Karabük Valisi Fuat Gürel, sel afetinin etkilediği Yenice ve Eskipazar ilçelerinde başlatılan onarım çalışmalarını yerinde inceledi.
Vali Fuat Gürel, geçtiğimiz hafta hayatı olumsuz etkileyen yoğun sağanak yağışın taşkına neden olduğu Yenice ilçesinde dere yatağı, köprü ve tahrip olan yol ve su onarım çalışmalarını yerinde inceledi. Kaymakam Yasin Erdem’den ve yetkililerinden bilgiler alan Gürel, yapılan ve yapılacak çalışmaları değerlendirdikten sonra vatandaşların ihtiyaç ve taleplerini dinledi. Vali Gürel vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini ve en kısa sürede bitirileceğini, devletin tüm imkanlarıyla vatandaşlarının yanında olduğunu belirtti.
Eskipazar ilçesinde de su taşkını, sel ve heyelandan etkilenen Sofular ve Hamzalar Köylerinde inceleyen Gürel, Kaymakamı Furkan Korkusuz ve yetkililerden bilgiler aldı. (İHA)


Vali Gürel, Sel sonrası onarım çalışmalarını inceledi
Ardeşen’de heyelan: Köy yolu ulaşıma kapandı
Rize’nin Ardeşen ilçesine bağlı Pınarlı köyünün üst kesimlerinde meydana gelen heyelan nedeniyle yol ulaşıma kapandı.
Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Pınarlı köyünün üst mevkiinde şiddetli sağanak yağış nedeniyle yamaçtan kopan toprak ve kaya parçaları yola düştü. Meydana gelen heyelan nedeniyle köy yolu ulaşıma kapandı. Köylülerin ihbarı üzerine bölgeye Rize İl Özel İdaresi ekipleri sevk edildi. Kapanan yolda çalışma başlatan ekipler, temizlik işlemlerinin ardından yolu yeniden ulaşıma açtı.


