blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Ocak, 2025 16:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Vali: “Alkollü sürüşle 7 can gitti, 200 lira ile önlenebilirdi”

Amasya Valisi Başkan Bakan, 2024 yılında il genelinde alkollü araç kullanmaktan 7 vatandaşın hayatını kaybettiğini belirterek, “7 vatandaş yalnızca ve yalnızca 200 lira taksiye verseydi bugün çocukları yetim, eşleri dul kalmayacaktı” dedi.
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle bir ortaya geldiği gazetecilere Vilayet genelindeki asayiş ve güvenlik faaliyetlerine ait yaptığı sunumda trafik takımlarının gerçekleştirdiği kontrollere dikkat çeken Vali Bakan, "Trafik denetimlerimizin amacı sizden 3 lira para kazanmak değil. Sizi korkutmak asla değil. Sizi korkutmak, tatmin olmak asla değil. 2024 yılında alkollü araç kullanmaktan 7 vatandaşımızı kaybetmişiz. 7 vatandaş yalnızca ve yalnızca 200 lira taksiye verseydi bugün çocukları yetim, eşleri dul kalmayacaktı” diye konuştu.
Bakan, “Ama sen gece çıktığın bir yerden, Amasya’nın en ucundaki bir köşeden taksiye binsen öbür uca gitsen 200 lira yazıyor. Taksiye bin git kardeşim. Ne içiyorsan da iç, hiç bizi ilgilendiren bir tarafı da yok. Lakin ben bu kentte hiçbir vatandaşımızın alkollü araç kullanarak trafik kazasında çocuklarını yetim bırakmasını istemiyorum. Bu kadar kolay. Yaptığımız, yapacağımız kontrollerin temel emeli ve ideolojisi bu” halinde konuştu.

5 yıl katılaşmış cezası bulunan şahıs çekyatın altında yakalandı
Aranan ve mutlaklaşmış mahpus cezası bulunan şahısların yakalanıp adalete tesliminin sağlanmasına yönelik güvenlik güçlerinin faaliyetlerini sürdürdüğüne işaret eden Vali Bakan, “Bu şahısları yakalayarak isimli makamlara teslim ediyoruz. Daha dün 5 yıl katılaşmış cezası bulunan bir vatandaşı Taşova’da çekyatın altında arkadaşlarımız yakaladılar” sözlerini kullandı.
Toplantıda Amasya Emniyet Müdürü Ayhan Saraç, İl Jandarma Kumandanı Kıdemli Albay Ramazan Yiğit ile Valilik Basın ve Halkla Münasebetler Müdürü Yakup Türköz de yer aldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Kasım, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Samanlıkta işlenen cinayetle ilgili yargılama devam etti

Kastamonu’da samanlıkta balta ile öldürüldükten sonra çuvala koyup dereye atılan vatandaşın vefatıyla olayıyla ilgili sanıkların yargılanmasına devam edildi.
Olay, 17 Temmuz 2023 tarihinde Kastamonu’nun Merkez ilçesine bağlı Ahlat köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, meskenden ayrıldıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan 57 yaşındaki Satı Doğruoğlu’nun cenazesi, Kastamonu Vilayet Jandarma Komutanlığı grupları tarafından dere yatağında, çuval içerisinde bulundu. Takımlar, çuvalın izlerinin köyün yaklaşık 300 metre yakınındaki Behice Ç.’ye ilişkin konutun samanlığına kadar devam ettiğini tespit etti. Jandarma grupları, samanlıkta yaptıkları incelemede, 57 yaşındaki Satı Doğruoğlu’nun balta ile öldürüldükten sonra cesedinin çuvala koyulduğu ve sürüklenerek dereye atıldığını belirledi. Olayın akabinde gözaltına alınan Behice Ç. ile eşi Bayram Ç. ve oğlu Ümit Ç., isimli makamlarca tutuklandı.
Olayın akabinde şüpheliler hakkında "kasten öldürme" hatasından açılan dava, Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye devam etti. Duruşma salonunda tutuksuz yargılanan sanıklar Bayram Ç., Ümit Ç. ile maktulün yakınları ve taraf avukatları hazır bulundu. Bakırköy Ruh ve Hudut Hastalıkları Hastanesine sevk edilen tutuklu sanık Behice Ç. ise duruşmaya katılamadı.
Duruşmada savunma yapan Bayram Ç. ile oğlu Ümit Ç. hatasız olduklarını söyleyerek, beraatlarını talep etti.
Behice Ç.’nin avukatı Hasret Çiftçi ise, müvekkilin taciz edilmek istendiği sırada baltayla kendisini savunduğunu ve bu sebeple en üst düzeyde tahrik kararlarının uygulanması gerekğini belirterek, "Olay yasal müdafaadır, bu farklı, birde tahrik indirimi verilmesi zaruridir. Müvekkilim, 2,5 yıldır cezaevindedir. Yargılamanın uzamasından kendisinin de bir kusuru ya da kabahati yoktur. Şu etapta kanıtlar toplanmıştır, kanıt karartma durumu, kaçma kuşkusu yoktur. Kendisi konut kadınıdır. Tüm bu konular göz önüne alınarak müvekkilimin isimli denetim kuralıyla tahliye edilmesini talep ederiz" dedi.
Mahkeme heyeti, Behice Ç.’nin İstanbul İsimli Tıp 4. İhtisas Konseyinde cezai ehliyetinin olup olmadığına dair rapor alınmasını ve bu raporun dönüşünün beklenmesini kararlaştırarak, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin