blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Ekim, 2025 12:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Vali Aziz Yıldırım: “Denizde şüpheli ya da tanımlayamadığınız herhangi bir cisim gördüğünüzde lütfen müdahale etmeyin”

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, vatandaşların denizde kuşkulu ya da tanımlayamadıkları rastgele bir cisim gördüğünde müdahale etmeyerek yetkililere haber vermesini istedi.
Trabzon’un Çarşıbaşı ilçesi açıklarında avcılık yapan balıkçılar tarafından ele geçirilen ve bu sabah imha edilen insansız deniz aracı ile ilgili Vali Aziz Yıldırım, imha çalışmalarını yürüten güvenlik güçlerini ziyaret ederek Kıyı Güvenlik Doğu Karadeniz Küme Kumandanı SG Binbaşı Aytaç Bayırlı ve öteki yetkililerden bilgi aldı.
Ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Aziz Yıldırım, balıkçıların dikkatli davranarak durumu yetkililere bildirmelerinin büyük bir tehlikenin önlenmesini sağladığını söyledi. Vatandaşlara ikazlarda bulunan Yıldırım "Denizde kuşkulu ya da tanımlayamadığınız rastgele bir cisim gördüğünüzde lütfen müdahale etmeyin, derhal Kıyı Güvenlik Komutanlığımıza haber verin. Bu tıp araçlar patlayıcı içerebilir ve hayatî risk taşıyabilir" dedi.
Vali Aziz Yıldırım yaptığı açıklamada, "Dün gece bölge balıkçılarımız, ağlarını denetim ederken deniz yüzeyinde yüzen bir cisim olduğunu fark etmiş; bunu yedeklerine alarak limana getirmiş ve Kıyı Güvenlik Komutanlığımıza haber vermişlerdir. Kıyı Güvenlik ve Jandarma takımlarımız derhal müdahale etmiş, yapılan birinci incelemede ciddiye alınması gereken bir insansız deniz aracı olduğu belirlenmiştir. Birinci tespitlerin akabinde İstanbul’daki su altı timleri ile SAT komandolarımız olay yerine çağrılmıştır. Takımlarımızın değerlendirmesi bu aracın, Ukrayna-Rusya çatışmasında kullanılan cinste bir insansız deniz aracı olduğuna ve patlayıcı yüklü olma ihtimali bulunduğuna işaret etmiştir. Bu tıp tespitlerde hiçbir riske girilmemesi prensibinden hareketle, uzman takımlarımız tarafından aracın inançlı bir halde imha edilmesine karar verilmiştir. Kıyı Güvenlik ve ilgili birliklerimiz tarafından yürütülen ortak çalışma sonucunda araç dikkatle açığa taşınmış ve denetimli halde patlatılarak imha edilmiştir. Olay sırasında rastgele bir zayiat yahut çevresel bir sorun yaşanmamıştır. Hepimize geçmiş olsun. Takımlarımıza gösterdikleri süratli ve dikkatli çalışma için ayrıyeten teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Ocak, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Enişte 20 gün önce kendisini tüfekle yaralayan kayınbiraderini tüfekle vurdu

Samsun’da 2 çocuk babası bir kişi 20 gün önce kendisini tüfekle yaralayan kayınbiraderini tüfekle vurarak yaraladı.
Olay, Canik ilçesi Yavuz Selim Mahallesi Muhammet İkbal Caddesi’nde 20 gün önce meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, B.M. (24), bir kişiyle kavga ettiği sırada araya girerek kavgayı ayırmak isteyen eniştesi H.Y.’ye (25) tepki gösterdi. Bunun üzerine evine giderek tüfeğini alan B.M., yeniden olay yerine gelerek eniştesine ateş açtı. Tüfekten çıkan saçmalarla sol ayağından yaralanan H.Y., olay yerine çağrılan ambulansla Gazi Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Olayın ardından kaçan B.M., Canik İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekiplerinin çalışması sonucu Kuzey Yıldızı Mahallesi’nde suçta kullandığı tüfekle birlikte yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan B.M., 9 Ocak’ta Samsun Adliyesi’ne sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye ifade veren B.M., mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ancak B.M.’nin kendisini yine vuracağını duyan enişte H.Y., dün akşam Yavuzselim Mahallesi’nde karşılaştığı kendisini vuran kayınbiraderi B.M.’ye tüfekle ateş açtı. Bacaklarından yaralanan B.M., özel bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Enişte H.Y. ise Canik İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Bugün Samsun Adliyesine sevk edilen enişte mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin