Vali Gürel'den Eskipazar'da inceleme - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
03 Eylül, 2020 11:49 tarihinde yayınlandı
0
0

Vali Gürel’den Eskipazar’da inceleme

Karabük Valisi Fuat Gürel, Eskipazar ilçesinde ziyarette bulunarak devam eden yatırımları inceledi.
Vali Fuat Gürel beraberinde Eskipazar Kaymakam Vekili ve Vali Yardımcısı Barboros Baran, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Engin Köktürk, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun, kurum müdürleri ve İl Genel Meclis üyeleri ile birlikte Eskipazar ilçesinde ziyaret ve incelemelerde bulundu.
Hadrianapolis Antik Kenti’nde kazı çalışmaları sonrasında çıkartılan eserlerin inceleneceği laboratuar ve eserlerin depolanacağı eser deposunun devam eden inşaat çalışmalarında ve çevre düzenlemesi çalışmalarında incelemelerde bulunan Vali Gürel, kazı sorumlusu KBÜ Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Dç. Dr. Ersin Çelikbaş’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Karabük’ün ilk ve tek ambalajlı su fabrikası olan ve Eskipazar ilçesi sınırları içerisinde faaliyet gösteren Kayın Doğal Mineralli Su Fabrikasını ziyaret eden Vali Gürel ve beraberindeki heyet, Genel Müdür Avni Kırıkoğlu ve Fabrika Müdürü Ahmet Şahin Akman ile birlikte su dolum tesisini gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Vali Gürel Eskipazar ilçesine gerçekleştirdiği ziyaretin son bölümünde yılda 20 milyon damızlık yumurta üretimi gerçekleştirecek ve 50 dönüm arazi üzerine yapımı devam eden 11 kümesin inşaat alanında incelemelerde bulunarak bilgi aldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
corumda 3 puduhepa kadin kultur festivali basladi 885H54F8
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Mart, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Çorum’da 3. Puduhepa Kadın Kültür Festivali başladı

Çorum’da bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Hitit İmparatorluğu’nun güçlü kadın figürlerinden Puduhepa adına gerçekleştirilen kültür festivali yoğun katılımla başladı. Kortej yürüyüşü ve sahne gösterileriyle devam eden program, katılımcılardan ilgi gördü.

Çorum Belediyesi tarafından organize edilen festival için Hürriyet Meydanı’nda toplanan kadınlar, belediye bandosu eşliğinde Bedesten’e kadar yürüdü. Festivalde sahne alan halk oyunları ekibi, sergilediği gösteriyle izleyicilerden beğeni topladı. Kadınların toplumsal hayattaki yerini anlatan koreografi de katılımcılar tarafından uzun süre alkışlandı. Programda konuşan Vali Yardımcısı Yeliz Mercan, kadınların kültürü geleceğe taşıyan en önemli unsur olduğunu belirterek, bu tür etkinliklerin toplumsal farkındalığa katkı sağladığını ifade etti.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ise festivalin daha geniş kapsamlı hale getirildiğini belirterek, “Bu yıl daha neşeli yapıyoruz. Daha fazla etkinlikle yapıyoruz. Allah’ın izni ile kadının gücünü, kadının enerjisini tüm şehre yansıtacağız. Bundan sonra da geleneksel hale gelecek ve devam edecek” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin