Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
03 Eylül, 2020 11:49 tarihinde yayınlandı
0

Vali Gürel’den Eskipazar’da inceleme

Karabük Valisi Fuat Gürel, Eskipazar ilçesinde ziyarette bulunarak devam eden yatırımları inceledi.
Vali Fuat Gürel beraberinde Eskipazar Kaymakam Vekili ve Vali Yardımcısı Barboros Baran, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Engin Köktürk, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun, kurum müdürleri ve İl Genel Meclis üyeleri ile birlikte Eskipazar ilçesinde ziyaret ve incelemelerde bulundu.
Hadrianapolis Antik Kenti’nde kazı çalışmaları sonrasında çıkartılan eserlerin inceleneceği laboratuar ve eserlerin depolanacağı eser deposunun devam eden inşaat çalışmalarında ve çevre düzenlemesi çalışmalarında incelemelerde bulunan Vali Gürel, kazı sorumlusu KBÜ Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Dç. Dr. Ersin Çelikbaş’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Karabük’ün ilk ve tek ambalajlı su fabrikası olan ve Eskipazar ilçesi sınırları içerisinde faaliyet gösteren Kayın Doğal Mineralli Su Fabrikasını ziyaret eden Vali Gürel ve beraberindeki heyet, Genel Müdür Avni Kırıkoğlu ve Fabrika Müdürü Ahmet Şahin Akman ile birlikte su dolum tesisini gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Vali Gürel Eskipazar ilçesine gerçekleştirdiği ziyaretin son bölümünde yılda 20 milyon damızlık yumurta üretimi gerçekleştirecek ve 50 dönüm arazi üzerine yapımı devam eden 11 kümesin inşaat alanında incelemelerde bulunarak bilgi aldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
ineboluda ciftcilere 124 bin adet sebze fidesi dagitildi OMEgwlCE
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

İnebolu’da çiftçilere 124 bin adet sebze fidesi dağıtıldı

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde çiftçilere 124 bin 880 adet sebze fidesi dağıtıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” çerçevesinde İnebolu ilçesinde çiftçilere 70 bin 350 adet domates, 45 bin 570 adet biber, 8 bin 960 adet salatalık olmak üzere toplam 124 bin 880 adet fide dağıtıldı.

İnebolu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yerleşkesinde düzenlenen fide dağıtım törenine İnebolu Kaymakamı Necdet Uçar, İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Kılıç ile çiftçiler katıldı.

Törende konuşan Kaymakam Uçar, 2026 yılı itibarıyla ilçede bin 473 çiftçinin Çiftçi Kayıt Sistemine dahil olduğunu ve fındık üretimi, örtü altı sebzecilik, arıcılık ve hayvancılık alanlarında ilçenin güçlü bir üretim kapasitesine sahip olduğunu vurguladı. Devletin tüm kurumlarının üreticilere verdiği desteklerin artarak sürdüğünü belirten Uçar, 2025 yılında çiftçilere 16,5 milyon TL destekleme ödemesi yapıldığını ve farklı projeler kapsamında binlerce fide ve sera desteği sağlandığını kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin