blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Nisan, 2025 00:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Vali Aydın Baruş: “Torul-Kürtün yolu uzun bir süre kullanılamayabilir”

Gümüşhane Valisi Aydın Baruş, Gümüşhane-Tirebolu karayolunnda bugün yaşanan heyelan sonrası incelemelerde bulundu.
İncelemeleri sonrasında açıklamalarda bulunan Vali Aydın Baruş "Bugün saat 16.20 sıralarında Kürtün yolunda Karaçukur dediğimiz mevkiinde yolun üst kısmından bulunan kayalıklardan önemli bir akıntı oluyor, heyelan meydana geliyor. Bu heyelan sonucunda de karayolu çift taraflı olarak trafiğe kapatılıyor. Bu bölgede evvelce kimi emareler görüldüğü için önlem alınmıştı çok şükür rastgele bir mevt, yaralanma ve kaza olayı meydana gelmedi" dedi.
Bölgede heyelan tehlikesinin sürdüğünü belirten Vali Baruş "Dolayısıyla şimdi daha çalışmalara başlamadı Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü grupları. Heyelanın durumu etüt edilecek. Üstteki katmanların durumuna bakılacak. Ondan sonra lakin sağlıklı bir yol açma çalışması gerçekleştirilebilir. Bu da şu manaya geliyor. Torul-Kürtün karayolu oldukça bir müddet kullanılamayabilir. Natürel bunu tayin edecek olan arkadaşlar, uzman arkadaşlar, Karayolları takımlarımız incelemelerini tamamladıktan sonra gerekli açıklamaları yapacaklardır. Bilhassa bu karayolunu kullanacak şoförlerimizin dikkatli olmalarını rica ediyoruz" diye konuştu.
"Giresun-Gümüşhane istikametini kullanan şoförlerimizi buradan uyarmak istiyorum" diyen Vali Baruş "Giresun’dan Gümüşhane istikametine gelecek şoförlerimizin, yani otobüs, kamyon, nakliye araçları yahut başka özel taşıtlarını kullanacak olan şoförlerimizin kıyı yolunu kullanmaları yani Giresun-Trabzon-Gümüşhane karayolunu kullanmaları gerekiyor. Tekrar Gümüşhane istikametinden Giresun istikametine gidecek olan şoförlerimizin de tıpkı formda Gümüşhane’den Trabzon, Trabzon kıyı yolu ve Giresun’a o formda ulaşmaları gerekiyor. Can güvenlikleri açısından bu gerekli, bir de vakit kaybetmemeleri açısından buradan duyuruyoruz. Karayolları takımlarımızca gerekli etüt çalışmaları başlatıldı. Bunlar devam ediyor. Bu mühlet esnasında bu yol kullanılamayacak" biçiminde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Kasım, 2025 04:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Köy muhtarı kazara meslektaşını vurdu

Kastamonu’nun Daday ilçesinde kendisine saldıran köpeği korkutmak için tabancayla ateş eden köy muhtarı, kazara yanında bulunan meslektaşını vurdu.
Olay, Kastamonu’nun Daday ilçesi Çavuşlu köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, köy muhtarı H.Ç. (49), kendisine saldıran köpeği korkutmak için tabancasıyla yere ateş etti. H.Ç.’nin tabancasından çıkan kurşun, yanında bulunan bulanan Karabük’ün Eflani ilçesi Osmanlar köyü muhtarı Mehmet Ulukaya’ya (46) isabet etti. 112 Acil Davet Merkezine yapılan ihbar üzerine olay yerine gelen sıhhat takımları tarafından birinci müdahalesi yapılan Mehmet Ulukaya Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Tedavi altına alınan Ulukaya’nın hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.
Jandarma takımları olayla ilgili inceleme başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin