Karabük Valisi Fuat Gürel Ankara’da Ziyaretlerde Bulundu
Karabük Valisi Fuat Gürel Ankara'da bir dizi ziyaretlerde bulundu. Vali Fuat Gürel, ilk ziyaretini çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına yaptı. Burada Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın'la bir süre görüşen Vali Gürel daha sonra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na geçerek burada Bakan Yardımcısı Sevim Sayım Madak ile görüştü.
Vali Fuat Gürel daha sonra sırasıyla Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı Genel Müdürü Emekli Tümgeneral Sadık Piyade, Jandarma Genel Komutanı Sn. Orgeneral Arif Çetin'i ziyaret etti. (Haber Merkezi)
Karabük’te “Dijital Nesil ve Aile Dinamikleri” Semineri Düzenlendi
Karabük Üniversitesi (KBÜ) Bilim İletişimi Ofisi tarafından "Dijital Nesil ve Aile Dinamikleri" konulu bilgilendirme semineri düzenlendi.
Cumhuriyet Anadolu Lisesi velilerine yönelik olarak Karabük İl Sağlık Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleştirilen programda, dijital çağda çocukların karşılaştığı riskler ve ailelerin dijital okuryazarlığının artırılması hedeflendi.
Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) öncülüğünde yürütülen toplumsal farkındalık çalışmaları kapsamında düzenlenen seminerde konuşan Öğr. Gör. Dr. Hülya Özçağlar Eroğlu, dijital neslin teknolojiyle kurduğu güçlü ilişkiye dikkat çekerek ebeveynlerin dijital dünyanın değişen dinamiklerini anlamasının önemini vurguladı.
Dr. Eroğlu, "dijital ebeveynlik" kavramının önemini hatırlatarak ebeveynlerin yasaklayıcı tutumlar yerine çocuklarıyla birlikte dijital dünyayı keşfetmelerini ve bilinçli rehberlik sunmalarını önerdi.
Eroğlu, sunumunda dijital neslin davranış özellikleri, siber zorbalık, dijital şiddet, bilgi kirliliği, çevrim içi riskler ve mahremiyet ihlalleri gibi konulara değindi.
Seminerde ayrıca aile içi dijital sözleşmeler, ekran süresi yönetimi, güvenli internet kullanımı ve sosyal medya mahremiyeti gibi başlıklarda velilere somut öneriler paylaşıldı.
Etkinliğe, Cumhuriyet Anadolu Lisesi yönetimi, İl Sağlık Müdürlüğü çalışanları ile Karabük Üniversitesi Dijital Şiddet ile Mücadele Kulübü üyesi öğrenciler katıldı.