blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Nisan, 2024 08:36 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Vali Dallı: “Kurumlarımızın ilimizle ilgili bu yıl başlayacak pek çok yatırımları mevcut”

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında konuşan Kastamonu Valisi Meftun Dallı, depremden etkilenen illere yönelik çalışmalara rağmen Kastamonu’daki projelerin devam edeceğini belirterek, “Kurumlarımızın devam edecek, ilimizle ilgili bu yıl başlayacak pek çok yatırımları mevcut” dedi.

Kastamonu Valiliği öncülüğünde İl Koordinasyon Kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) salonunda yapılan toplantı öncesinde açıklamalarda bulunan Vali Meftun Dallı, 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinin hem Türkiye hem Kastamonu’ya hayırlı olması temennisinde bulundu. Kastamonu’ya yapılması planlanan yatırımlarla ilgili bilgi veren Vali Dallı, devletin Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen illerdeki yoğun yatırımlara rağmen bu yıl birçok projenin Kastamonu’da hayata geçirileceğini belirtti.

Sorunsuz bir seçim sürecinin geride bırakıldığını belirten Vali Dallı, “Bir ilçemizdeki üzücü hadise dışında çok şükür olumsuz bir olay yaşanmadan seçimleri bitirdik. Bu olayda olmasaydı daha çok mutlu olacaktık. Ama bir ilçemizde ne yazık ki muhtarlık meselesinden ötürü istenmeyen bir olay oldu. Seçimin sükunet ve huzur içerisinde geçmesi için çaba sarf eden, rol alan, gayret gösteren bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Seçim sonuçlarının ilimize, ilçelerimize, ülkemize ve köylerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Belediye başkanlarımıza ve seçilen muhtarlarımıza hayırlı uğurlu olsun. İlimize, ilçelerine, köylerine en güzel hizmetleri yapmalarını temenni ediyoruz. Cenab-ı hak yardımcıları olsun” dedi.

Daha sonra Kastamonu’da kamu kurumları tarafından yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Vali Dallı, “2024 yılı yaşadığımız deprem sebebiyle, 2023 yılında olduğu gibi bu yıl da yatırımlar noktasında, deprem bölgesindeki illerimiz dışındaki bölgeler için biraz daha, bir takım yatırımlar kısıtlanarak geçecek, öyle görünüyor. Deprem bölgesindeki yaraların sarılması için ama yine de kurumlarımızın devam edecek. Kurumlarımızın ilimizle ilgili bu yıl başlayacak pek çok yatırımları mevcut” diye konuştu.

Vali Dallı’nın konuşmasının ardından bu yıl planlanan yatırımlar ve şimdiye kadar yapılan projeler hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu.

blank
blank
Erman Başyiğit tarafından
22 Ocak, 2025 12:25 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

SAFRANBOLU’NUN GÖLGESİNDE KARABÜK

Merhaba sevgili okurlar,

Bugün Karabük Postası’ndaki ilk yazımla sizlerle buluşmanın heyecanını yaşıyorum. Bu köşede, hem gündemin nabzını tutacak hem de hayata dair küçük detayları birlikte keşfedeceğiz.

SAFRANBOLU’NUN GÖLGESİNDE KARABÜK

Karabük, Türkiye’nin sanayileşme tarihindeki önemiyle tanınan, demir-çelik sektörüyle özdeşleşmiş bir şehir. Ancak bu köklü sanayi geçmişi, şehrin potansiyelini parlatmak yerine, zaman zaman ona yük haline geliyor. Tarihi zenginlikleriyle ün salan Safranbolu’nun gölgesinde kalan Karabük, modern sorunlarla başa çıkmaya çalışırken, kendi kimliğini öne çıkarma mücadelesi veriyor.

Bir zamanlar demir çelik sanayisiyle öne çıkan ve ekonomik kalkınmanın sembolü olan Karabük, bugün büyüyen sorunların gölgesinde ilerlemeye çalışıyor. Plansız kentleşme, şehrin bir zamanlar hayran bırakacak kadar modern görünmesine gölge düşürmüş durumda.

Hızlı nüfus artışıyla birlikte altyapı eksiklikleri, şehrin büyük bir yükü haline geldi. Yol darlıkları ve artan araç sayısı, trafik sıkışıklığının günlük hayatın ayrılmaz bir parçası haline gelmesine neden oldu. Oysa sanayi şehirlerinin çehresi, çalışan insanın verimini artıracak, şehrin cazibesini yükseltecek planlamalara sahne olmalıydı.

Sosyal yaşam alanlarının eksikliği ise şehir sakinlerini evlerine kapanmaya zorluyor. Otopark sorunundan yeşil alanların yetersizliğine kadar bir dizi mesele, bireylerin sosyal aktivitelerden uzaklaşmasına yol açıyor. Eski yapılar modernize edilemedikçe şehrin tarihi dokusu bir avantaja dönüşmek yerine, çarpık kentleşmenin örneği oluyor.

Şehrin kimliğiyle uyumlu bir estetik yakalamak, maalesef Karabük için şimdilik bir hayal gibi görünüyor. Safranbolu’da modern yapılar ile tarihi dokunun ahenk içinde birleştiği yerlerde kentsel estetiğin bir zenginlik kattığını görmek mümkünken, Karabük’te bu uyum henüz yakalanabilmiş değil maalesef.

Bu tabloyu değiştirmek mümkün mü?

Elbette…

Safranbolu’ya gelen turistler, şehrin diğer bölgelerine yönlendirilemediği için Karabük’ün geneline yayılması gereken ekonomik kalkınma bir türlü gerçekleşmiyor. Oysa Karabük, Safranbolu’nun ötesine geçebilecek çeşitli turizm potansiyellerine sahip. Yöresel değerlerin ve doğal alanların turizme kazandırılması, şehir ekonomisine yeni bir soluk getirebilir. Ancak, bu potansiyelin gerçekleşmesi için etkili bir tanıtım ve modern altyapı şart.

Karabük’ün sorunlarının çözülmesi, iyi bir planlama, halkın katılımı ve yerel yönetimlerin kararlı adımlarıyla mümkün olabilir. Ancak bu noktada en kritik soru şu:

Karabük, geleceğe doğru bir vizyonla ilerlemek için hazır mı?

Bu soruya cevap vermek, şehrin kaderini değiştirmenin ilk adımı olabilir.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.