Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
12 Mart, 2022 17:42 tarihinde yayınlandı
0

Vali Gürel tekstilcilerle Bir Araya Geldi

(Haber Merkezi) Karabük Valisi Fuat Gürel, İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü tarafından organize edilen programda  tekstil sektöründe faaliyet gösteren firmaların Yönetim Kurulu Başkanları ve firma temsilcileri ile bir araya geldi.

Karabük Öğretmenevinde düzenlenen programda Karabük’ün  sanayileşme sürecine damgasını vuran sektörlerden biri olan tekstil ürünleri imalatında faaliyet gösteren firmalarımızın yaşadığı sorunlar ve çözüm önerileri üzerinde karşılıklı fikir alışverişinde bulunularak değerlendirmelerde bulunuldu.

Firma yetkilileri ile tek tek tanışarak istihdam edilen personel sayıları hakkında bilgiler alan Vali Fuat Gürel, “2022 yılının başlarındayız, 2 yıldır pandemi dönemi devam ediyor, akabinde Rusya-Ukrayna savaşı başladı, bu süreçlerin bir an önce bitmesini diliyorum. Her kriz aslında kendi fırsatını yaratabiliyor, bu süreçlerden demir-çelik sektörü avantajlı çıktı gibi görünüyor ama gönlümüz  stabiliteden yana, işlerin rayında gitmesini diliyorum. Sizler üretim ve ticaret yapan insanlarsınız bu durumlardan direkt etkileniyorsunuz.

Dünyanın neresinde olursa olsun bir insanın sıkıntı yaşaması bizi  üzer,  yanı başımızda yaşanan bu sıkıntıların bir an önce sonlanmasını arzu ediyoruz.

Karabük tekstil sektörüne yeni giren bir şehir değil, yıllardır tekstil sektörü ile tanışan belli aşamalardan sonra iyi duruma gelip sonrasında belki yavaşlayan ama şu aralar tekrar iyi olduğunu düşündüğüm bir sektör. İnşallah bundan sonraki süreçte işleriniz rayında gider kazancınız bol olur. Sizlerin işlerinin iyi olması özellikle istihdama katkı sağlıyor, Çarşamba günleri halk günü toplantısı yapıyoruz özellikle istihdamla ilgili talepler geliyor, bu talepleri yapanların büyük bir kısmı kadın, erkekler ağır sanayide iş bulabiliyor ama kadınların iş bulabildiği alanlar genellikle tekstil sektörü. Bu anlamda sizlerin sayısının çoğalması, işlerinizin artması, üretimin olması, istihdamın artması bizim arzularımızın arasındadır, kurumlar olarak bizlerde bu anlamda sizlere elimizden gelen desteği vereceğiz. Bu programı düzenleyen ve bizleri sizlerle bir araya getiren İl Sanayi ve Teknoloji Müdürümüz İsrafil Yıldız ve ekibi ile katılımlarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum.”diye konuştu.

Karşılıklı sohbet ve fikir alışverişi şeklinde sorun ve taleplerin dile getirildiği programa; Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü İsmail Yıldırım, İŞKUR İl Müdürü Mustafa Çalış, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Göç İdaresi Müdürü Osman Dorkaç, BAKKA Karabük Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Sakin Eren, Planlama Şube Müdürü Ahmet Yüzügül, İl Sanayi ve Teknoloji Müdürü İsrafil Yıldız, Müdür Yardımcısı Murat İnan ile ilimizdeki tekstil firmalarının Yönetim Kurulu Başkanları ile firma yetkilileri katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
cografi isaretli taskopru sarimsaginin katma deger ve marka gucu bu projeyle artacak QJ4hcGbT
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Haziran, 2026 04:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Coğrafi işaretli Taşköprü sarımsağının katma değer ve marka gücü bu projeyle artacak

Türkiye’nin coğrafi işaretli ve AB tesciline sahip en önemli tarım ürünlerinden biri olan Taşköprü sarımsağının ulusal ve uluslararası pazarlardaki rekabet gücünü arttırmak amacıyla hayata geçirilen proje ile yol haritası hazırlanacak.

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı’nın (KUZKA) 2026 Yılı Tarımda Verimlilik ve Katma Değerin Artırılması Teknik Destek Programı kapsamında, Taşköprü Belediyesi tarafından yürütülecek proje çerçevesinde Taşköprü sarımsağının üretimden pazarlamaya kadar tüm süreçleri analiz edilerek sürdürülebilir kalkınmayı destekleyecek bir stratejik yol haritasının hazırlanması amaçlanıyor. Taşköprü Belediye Başkanlığında gerçekleştirilen imza töreninde, projenin protokol sözleşmesi Belediye Başkanı Hüseyin Arslan ile KUZKA Genel Sekreteri Mehmet Akif Eraslan tarafından imzalandı.

Yol haritası hazırlanacak

Türkiye’de sarımsak üretiminin simge merkezlerinden biri olan Taşköprü’de yıllık yaklaşık 25 bin ton üretim gerçekleştirilirken, 2 bin 531 üretici geçimini bu önemli tarımsal üründen sağlıyor. Ancak mevcut depolama ve pazarlama altyapısındaki eksiklikler nedeniyle ürünün önemli bir bölümü hasat döneminde piyasaya sürülüyor ve üreticiler çoğu zaman düşük fiyatlarla satış yapmak zorunda kalıyor. Proje ile Türkiye’nin coğrafi işaretli ve AB tesciline sahip en önemli tarım ürünlerinden biri olan Taşköprü sarımsağının ekonomik değerinin artırılması hedefleniyor.

KUZKA desteğiyle hazırlanacak stratejik yol haritasının, Taşköprü sarımsağının depolama, pazarlama ve markalaşma kapasitesini güçlendirerek üreticilerin gelir düzeyinin artırılmasına, tarımsal ticaretin gelişmesine ve Türkiye’nin coğrafi işaretli tarımsal markaları arasında daha güçlü bir konuma taşınmasına katkı sağlaması bekleniyor.

Projeye ilişkin açıklamalarda bulunan Genel Sekreter Mehmet Akif Eraslan, proje kapsamında Bölgede sürdürülebilir bir kalkınmanın desteklenmesi amacıyla Taşköprü sarımsağı için stratejik bir yol haritasının hazırlanacağını söyledi. Eraslan, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde yürütülen ‘Anadoludakiler’ programının ’81 İl 81 Ürün’ kapsamında geliştirilen çalışmalar arasında da yer alan Taşköprü sarımsağının öncelikli olarak mevcut durum analizi yapılarak ürün değer zinciri incelenecek. Paydaşların katılımıyla çalıştaylar düzenlenecek ve elde edilen veriler doğrultusunda yatırım ve proje önerilerini de içeren kapsamlı bir yol haritası hazırlanacak. Yol haritasında özellikle depolama, paketleme, markalaşma ve pazarlama altyapısının güçlendirilmesine yönelik stratejiler belirlenecek. Amacımız Taşköprü sarımsağını yalnızca bir tarımsal ürün olarak değil, yüksek katma değer üreten güçlü bir marka olarak konumlanmasını sağlamaktır” ifadelerini kullandı.

“Geleceğe yatırım yapmaya devam edeceğiz”

Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan ise projenin ilçe tarımı açısından büyük önem taşıdığını belirterek, “Taşköprü sarımsağımızın marka değerini yükseltecek önemli bir süreci başlatıyoruz. Üreticilerimizin daha fazla kazanmasını sağlayacak, ürünümüzün ulusal ve uluslararası pazarlardaki gücünü artıracak bu proje ile geleceğe yönelik güçlü bir yol haritası oluşturacağız. Taşköprü’müz için üretmeye, tarımımıza değer katmaya ve geleceğe yatırım yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin