karabuk
İmsak 05:39
Güneş 07:03
Öğle 13:05
İkindi 16:20
Akşam 18:57
Yatsı 20:16
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
Karabük Postası tarafından
06 Ağustos, 2019 14:19 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 2dk

Vali Gürel ve İl Protokolünden Yeşil Yenice’de Trekking

Vali Fuat Gürel, Karabük’te görev yapan kurum müdürleriyle birlikte, Türkiye’nin en büyük blok ormanları olarak seçilen ve aynı zamanda WWF tarafından korunması gereken 100 alandan bir tanesi ilan edilen Yeşil Yenice Ormanlarında doğa yürüyüşü yaptı. TCDD’na ait 07:05 treni ile Yenice ilçesine hareket eden Vali Fuat Gürel’e; Vali Yardımcısı Barboros Baran, Eflani Kaymakamı Sinan Aşcı, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, İl Jandarma Komutanı Ali Sefa Yılmaz ve kurum müdürleri eşlik etti. Eşsiz doğa güzellikleri arasında gerçekleşen tren yolculuğu esnasında makinist kabinini de ziyaret eden Vali Gürel, en şanslı kişilerin makinistlerin olduğunu, vagon yolculuğu esnasında bu güzellikleri bu kadar net görme şansının olmadığını ifade ederek, makinistlere görevlerinde başarılar diledi. Yeşil Yenice Tren İstasyonunda Yenice Kaymakamı Muhammed Evlice, Zonguldak Orman Bölge Müdürü Zekeriya Beyazlı tarafından karşılanan Vali Gürel ve il protokolü daha sonra doğa yürüyüşünün yapılacağı Kızılkaya Vadisine hareket ettiler. Yaklaşık 12 km uzunluğundaki Kızılkaya Vadisi parkurunda doğa yürüyüşü gerçekleştiren Vali Gürel ve protokol üyeleri, Loru Kayasının üzerinden porsuk, bozayı, vaşak, yaban kedisi, kurt, çakal, tilki, karaca, ulu geyik, yaban domuzu ve ağaç sansarına ev sahipliği yapan muhteşem orman denizini izlediler. Doğa yürüyüşünün ardından değerlendirmelerde bulunan Vali Gürel, “Dünyada 100, Türkiye’de ise 9 sıcak noktasından biri olan Yenine Ormanları, barındırdığı yaban hayatı ve bitki çeşitliliğiyle dikkat çekiyor. 1999 yılında Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) tarafından acil korunması gereken yer olarak ilan edilmiş. Doğal yapısı itibariyle, kanyoning, çadırlı kamp, dağcılık, kaya tırmanışı, rafting gibi her türlü doğa sporuna elverişli olan Yenice Ormanlarında Uludağ Göknarı, Doğu Kayını, Sarı Çam, Kara Çam, Kızıl Çam, Istıranca Meşesi, Virgiliana Çınarı, Ceviz, Dişbudak, Kızıl Ağaç, Fındık, Porsuk, Gümüş Ihlamur,  Akağaç, Kızılcık, Şimşir, Kontus Defnesi, Erguvan gibi çeşitli ağaç türlerini barındıran Yenice Ormanlarını turizme kazandırmak için bazı çalışmalar yürütüyoruz. Tabiatı seven insanlar için bir cazibe merkezi haline geleceğine inanıyorum. ”dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Bu haberin kategorisini takip et:
kastamonuda uyusturucu operasyonu 2 tutuklama mIbp2kYa
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Mart, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

Kastamonu’da uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

Kastamonu’da jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 2 şüpheli tutuklandı.
Edinilen bilgiye göre, Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince uyuşturucuyla mücadeleye yönelik azim ve kararlılıkla sürdürülen çalışmalar kapsamında gerçekleştirilen operasyonda 7 adet sentetik ecza hapı, 2 gram metamfetamin, 66 mililitre sentetik kannabinoid katkılı tütün, 5 mililitre sentetik kannabinoid katkılı sıvı, 12 gram sentetik kannabinoid hammaddesi, 5 adet uyuşturucu kullanma aparatı ele geçirildi. .
Konuyla ilgili 17 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden H.A. ve Ş.E.C. tutuklanırken, diğer şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin