Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
04 Ağustos, 2017 13:48 tarihinde yayınlandı
0

 Vali Çeber’e “Hayırlı olsun” ziyaretleri devam ediyor

Vali Kemal Çeber’e hayırlı olsun ziyaretleri çerçevesinde;

Türk Hava Kurumu Karabük Şube Başkanı Cihan Saraç, Başkan Yardımcısı Şerafettin Kelleci, Yönetim Kurulu üyeleri Sabri Yıldırım ve Mustafa Sarıoğlu ile Sayman Ferhat Onacak,

Hulusi Efendi Vakfı Karabük Temsilcisi Alaattin Gözel, Mustafa Harmanbaşı ve Kemal Akyıldız,

Safranbolu Muhtarlar Derneği Başkanı Şahin Yacuz ve Yönetim Kurulu üyeleri,

Karabük Erzurumlular Dernek Başkanı İbrahim Bedir ve Yönetim Kurulu üyeleri,

Eflanililer Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Faruk Kartal ve Yönetim Kurulu üyeleri,

Milliyetçi Hareket Partisi Karabük İl Başkanı Adem Kar ve Yönetim Kurulu üyeleri ile Safranbolu İlçe Başkanı Celal Tokatlı ve Yönetim Kurulu üyeleri,

Ankara Özel Pınar Koleji Müdürü Kemal Şahin, Vali Çeber’i makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundular.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Çeber, nazik ziyaretlerinden dolayı misafirlerine teşekkür etti.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta asiri yagis kirazi vurdu NZpP27LT
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Haziran, 2026 00:15 tarihinde yayınlandı
0 0

Tokat’ta aşırı yağış kirazı vurdu

Tokat’ta son günlerde etkili olan yağışlar tarım arazilerinde büyük zarara yol açtı. Sular altında kalan bahçelerde özellikle erkenci kiraz çeşitlerinde çatlama ve dökülmeler yaşandı.

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Emin Yılar, bazı bölgelerde kirazda hasarın yüzde 100’e ulaştığını belirtti.

Geçtiğimiz yıl yaşanan don felaketinin etkilerinin henüz atlatılamadığını belirten Yılar, “Geçen yıl devletimiz çiftçiye dönüm başına destek vererek önemli bir katkı sağladı. Bu destek üreticiyi ayakta tuttu. Ancak bu yıl da özellikle Tokat’ta kiraz üreticileri çok ciddi bir afetle karşı karşıya kaldı. Bazı bölgelerde erkenci ve orta sezon çeşitlerde hasar yüzde 80 ila yüzde 100 arasında değişiyor. Ürünler tamamen çatladı ve pazarlanamaz hale geldi” dedi.

İhracata yönelik geç sezon kiraz çeşitlerinde ise umutların sürdüğünü ifade eden Yılar, yağışların sona ermesi halinde kalan ürünlerin ayıklanarak ihracata gönderilebileceğini belirtti. Ege Bölgesi’nde kiraz ihracatının başladığını hatırlatan Yılar, ürünlerin kilogram fiyatının 180-200 lira seviyelerinde olduğunu söyledi.

Kiraz üretimindeki kaybın binlerce tonu bulduğunu belirten Yılar, “Erkenci ve orta sezon çeşitlerde yaklaşık 2 bin tonluk zarar olduğunu düşünüyoruz. Eğer yağışlar durursa geç sezon ihracatlık çeşitlerden 3-4 bin ton ürün alınabilir. Ancak genel toplamda bu yıl Tokat’ta kirazda 8 ila 10 bin ton arasında ürün kaybı bekliyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin