Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
29 Eylül, 2018 12:53 tarihinde yayınlandı
0

Vali Çeber, Meşeliboğaz Muharrem Yalın Yatılı Erkek Kur’an Kursunu ziyaret etti

Vali Kemal Çeber beraberinde İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk ve Safranbolu İlçe Müftüsü İsmail Temur ile birlikte Meşeliboğaz Muharrem Yalın Yatılı Erkek Kur’an Kursunu ziyaret etti.

Hafızlık eğitimi alan öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali Çeber, “İnşallah vatansever, devlet sever ve çok iyi hafız olursunuz bundan hiç tereddüdüm yok. Sizleri çok önemsiyoruz, bizim için çok önemlisiniz. Sizleri gördüğüm zaman moralim düzeliyor, geleceğe daha büyük bir ümitle bakabiliyoruz. Çok sık buralara gelemeyebiliriz ama aklımız, gönlümüz hep buralarda.”diye konuştu.

Kur’an Kursunda da incelemelerde bulunan Vali Çeber, İlçe Müftüsü Temur ve Kur’an Kursu idarecisi Mustafa Kumru’dan bilgiler aldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
dev cay bardagini endustriyel dagcilar temizledi 9d1iDpjt
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Dev çay bardağını endüstriyel dağcılar temizledi

Rize’de 30 metrelik dev çay bardağı anıtı, endüstriyel dağcılar tarafından temizlendi.

Rize merkez sahil dolgu alanındaki Çay Çarşısı içerisinde bulunan dev çay bardağı anıtında bahar temizliği yapıldı. 30 metre yüksekliğindeki anıt, terastan aşağıya iplerle sarkan endüstriyel dağcılar tarafından temizlendi. Bölgedeki endüstriyel dağcıların geçmişte yaptıkları işlerden yola çıkarak bu yıl dev çay bardağının temizliğinin kendilerine verildiğini söyleyen Çay Çarşısı Müdürü Hasan Önder, “Bildiğiniz gibi Rize’de çok fazla doğa sporcusu var. Coğrafyanın yetiştirdiği kardeşlerimizle birlikte bu çalışmayı yapalım dedik. Endüstriyel dağcılık Türkiye’de de artık revaçta. Hatta yurt dışında Malezya’da, Rusya’da bu temizliği yapan arkadaşlarımızın güvenlik önlemlerini çok yakinen bildiğimiz, kendilerini de tanıdığımız için bu yılki bardağın dış temizliğini bu arkadaşlarla yapalım dedik. Yani dünyanın en büyük çay bardağında, dünyanın en doğal yerinde, Kaçkar Dağları eteklerinde yetişen o dağcılarımızı, gençlerimizi bu hizmet sektörüne de katmış olduk” dedi.

Çay bardağının temizliğini gerçekleştiren ekibin koordinatörü Selçuk Çolak, Türkiye’de endüstriyel dağcılığın geliştiğini dile getirerek, “Yüksekte çalışmayı içerisinde barındıran bu teknikleri kullanarak temizliğimizi gerçekleştiriyoruz. Bu işin tabii eğitimleri; dünya genelinde kabul gören birkaç tane yetkin kurum, kuruluş var. Profesyonel eğitimler alındıktan sonra arkadaşlarımız da küçük küçük saha deneyimine göre deneyim kazanarak, buradan ekmeklerini kazanmaya çalışıyorlar. Türkiye bu konuda profesyonel anlamda kendini her geçen yıl, her geçen gün biraz daha geliştiriyor ve ihtiyaç doğuyor. Birçok endüstriyel tesiste olsun, rafinerilerde olsun, rüzgar türbinlerinde bu tip yüksekte çalışmanın, yani ekipmanın yetişemediği, ulaşamadığı araç-gereç, bu tip erişim imkanlarının ulaşamadığı noktalarda bu şekilde daha güvenli oluyor. Maliyet olarak da düşünürsek daha düşük oluyor” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin