Vali Gürel Okul Aile Birliği Başkanları ile bir araya geldi - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
27 Ekim, 2021 12:43 tarihinde yayınlandı
0
0

Vali Gürel Okul Aile Birliği Başkanları ile bir araya geldi

Vali Fuat Gürel, Okul Aile Birliği Başkanları İstişare Toplantısında il merkezindeki okulların Okul Aile Birliği Başkanları ve Okul Müdürleri ile bir araya geldi.

  1. Yıl Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya Vali Fuat Gürel’in yanı sıra; İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, İl Jandarma Komutanı Albay Garip Gümüş, İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, okul müdürleri ile okul aile birliği başkanları katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı ve İl Emniyet Müdürlüğü personeli tarafından ilimizde yapılan çalışmalar, aşılama faaliyetleri, projeler ve okullarımızda alınan emniyet tedbirleri hakkında Vali Gürel ve katılımcılara bilgiler verdi.

2021-2022 eğitim-öğretim yılının ülkemiz, ilimiz ve çocuklarımız için hayırlı geçmesini temenni eden Vali Fuat Gürel, “Okullarımızın huzur ve güven ortamı içerisinde eğitim öğretime devam etmeleri ile alakalı böyle bir toplantı organize edildi. İl Milli Eğitim Müdürümüz, İl Sağlık Müdürümüz ve İl Emniyet Müdürlüğümüz yapılan çalışmalarla ilgili olarak sizleri bilgilendirdi. Özellikle çocuklarımızın okullarda karşılaşabilecekleri okul içinde, okul dışında, parklarda ve diğer yerlerde yaşanabilecek sorunlarla alakalı yapılması gerekenlerle ilgili bilgileri sizlerle beraber değerlendireceğiz. Okullarımızın servis araçlarıcı ile gelen öğrencilerimizin okul idarecilerimiz tarafından teslim alınması, akşam giderken de idarecilerimiz tarafından veya nöbetçi öğretmenlerimiz tarafından gönderilmesi, okula gelen giden ziyaretçilerin takibinin yapılması, diğer taraftan okul önlerinde bulunan yaya geçitlerinin kontrollü bir şekilde kullanılmasını artık hepiniz biliyorsunuz. “Yayalar Kırmızı Çizgimizdir” mottosu ile İçişleri Bakanlığımızın bir kampanyası var. Okullarımızda alınması gereken güvenlik tedbirlerinin değerlendirilmesi gibi hususları tartışacağız, konuşacağız. Özellikle Okul Aile Birliği Başkanlarımız ve idarecilerimiz nezdinde sizler ne tür sorunlar yaşıyorsunuz bu konuları bize iletirseniz hep beraber ele alır konuşuruz. Okullarımızda İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı vasıtası ile Güvenli Eğitim Koordinasyon Görevlileri sizlerle irtibat halinde.

Diğer taraftan aşılama ile ilgili olarak 15-19 yaş aralığındaki gençlerimizin aşı oranını arttırmamız gerekiyor. Şu anda hastalığın boyutunu gençlerimiz çok farkında olmaz ama hastalığın bulaştırılması noktasında artık maalesef gençlerimiz taşıyıcı olabiliyor. Siz velilerimiz aşılamanın önemini bizden daha iyi biliyorsunuz, bu konuda sizlerden yardım talep ediyoruz. 65 yaş üstü vatandaşlarımızın üçüncü dozlarında oran olarak da gerideyiz, Karabük olarak ikinci dozda %73’lerdeyiz bu oranın %80’lerin üzerine çıkarılması gerekiyor. Yine bu konuda toplumla bir arada olan sizlerden hem çocuklarımızın aşılanmasında hem de evlerimizdeki büyüklerimizi bu kapsama alabilirsek toplumu bir bütün olarak korumuş oluruz. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.”diye konuştu.

Toplantıda ayrıca, okul müdürleri ve okul aile birliği başkanlarının okullarına dair ihtiyaç ve sorunlarını dinlenerek, giderilmesi yönünde alınacak tedbirler ve çözüm önerileri konusunda görüş alış verişinde bulunuldu.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
zonguldak valisi bektasoglu guvenlik toplantisina katildi aG9QbXfa
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Nisan, 2026 20:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Zonguldak Valisi Bektaşoğlu güvenlik toplantısına katıldı

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, okul güvenliği konusunun ele alındığı toplantıya katıldı

Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta eğitim kurumlarına yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırıların ardından, Türkiye genelinde okul güvenliği en üst düzeyde ele alınırken, İçişleri ve Milli Eğitim Bakanlıklarının koordinasyonunda 81 ilde eş zamanlı güvenlik toplantısı düzenlendi.

Toplantıda, Türkiye genelinde okullarda güvenliğin artırılmasına yönelik alınan tedbirler ve uygulanacak yeni önlemler masaya yatırıldı. Özellikle son dönemde yaşanan olaylar sonrası okul çevrelerinde güvenlik önlemlerinin güçlendirilmesi, öğrenci ve öğretmenlerin huzurlu bir eğitim ortamında bulunmasının sağlanması konuları ele alındı.

Vali Hacıbektaşoğlu, Zonguldak’ta yürütülen güvenlik çalışmaları hakkında bilgi vererek, ilgili kurumlarla koordinasyon içinde gerekli tüm tedbirlerin titizlikle sürdürüldüğünü ifade etti. Toplantı, karşılıklı görüş alışverişinin ardından alınacak önlemlerin değerlendirilmesiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin