada aldığımız notları ve çözüm önerilerini kapsamlı bir rapor haline getireceğiz. Bu raporu, birliğimiz öncülüğünde ilgili makamlara ileteceğiz. Bu konudaki hassasiyetimiz dün olduğu gibi bugün de devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Toplantıda alınan kararların ve başlatılacak çalışmaların tüm esnaf için hayırlı olması temennisinde bulunulurken, birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı.

Yetkililer, hazırlanan raporun önümüzdeki günlerde resmi kurum ve kuruluşlara sunulacağını ve sürecin yakından takip edileceğini belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin