Reklam
Reklam

Vali Gürel, “Karabük Artık, Önemli Bir Yazar, Ressam ve Bilim İnsanı Çıkartabilmeli.”

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
18 Mart, 2022 17:12 tarihinde yayınlandı
0

(Haber merkezi) Vali Fuat Gürel, her öğrenciye, kendine özgü yetenek, ilgi, meslekî değer, başarı ve motivasyonu oranında eğitim-öğretim uygulamalarıyla uyum sağlaması, özelliklerine ve gelişimine uygun programlara yönelmesi için gerekli hizmetleri veren Rehber Öğretmenleriyle bir araya geldi.

Karabük Öğretmenevinde düzenlenen kahvaltılı toplantıya Vali Fuat Gürel ve eşi Özlem Aras Gürel, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Şube Müdürleri ve il merkezinde bulunan okullarımızda görev yapan rehber öğretmenleri katıldı.

“İLİMİZ AKADEMİK BAŞARIDA HER ZAMAN ÜLKEMİZDE İLK 10’DA YER ALIYOR”

Programda Rehber Öğretmenlerimize hitaben konuşan Vali Fuat Gürel, “Belli dönemlerde öğretmenlerimizle buluşuyoruz, bu tip etkinlikler aynı görevi yerine getiren insanların kaynaşması açısından son derece önemli. Bu anlamda karşılıklı görüş alışverişi yapacağız, bu tip etkinlikler yapılan işlerin daha ileriye götürülmesi anlamında, bilgi paylaşımı anlamında son derece anlamlı. Her zaman söylediğimiz gibi Karabük akademik başarıda ülkemizde ilk 10’da yer alan bir ilimiz, bunun altında hem öğrencilerimizin başarısı hem öğretmenlerimizin başarısı hem de velilerimizin eğitime verdiği önemi gösteriyor, bu anlamda sizlere teşekkür ediyorum.

“ÇOCUKLARIMIZIN SPORLA, KÜLTÜR SANATLA İLGİLENMESİNİ İSTİYORUZ.”

Bununla birlikte sadece akademik başarısı olan bir nesil yetiştirmek istemiyoruz, çocuklarımızı iyi bir insan olarak yetiştirmek istiyoruz, milli manevi değerlerimize uygun yetiştirmek istiyoruz. Sportif alt yapısı olan kültür ve sanatla ilgili olan geleceği okuyabilen, dünyadaki gelişmeleri takip edebilen, yorumlayabilen bir nesil yetiştirmek gerektiğini düşünüyoruz. Salt olarak akademik başarıya odaklandığımızda yetişen nesillerde bir takım sorunlar çıktığını biliyoruz. Anaokulundan başlayan eğitim sürecinde çocuklarımızın mutlaka bir spor dalı ile uğraşmaları bir müzik dalı ile ilgilenmeleri, resimle uğraşmaları veya hayatın içinde olan her şeyle ilgilenmeleri ve bu şekilde yetiştirmek gerektiğini hepimiz biliyoruz ama maalesef bunu göz ardı edebiliyoruz.

“ÇOCUKLARIN SİZE GELMESİNİ BEKLEMEYİN, TAKİP EDİN”

Pandemi süreci ile birlikte çocuklarımız bir buçuk seneye yakın eve kapandılar, sosyal medya ve internetin etkisi ile çocuklarımız iyice içlerine kapandılar, sosyallikten uzak kaldılar. Okullarımız açıldı, yüzyüze eğitime devam ediyoruz, bu noktada sizlerin görevleri oldukça önemli. Özellikle rehber öğretmenlerimizin çocukların her hareketini takip etmesi, illa ki birinin size gelmesini beklemeden sizlerin çocuklarımızı takip etmesi, onların gelişimleri açısından son derece önemli. Çünkü her ailemiz bu konuda ilgili olmayabilir ya da her ailemiz müsait olmayabilir, bu çocuklar o bakımdan bizlere ve sizlere emanet, çocuklarımızı sağlıklı bir eğitimle ileriye taşımamız gerekiyor.

“KARABÜK, EĞİTİME BÜYÜK ÖNEM VEREN BİR KENT”

Bunların ötesinde ilimizde eğitim durumundan memnunuz, sizler sayesinde sorun olarak gözükebilen önemli bir durumumuz yok. Öğretmenlerimizin çalışması, velilerin ilgisi öğrencilerimize yansıyor. İl Milli Eğitim Müdürümüz ve ekibi ile birlikte sizler de okullarda çok önemli işler ortaya koyuyorsunuz, ülke genelinde önemli başarılar elde edebiliyoruz. Burası da artık önemli bir yazar çıkarabilmeli, bir ressam çıkarabilmeli, çok önemli bir bilim insanını Karabük çıkarabilmeli. Çünkü altyapısı mevcut, geçmişten bugüne kadar eğitime önem vermiş bir kent, bu çalışmalarla ilimizin çok önemli şahsiyetleri çıkaracağına inanıyorum. İnşallah bu başarı sizlerin gayreti ile olacak, ben tekrar sizlere teşekkür ediyorum.”diye konuştu.

Toplantı, rehber öğretmenlerimizin talep ve önerilerini dile getirmeleri, değerlendirmelerde bulunup fikir alış-verişi yapılması ile sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Meyvelerin en büyük düşmanına Samsun’da savaş açıldı

meyvelerin en buyuk dusmanina samsunda savas acildi LA4t5gzX
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Haziran, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Dünyada meyvelere en çok zarar veren türlerin başında gelen Akdeniz meyve sineği ile mücadele kapsamında Samsun’da 110 çiftçiye bin 600 adet kitlesel tuzak dağıtıldı.

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Samsun Büyükşehir Belediyesi ortaklığında, meyve yetiştiriciliğinde kalitenin artırılması ve kimyasal ilaç kullanımının azaltılması amacıyla “Samsun İli Akdeniz Meyve Sineği Biyoteknik Mücadele Projesi” hayata geçirildi. Dünyada ve Türkiye’de meyve üretimine en büyük zararı veren etmenlerin başında gelen Akdeniz meyve sineği, meyvelerde çürümeye yol açarak ciddi ürün ve pazar kayıplarına neden oluyor. Hasat dönemine yakın yapılan kimyasal ilaçlamalar meyvelerde kalıntı riski oluştururken, bu durum insan sağlığını tehdit ettiği gibi ihraç edilen ürünlerin geri dönmesine de yol açıyor. Bu nedenle olumsuzlukların önüne geçmek, doğal dengeyi korumak ve tüketicilere kalıntısız gıda arz etmek amacıyla kimyasal mücadele yerine biyoteknik mücadelede gaza basıldı.

Yılbaşına kadar Atakum, Canik ve İlkadım ilçelerinde yürütülecek bu proje kapsamında, toplam 400 dekar şeftali üretim alanında kitlesel tuzaklama yöntemi uygulanacak. Projeden bölgedeki 110 üretici faydalanacak, zararlıyla etkin mücadele edilmesi amacıyla sahaya toplam bin 600 adet Akdeniz meyve sineği tuzağı dağıtıldı. Toplam bütçesi 352 bin TL olan ve yüzde 75’i Samsun Büyükşehir Belediyesi desteği, yüzde 25’i ise üretici katkısı ile finanse edilen bu çalışma sayesinde hem birim alandan elde edilen ürün miktarı artırılacak hem de kimyasal ilaç kullanımı alışkanlığı ve miktarı azaltılacak.

Yılmaz: “Kimyasal mücadele üründe kalıntı bırakıyor, ihracatı olumsuz etkiliyor”

Tuzak dağıtım töreninde konu hakkında açıklamalarda bulunan Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, “Bitkisel üretimde hastalık ve zararlarla mücadele konusu oldukça önemli bir konu olup mücadele edilmediği takdirde üründe ciddi verim ve kalite kayıpları yaşanabilmektedir. Üretimde ciddi manada verim ve kalite kayıplarına neden olan bir zararlımız da Akdeniz meyve sineğidir. Akdeniz meyve sineği ile mücadele edilmediği takdirde meyvelerde çürüme olur ve ciddi anlamda verim ve kalite kaybı yaşanır. Akdeniz meyve sineği ile mücadelede özellikle kimyasal mücadeleden ziyade biyoteknik mücadeleyi uygulamak istiyoruz ve öneriyoruz. Özellikle geç dönemde kimyasal uygulandığı zaman üründe kalıntıya sebebiyet verebilmekte. Bu da ihracatımızı olumsuz anlamda etkilemektedir. Üreticilerimizin verim ve gelir kaybı anlamına gelmektedir. Dolayısıyla biz biyoteknik mücadeleyi kullanarak hem çevreyi, doğayı korumuş oluyoruz hem kalıntı problemini ortadan kaldırmış oluyoruz hem de daha sürdürülebilir bir üretim yapılmasına da imkan sağlamış oluyoruz” dedi.

Projeye destek veren Samsun Büyükşehir Belediyesi’nden Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Mehmet Yıldız ise “Samsun’da tarımla ilgili, üretimle ilgili her noktada varız. Sağ olsun il müdürümüz bu konuda bizi hiçbir zaman yalnız bırakmıyor. Her türlü konuyu oturup istişare edip projelendirdikten sonra uygulamaya geçiyoruz ve bu süreç içerisinde üretimdeki değişimi, çiftçilere olan faydayı, halkın ihtiyaçlarını karşılamaktan da memnuniyet duyuyoruz” diye konuştu.

Öte yandan proje süreci boyunca il ve ilçe müdürlüklerinde görevli ziraat mühendisleri ve teknik personel sahada aktif olarak izleme faaliyetleri yürütecek, sürekli tarla ve işletme ziyaretleri gerçekleştirecek. Üreticilere tuzakların doğru kullanımı konusunda gerekli eğitimler verilecek. Bu biyoteknik mücadele atağı ile Samsun şeftalisinin kalitesi, güvenirliği ve pazar değerini artırmak, çevre ve insan sağlığı korunarak sürdürülebilir bir üretim modeli sağlamak amaçlanıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin