Zafer Partisi Karabük İl Başkanı Sami Tokan, ülke genelinde ve Karabük’te son dönemde artan orman yangınlarına ilişkin sert açıklamalarda bulundu. Tokan, özellikle 2024 yılının Temmuz ayında Karabük’te meydana gelen 17 orman yangınına dikkat çekerek yetkilileri göreve çağırdı.
Tokan yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde 1937-2024 yılları arasında toplam 126.268 orman yangını meydana geldiğini belirtti. 88 yıllık süreçte yılda ortalama 1.435 orman yangını yaşanırken, son 10 yılda (2015-2024) bu rakamın yıllık ortalama 2.732’ye yükseldiğini vurguladı.
Karabük özelinde ise 2024 yılı içinde toplam 23 orman yangını çıktığını ifade eden Tokan, bu yangınların 17’sinin yalnızca Temmuz ayında meydana geldiğine dikkat çekti.
"HİÇBİR ARAŞTIRMA YAPILMADI MI?"
Tokan, yaşanan bu artışın nedenlerine ilişkin herhangi bir bilimsel ya da idari araştırma yapılmadığını belirterek, “Ülkemizde ne oluyor? Karabük’ümüzde ne oluyor? Biri bitmeden biri başlıyor” diyerek tepkisini dile getirdi.
Tokan, “Yangınlar üzerinden siyasi rant peşinde koşan namerttir, şerefsizdir. Ülkemiz genelinde ve Karabük’ümüzde ne yapılacaksa bir an önce yapın, dursun bu yangınlar. Eğer şahsıma bir görev verilecekse, emir kabul edip koşa koşa gideceğimi buradan ilan ediyorum. Yeter! Bir an önce ne yapılması gerekiyorsa yapın, durdurun!” dedi.