Karabük Postası tarafından
22 Nisan, 2019 13:19 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Vali Fuat Gürel’den 23 Nisan kutlama mesajı

Karabük Valisi Fuat Gürel 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı. Vali Gürel mesajında şu ifadelere yer verdi: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 99. Yıldönümünü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ortak bir coşkuyla kutluyoruz. 23 Nisan 1920 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması, Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğindeki İstiklâl Mücadelesinde dönüm noktası olmuş, Milletimiz, yine kendinden aldığı güçle İstiklâl Mücadelesini başarıyla sonuçlandırmış, ezelden beri hür yaşayan milletimizin, ebediyete kadar hür yaşayacağını bütün dünyaya ilan etmiştir. Millet egemenliğinin nişanesi bu günün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak dünya çocuklarına armağan edilmesi, Türk Milleti olarak çocuklarımıza geleceğimizi inşa etmekte duyulan güvenin en anlamlı göstergesidir. Çocuklarımızın dünya çocuklarıyla el ele, sorumluluklarının bilincinde, ülkesini ve milletini seven, ufku geniş, büyük düşünen bir nesil olarak yetişmeleri barış, mutluluk ve huzur dolu bir dünya için ümitlerimizi daim kılmakta olup, bugün Büyük ve Güçlü Türkiye’mizden yükselen çocuk sesleri dünyanın birçok ülkesindeki mazlum, yoksul, ümitsiz, yardım bekleyen çocukların sesi ve nefesi olmaktadır. Onların dinamizmi, parlak hedefleri ve değerleriyle Ülkemizin 2023, 2071 hedeflerine ulaşacağına inancımız tamdır. Bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ve milli mücadelede emeği geçmiş olan herkesi, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyorum. Gazi Meclisimizin açılışının 99. yılını, Milletimizin ve Cumhuriyetimizin teminatı olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Haziran, 2025 21:25 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Safranbolu’da ayakkabılıkta zehirli engerek paniği

Karabük'ün Safranbolu ilçesine bağlı Bostanbükü köyünde bir evin girişindeki ayakkabılıkta gizlenen zehirli engerek yılanı paniğe yol açtı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen Safranbolu İtfaiyesi ekipleri, dikkatli bir operasyonla yılanı yakalayarak doğal yaşam alanına bıraktı.
Olay, Sümbül Sokak'ta bulunan bir konutta meydana geldi. Evin giriş kapısında yer alan ayakkabılıkta yılanı fark eden ev sakinleri durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. Kısa sürede olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri, ayakkabılık arkasına saklanmış halde bulunan engerek yılanını özel ekipmanlarla kontrollü bir şekilde yakaladı.
İtfaiye erleri, Türkiye'nin en tehlikeli yılan türlerinden biri olan ve zehriyle ciddi sağlık problemlerine yol açabilen engerek yılanını doğaya salmadan önce su verdi. Ekipler, yılanı "Hadi güle güle, yolun açık olsun" sözleriyle uğurlayarak doğaya bıraktı.
Safranbolu İtafiyesi, yaz aylarında sıcak hava ve doğaya yakın yaşam alanlarının bu tür sürüngenlerin yerleşim yerlerine yaklaşmasına neden olabileceğini belirterek dikkatli olunması çağrısında bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin