Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Vali Alimoğlu’ndan Emekliler Derneğine Ziyaret

Gündem Yayın: 03.06.2014 14:35
Yazar:

Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, Türkiye Emekliler Derneği Şube başkanlığını ziyaret etti. Emeklilerin de hazır bulunduğu ziyarette bir konuşma yapan Dernek Başkanı Celal Bulut, Vali Orhan Alimoğlu’nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Emekliler Derneği Karabük’ün en büyük Sivil Toplum Örgütü.  Karabük emeklinin yoğun yaşadığı Türkiye’nin de ikinci İli. Birinci İl Zonguldak ikinci İl Karabük. Karabük’te 50 bin emekli var. Üç Tane de Emekliler Derneği var. 10 bin üyemiz bizim, 4 bin üye Safranbolu’daki Emekliler Derneğinde,  bine yakın üye de Yenice Emekliler Derneğinde var.  Yani 50 bin emekliden 15 bini bizim derneklerimize üye.  Emekliler Derneği olarak Türkiye’nin de en büyük Sivil Toplum Örgütüyüz.  Türkiye çapında bizim 100 tane şubemiz var. 700 bine yakın üyemiz var. Türkiye’de de birinciyiz. Karabük emekli şehri olduğu için emeklinin problemleri de çok. Biz de burada üyelerimizle ilgili bir takım çalışmalar yapıyoruz.  Özel Hastaneler,  marketler,  otobüs firmaları ve düğün salonları ile emeklilerimize indirim anlaşması yapıyoruz.  Bu indirimlerin devamı da gelecek.  Üyelerimizden yıllık 18 TL aidat alıyoruz ve bu aidatları da yaptığımız indirimlerle emeklilerimize geri döndürüyoruz.  Karabük’ün her türlü sorunu ile dişlimizin döndüğünce ilgileniyoruz. Karabük’te herhangi bir sıkıntı olduğu zaman bize de bakıyorlar emekliler derneği ne diyor diye.  Biz partiler üstü herkese eşit mesafedeyiz. Emeklilerimize de böyle güzel bir lokal kazandırdık” dedi.

65 Yaş üstü vatandaşların Belediye özel Halk Otobüslerinden yasaya rağmen ücretsiz yararlanamaması ile ilgili de konuşan Başkan Bulut; bu sorunun çözülmesi için çalıştıklarını söylerken, Vali Alimoğlu’na yaptığı ziyaret için teşekkür etti.

Vali Orhan Alimoğlu da yaptığı kısa konuşmada; “Karabük’e geldiğimiz de bir çok kişi ve kuruluş bizleri ziyaret etti ve Karabük’ü tanımamıza yardımcı oldular. Şimdi biz de iade-i ziyaretlere başladık öncelikli olarak da Emekliler Derneğine geldik. Emeklilikten benim anladığım şu. İnsan yer yüzünde son nefesine kadar bir işle meşgul olmalı. İnsan bir işle meşgul olmazsa hasta olur. Emekliler bir bakıma işini değiştir olur yani yaptığı işten başka işlere yönelir son nefesine kadar faydalı bir işle meşgul olacağız. Emeklilerde tecrübe var. Dünyada görmüş geçirmişler, iyisini yanlışını, öğrenmişler anlamışlar onların tecrübelerine ihtiyacımız var.  Yaşlısı ile genci ile hepimiz bir bütünüz. Bunları ayrı görmemek lazım.  Çalışanı emeklisi birbiri ile her zaman irtibatlıdır. Suyu beraber içiyoruz, havayı beraber teneffüs ediyoruz, diğer işleri beraber yapıyoruz o bakımdan emeklilerimizin görüşlerine, düşüncelerine, fikirlerine her zaman ihtiyacımız var.  Yeriniz de güzel olmuş. Bütün meselelerimiz biz aklı selimle konuşursak mutlaka anlaşırız. Ayrımız gayrımız yok” dedi.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Üniversite-sanayi arasındaki dijital köprüyü kuracak mobil uygulama: ’JobSocial’

Teknoloji Yayın: 04.05.2024 04:00
İhlas Haber Ajansı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ve üniversitenin Teknoloji Transfer Ofisi(TTO) iş birliğinde geliştirilen Türkiye’nin ilk yerli milli iş odaklı sosyal ağ projesi “JobSocial” isimli mobil uygulama, bünyesindeki uzman arama motoru ile akademik bilginin hızlı bir şekilde sektöre aktarılmasını sağlarken aynı zamanda içerisindeki diğer özelliklerle de gençlere iş bulma ve staj imkanı sunuyor.

OMÜ’de akademisyenlerden ve öğrencilerden oluşan 10 kişilik bir ekip tarafından yapılan “JobSocial” mobil uygulaması barındırdığı yapay zeka özellikleri sayesinde fark oluşturuyor. Mobil uygulamada bulunan makale, patent, proje paylaşımları ile gönderi yayınlama, uzman, uzmanlık ve firma arama motoru, iş ilanı verme, arama, staj ilanı verme, arama ve yapay zeka destekli iş ilanı ile CV eşleştirme özellikleri ile uygulama üniversite-sanayi arasındaki dijital köprüyü kuruluyor.

“Önce Türk dünyasına, sonra bütün dünyaya hizmet edecek bir forma dönüştürülecek”

Uygulama hakkında bilgi veren Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, “Ondokuz Mayıs Üniversitesi olarak tamamen yerli ve milli bir sosyal ağ ile bilginin kontrol edilmesini, değerlendirilmesini ve bilgi üzerinde yeni atakların yapılabilmesini sağlayacak yeni bir sosyal platform oluşturduk. Uygulama marketlerinde yer alan bu platform, akademik bilginin hızlı bir şekilde sektöre aktarılmasını sağlıyor, öğrencinin staj ya da iş arayışında, sektörün nitelikli çalışan arayışında doğrudan eşleştirme yapan bir yapay zeka desteğini kullanıyor. Arzu edilen şey, üniversitedeki uzman kadronun sektörün ihtiyacını karşılayacak şekilde en hızlı bir şekilde buluşturulmasıdır. Burada yerli ve milli olması, verinin bizim elimizde olması, veriye sahip olmayanın yönetemeyeceğini, kendi geleceğini kontrol edemeyeceğini biliyoruz. Yaşadığımız dünyada verinin analiz edilmesi, verinin kontrol edilmesi ve verinin uygun isimlerle en kısa sürede buluşturulması hedefleyen bir ağdır. Burada sadece OMÜ değil, Türkiye’deki akademik birikimin tamamının, Türkiye’deki sektörünün tamamına hatta bunun bir sonraki adımda önce Türk dünyasına, sonrasında bütün dünyaya hizmet eder bir forma dönüştürülecek. Öncelikle bizim birinci derecede muhatabımız üreten sektördür. Üretilen patentlerin doğrudan onlara düşmesi, ilgi duydukları patentle doğrudan ilgilenmelerini sağlamaktır. Kendi sorunlarıyla alakalı bir uzman arayışı ve bu uzmanın nerede olduğu yapay zekâ aracı ile sektöre sunmak istiyoruz. Diğer işlemlerin ikili işlemlerin arkasından gelmesi gerekiyor. Önümüzdeki günlerde yapacağımız görüşmelerle bütün teknoloji ve transfer ofislerinin, üniversitelerinin bunu kullanmalarını arzu ediyoruz. Proje yaparken uzman bulma konusunda kendilerine kolaylık sağlayacak. Öğrenci açısında baktığınızda staj ararken, iş ararken doğrudan başvurabileceği nitelikli iş bulma imkanı sağlayacak. Üreticinin de aradığı nitelikle insanı bulma noktasında doğrudan yapay zekanın eşleştirmesiyle gerçekleştiren bir ağ olduğu için her iki tarafa ciddi bir imkan sağlıyor. Bizim açımızdan önemli olan üniversitedeki birikimin sahneye çıkması ve topluma sunulmasıdır. Bütün üniversitedeki patentlere erişim imkanı veya üretilen patentlerin doğrudan ilgililerin ekranına düşmesi sağlamaktır” dedi.

“İçerisinde güçlü arama motoru sayesinde istediğiniz uzmanlığa sahip kişileri bulabiliyorsunuz”

OMÜ Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Öğr. Görevlisi ve aynı zaman proje koordinatörü İsmail İşeri, “Yerli ve milli sosyal ağ projesidir. OMÜ ile TTO iş birliğinde geliştirildi. Projenin en önemli özelliği üniversite ve sanayi arasındaki dijital köprüyü oluşturmaktır. Bu özelliği sayesinde akademide oluşan bilgi birikiminin en hızlı şekilde paylaşımlara ilgi duyan kişilere ulaşmasını sağlayacak. Burada kişilere, firmalara özel sektör çalışanlarına ve tüm akademisyenlere oluşan bilginin paylaşılmasını sağlıyoruz. Uygulama 2,5 yıllık bir emek sonucu ortaya çıktı. İçerisinde çok önemli özellikle var. Bunlardan birincisi yapay zeka temelli bir eşleştirme algoritmasıdır. Örneğin yapay zeka alanında çalışan bir akademisyenim. Yapay zeka ile ilgili bir makale paylaştığımda bu makalenin yapay zeka alanın ilgi duyan sosyal ağdaki diğer kullanıcılara ulaşmasını sağlıyor. Bilgi en hızlı şekilde doğru kişilere ulaşmasını sağlıyor. Bilginin daha hızlı şekilde ürüne dönüşmesi ve ülkemize katma değer oluşturması anlamında da bu proje önemli bir göreve soyunmuş durumundadır. Uygulamada aslında firmalar çok büyük kolaylık sağlıyoruz. CV’leri içeriklerine göre yapay zeka ile iş ilanları ile eşleştirerek daha hızlı kullanıcı deneyimi sunuyoruz. Bir uzmanlık arama motoru özelliği de görüyor. İçerisinde güçlü arama motoru sayesinde istediğiniz uzmanlığa sahip kişileri bulabiliyorsunuz” diye konuştu.