Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
15 Eylül, 2023 14:29 tarihinde yayınlandı
0

Vali Ergün yılda 1900 ton karbondioksit salınımını önleyecek GES’i inceledi

Vali Dr. Turan Ergün, İl Özel İdaresi tarafından Aydem Yenilenebilir Enerji firmasının katkılarıyla projelendirilen GES üretim tesisi inşaat alanında incelemelerde bulundu.

 

Geçtiğimiz Mayıs ayında Uşak’ın Banaz ilçesine bağlı Kızılcaören köyünde, Uşak İl Özel İdaresi’nin gerçekleştireceği güneş enerji santrali (GES) kurulumu için Uşak Valiliği ve Aydem Yenilenebilir Enerji arasında protokol imzalanmıştı.

 

Bu protokole göre, İlgili elektrik dağıtım şirketinden gerekli onayların alınması ile birlikte Uşak İl Özel İdaresi adına Kızılcaören Köyü’nde yaklaşık 28 bin metrekare alanda, toplam 1,84 MWe kurulu güce sahip GES tesisi kurulması kararlaştırılmıştı. Yaklaşık 3 bin 700 panelden oluşacak GES tesisinden yıllık 3 bin MWh enerji üretilmesi ve kurulacak GES tesisinden sağlanacak enerji üretimi ile Uşak İl Özel İdaresi’nin sorumluluğundaki 546 ünitenin ve bünyesindeki teşekküllerin enerji tüketimlerinin, yenilenebilir kaynaklardan karşılanması hedeflendiği belirtilmişti.

 

Tesisin hayata geçmesi ile gerçekleştirilecek temiz enerji üretimiyle yıllık yaklaşık bin 900 ton CO2 emisyonun önüne geçilmesi bekleniyor. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
wq 2
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
25 Mayıs, 2026 12:34 tarihinde yayınlandı
0

Gençlik ve Spor alanındaki çalışmalar değerlendirildi

AK Parti Karabük Milletvekili Cem Şahin, AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt ve Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde bir araya gelerek gençlik ve spor alanında yürütülen çalışmalarla ilgili kapsamlı değerlendirmelerde bulundu.

Gerçekleştirilen toplantıda öğrenci yurtlarının mevcut durumu, spor tesislerinin geliştirilmesi, altyapı yatırımları ve kentte faaliyet gösteren spor kulüplerinin ihtiyaçları ele alındı. Karabük’te gençlerin sportif faaliyetlere daha aktif katılım sağlaması amacıyla yapılabilecek projeler üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.

Toplantıda ayrıca, gençlik ve spor yatırımlarının artırılması, mevcut tesislerin daha verimli kullanılması ve yeni dönem planlamaları kapsamında hayata geçirilmesi planlanan çalışmalar da değerlendirildi.

AK Parti Karabük Milletvekili Cem Şahin, gençlerin sosyal ve sportif alanlarda daha güçlü imkanlara kavuşması için kurumlar arası iş birliğinin önemine dikkat çekerken, İl Başkanı Ferhat Salt da Karabük’te sporun gelişimine katkı sağlayacak her çalışmanın destekçisi olacaklarını ifade etti.

Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven ise kent genelinde sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi vererek, gençlere yönelik projelerin artarak devam edeceğini belirtti.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin