Nurettin Acar tarafından
08 Mayıs, 2021 11:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Vali Gürel, Trafik Haftası’nda kural ihlali yapan sürücüleri uyardı

Karabük Valisi Fuat Gürel, 01-07 Mayıs Karayolu Trafik Haftası kapsamında denetim yaparak kural ihlali yapan sürücüleri uyarıp bilgilendirdi. Karabük’te 01-07 Mayıs 2021 Karayolu Trafik Haftası nedeniyle trafik etkinliği düzenlendi. Şehirlerarası Otobüs Terminali önünde düzenlenen etkinlikte Karabük Valisi Fuat Gürel, denetim yaparak trafik kurallarına uymayan sürücüleri uyardı. Emniyet kemerinin öneminden bahseden Gürel, ilkokul öğrencisi Kübra ile sürücülere broşür dağıtıp hediye dağıtımı yaptı. Etkinlik sonunda gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Gürel, “Vatandaşlarımızı özellikle trafik kurallarına uymakla alakalı bilinçlendirme, bilgilendirme faaliyetlerimiz devam ediyor. Özellikle çocuklarla ilgili eğitim faaliyetlerimiz Emniyet Müdürlüğümüz tarafından takip ediliyor. Şu ana kadar 358 çocuğumuza çevrimiçi eğitim düzenlendi. Bundan sonraki süreçte bunlar devam edecek” dedi. 2012-2020 yılları arasındaki strateji belgesinde ölümlü ve yaralamalı kazaların yüzde 50 oranında azalma görüldüğünü ifade eden Gürel, “Karabük'te 2019-2020 yılı değerlendirildiğinde yapılan etkin denetim, bilinçlendirme ve bilgilendirme faaliyetleri ile eğitim faaliyetleri sonucunda yaralamalı ve ölümlü kazalarda yüzde 49 oranında bir azalma olduğunu memnuniyetle ifade edebilirim. Ölüm oranında ise yüzde 65 oranında bir düşüş olduğunu memnuniyetle ifade ediyorum. Her sene daha iyiyi hedefliyoruz. En az kaza, en az ölüm, en az yaralamalı kazalar hedefimiz. Vatandaşlarımız belirlenen kurallara uyduğu müddetçe hedef sıfır kaza" diye konuştu. Denetimde Vali Gürel’e Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Seher Berker, İl Jandarma Komutanı Bahtiyar Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, kurum müdürleri eşlik etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Kasım, 2025 00:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Başkan Karakaş, “Yenice ıhlamur balının AB’den coğrafi işaret alması gurur kaynağı”

Yenice Belediye Başkanı Serkan Karakaş, ilçeye mahsus ıhlamur balının Avrupa Birliği tarafından coğrafik işaret tescili almasının büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirtti.
Karakaş, yaptığı açıklamada, Yenice’nin isminin bir defa daha memleketler arası arenada duyulduğunu söz ederek, "Avrupa Birliği’nin coğrafik işaret tesciliyle ıhlamur balımız artık dünya pazarlarında hak ettiği pahaya yine kavuşuyor. İlçemiz için tarihî bir gün yaşıyoruz" dedi.
Projeye emek veren tüm kurumlara teşekkür eden Karakaş, "Başta Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Bey olmak üzere, Valimize, milletvekillerimize ve Kaymakamımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Ayrıyeten süreç boyunca dayanak veren tüm sivil toplum kuruluşlarımıza ve üreticilerimize de şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.
Karakaş, Yenice’nin doğal eserlerinin memleketler arası tanınırlığının artmasının bölge iktisadına kıymetli katkı sağlayacağını tabir etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin