Vali Ergün yılda 1900 ton karbondioksit salınımını önleyecek GES’i inceledi - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
15 Eylül, 2023 14:29 tarihinde yayınlandı
0
0

Vali Ergün yılda 1900 ton karbondioksit salınımını önleyecek GES’i inceledi

Vali Dr. Turan Ergün, İl Özel İdaresi tarafından Aydem Yenilenebilir Enerji firmasının katkılarıyla projelendirilen GES üretim tesisi inşaat alanında incelemelerde bulundu.

 

Geçtiğimiz Mayıs ayında Uşak’ın Banaz ilçesine bağlı Kızılcaören köyünde, Uşak İl Özel İdaresi’nin gerçekleştireceği güneş enerji santrali (GES) kurulumu için Uşak Valiliği ve Aydem Yenilenebilir Enerji arasında protokol imzalanmıştı.

 

Bu protokole göre, İlgili elektrik dağıtım şirketinden gerekli onayların alınması ile birlikte Uşak İl Özel İdaresi adına Kızılcaören Köyü’nde yaklaşık 28 bin metrekare alanda, toplam 1,84 MWe kurulu güce sahip GES tesisi kurulması kararlaştırılmıştı. Yaklaşık 3 bin 700 panelden oluşacak GES tesisinden yıllık 3 bin MWh enerji üretilmesi ve kurulacak GES tesisinden sağlanacak enerji üretimi ile Uşak İl Özel İdaresi’nin sorumluluğundaki 546 ünitenin ve bünyesindeki teşekküllerin enerji tüketimlerinin, yenilenebilir kaynaklardan karşılanması hedeflendiği belirtilmişti.

 

Tesisin hayata geçmesi ile gerçekleştirilecek temiz enerji üretimiyle yıllık yaklaşık bin 900 ton CO2 emisyonun önüne geçilmesi bekleniyor. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
22 5
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
17 Nisan, 2026 10:42 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te üst geçit var, kullanan yok

Karabük’te yayaların güvenliği için yapılan üst geçitlerin yeterince kullanılmaması, kazalara davetiye çıkarıyor.

Trafik yoğunluğunun yüksek olduğu bölgelerde yayaların güvenli geçişini sağlamak amacıyla inşa edilen üst geçitlere rağmen, bazı vatandaşların bu köprüleri tercih etmediği gözlemleniyor. Üst geçitlerin hemen yanındaki karayolundan karşıdan karşıya geçmeye çalışan yayalar, hem kendi can güvenliklerini hem de sürücülerin güvenliğini riske atıyor.

Özellikle şehir merkezine yakın noktalarda günün farklı saatlerinde sıkça yaşanan bu durum, dikkat çekiyor. Kısa yoldan geçmeyi tercih eden yayaların bu alışkanlığı, olası kazalara davetiye çıkartıyor.

Sürücüler ise aniden yola çıkan yayalar nedeniyle zor anlar yaşadıklarını ifade ederken, trafik akışının hızlı olduğu bölgelerde ortaya çıkan bu durumun, ani frenlere ve tehlikeli manevralara yol açtığı belirtiliyor. Yetkililerin, üst geçit kullanımını artırmaya yönelik önlemler alması bekleniyor.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin