Vali Fuat Gürel’den 23 Nisan kutlama mesajı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
22 Nisan, 2019 13:19 tarihinde yayınlandı
0
0

Vali Fuat Gürel’den 23 Nisan kutlama mesajı

Karabük Valisi Fuat Gürel 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Vali Gürel mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 99. Yıldönümünü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ortak bir coşkuyla kutluyoruz.

23 Nisan 1920 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması, Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğindeki İstiklâl Mücadelesinde dönüm noktası olmuş, Milletimiz, yine kendinden aldığı güçle İstiklâl Mücadelesini başarıyla sonuçlandırmış, ezelden beri hür yaşayan milletimizin, ebediyete kadar hür yaşayacağını bütün dünyaya ilan etmiştir.

Millet egemenliğinin nişanesi bu günün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak dünya çocuklarına armağan edilmesi, Türk Milleti olarak çocuklarımıza geleceğimizi inşa etmekte duyulan güvenin en anlamlı göstergesidir. Çocuklarımızın dünya çocuklarıyla el ele, sorumluluklarının bilincinde, ülkesini ve milletini seven, ufku geniş, büyük düşünen bir nesil olarak yetişmeleri barış, mutluluk ve huzur dolu bir dünya için ümitlerimizi daim kılmakta olup, bugün Büyük ve Güçlü Türkiye’mizden yükselen çocuk sesleri dünyanın birçok ülkesindeki mazlum, yoksul, ümitsiz, yardım bekleyen çocukların sesi ve nefesi olmaktadır. Onların dinamizmi, parlak hedefleri ve değerleriyle Ülkemizin 2023, 2071 hedeflerine ulaşacağına inancımız tamdır.

Bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ve milli mücadelede emeği geçmiş olan herkesi, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyorum. Gazi Meclisimizin açılışının 99. yılını, Milletimizin ve Cumhuriyetimizin teminatı olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
kbu akademisyenleri ozbekistanda akademik temaslarda bulundu ZpyJ7HOa
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Mayıs, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ akademisyenleri Özbekistan’da akademik temaslarda bulundu

Karabük Üniversitesi (KBÜ) akademisyenleri, Özbekistan’da gerçekleştirdikleri ziyaretlerde bilimsel sunumlar yaparak üniversiteler arası iş birliği imkanlarını değerlendirdi.

Karabük Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim elemanları Arş. Gör. Kadriye Öz ve Arş. Gör. Elif Dorukbaşı, AI Healthcare Hackathon 2026 kapsamında Özbekistan’da akademik temaslarda bulundu.

Program kapsamında Alfraganus Üniversitesini ziyaret eden heyet, Uluslararası İlişkilerden sorumlu Rektör Yardımcısı Safakhanov Berdiyor Bakhtiyorovich ile görüş alışverişinde bulundu. Ziyarette akademisyenlere üniversitenin akademik ve fiziki imkânları hakkında bilgi verildi.

Heyet, Yazılım Mühendisliği Bölümü’nde öğrencilerle bir araya gelerek Karabük Üniversitesinin akademik yapısını ve uluslararası fırsatlarını tanıttı. Öğrenciler, özellikle burs imkânları ve lisansüstü eğitim programlarına ilgi gösterdi.

Program kapsamında Arş. Gör. Elif Dorukbaşı “Biyomedikal Zaman Serilerinde Büyük Dil Modelleri”, Arş. Gör. Kadriye Öz ise “Fotovoltaik Panellerde Optimizasyon” başlıklı sunumlarını gerçekleştirdi.

Ziyaretlerin ikinci durağında University of Management and Future Technologies ile temaslarda bulunan heyete, KBÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Öğr. Gör. Adnan Ucur de katıldı. Heyet, Musametov Bahodir Erkinbayevich rehberliğinde kampüsü dolaşarak incelemelerde bulundu.

Ardından Rektör Makhmudov Mukhammadismoil Mukhitdinovich başkanlığındaki heyetle yapılan toplantıda iki üniversite arasında karşılıklı tanıtımlar gerçekleştirildi. Görüşmede özellikle Bilgisayar Mühendisliği alanında geliştirilebilecek iş birliği imkanları ele alındı.

Gerçekleştirilen temasların, Karabük Üniversitesi’nin uluslararasılaşma hedeflerine katkı sağlaması ve bilimsel iş birliklerinin geliştirilmesine zemin oluşturması bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin